Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onnnnnnaaaa

PUSZĄCE SIE WŁOSY!! co stosować??

Polecane posty

Gość Dysiaczekk
Dziewczyny! Po pierwsze odstawcie wszelkie suszarki, prostownice, żele guy itp. To najbardziej niszczy włosy!! Ja już od miesiąca nie używam niczego, a moje włosy powoli dochodzą do siebie. Do tego stosuję maskę WAX. Polecam!

Gość jul
Niech ktoś usunie wulgaryzmy.

Gość agata29125
ja mam bardzo grube wlosy i bardzo duzo i jeszcze do tego mis sie puszą.jak wyprosruje prostownicą wyglądają jak siano :/ pomocy

Gość Iwonaaaaa
Moje włosy też się okropnie puszą.....i do tego są kręcone... zwykle je prostuje ale są one bardzo grube i po pewnym czasie chociaz nie sa kręcone to stają się puszyste... próbowałam używać żelu do włosów zeby kręciły się wszystkie ale efekt wciąż ten sam...;( wielka szopa... chociaż przez mniej więcej jedną godzinę mam ladnie zakręcone włosy to pozniej wyglądają jak stóg siana...;/;/Próbowałam tez wosku.... ppo nałożeniu na mokre włosy i tak sie puszyły dzis spróbowałam na wyprostowane i suche... stały sie gfładkie ale czuję że jezeli rozplote warkocze na dłuzej to znów się spuszą.... nie próbowam jeszcze jedwabiu ale nie jestem przekonana co do tego zeby mi pomógł... ale warto spróbować:D Dziewczynki macie moze jeszcze jakies patenty na puszące się włosy??:D:D

Gość ogolnie ładnie bardzo
Polecam garniera, sama nim umyłam i mi ładnie wygładził włoski;] mam krecone,

Gość Kwiat Wiśni
Podaj link do tego produktu.

Gość Lelekom
Ja mam kręcone włosy,nie używam suszarki ani prostownicy a mimo to wyglądają jak siano,szampony nawilżające nie pomagają,cieniowanie też...I co mi poradzicie?Żeby zostały loki!

Gość klepka
zeby włosy sie nie puszyły podstawą jest to czym je szczotkujesz jesli jest to szczotka ze sztucznego włosa to nic dziwnego ze sie puszą najleprzy sposób to albo szczotka z naturalnego włosia lub grzebien z szerokimi zębami no i oczywiscie jedwab jest najleprzą metodą polecam z joanny mozna kupic w drogeri ok 20 zł i jest bardzo wydajny pozdrawiam

Gość lilllo
Nic nie stosuj:) Taka burza włosów wygląda super:)

Gość Lelekom
Burza loków jest fajna,ale nie burza siana.Stosuję szczotkę z kuleczkami na końcu,albo grzebień z szeroko rozstawionymi grzebykami.A fryzjerka powiedziała mi,żeby czesać włosy tylko po myciu,bo ta to jak się uczeszę to z loków robi się siano,no ale czeszę się częściej.. A jedwab nie prostuje włosów?A te odżywki,szampony do włosów kręconych coś dają?

ja tez miałam ten problem,Ale ostatnio kupiłam sobie szampon i odzywke osobną...z nivea straight&easy Szampon prostujący włosy efekt bez prostownicy Proste i gładkie...:)Do włosów falowanych i puszących się! jest naprawde rewelacyjny :)

Gość lelekom
Tak się składa,że używałam balsamu prostującego z nivea i nic nie daje,a przede wszystkim ja nie chcę prostowac włosów!

Gość jakajaka
mycie włosów w gorącej wodzie je wysucza, przez to sie puszą jedwab tez strasznie wysusza

Gość jakajaka
wysusza*

Gość laura076
Witam A ja chciałabym sie dowiedziec którą prostownica wyprostowac puszace sie włosy żeby były gładkie? Prosze o pomoc Pozdrawiam

Gość karollinkA
Mam bardzo grube włosy. Są ciężkie i jest ich dużo. Czasem chciałabym ich mieć połowę mniej. Na dodatek moim największym zmartwieniem jest puszenie się włosów. Najgorzej wyglądają zaraz po umyciu. Stosuje jedwab ale działa w niewielkim stopniu, szampon i odżywkę z L'oreal Paris tez w małym stopniu pomaga. Zamierzam kupić serum z Avonu. Jak się sprawdzi to dam znać ;)

Gość karollinkA
A i chciałam jeszcze dodać, że może to i prawda że po umyciu włosów gorącą wodą wzmagaja pracę gruczoły potowe i szybciej stają się tłuste. Ale gorąca woda jeszcze bardziej sprawia, że włosy się puszą. Ja nie radzę stosować takiej metody.

Gość Daguka
A ja kocham swoje włosy... Są puszące się, gęste, wyglądają czasami jak znak drogowy, ale je kocham :) Nigdy nie chciałam mieć innych... Bozia dała mi takie i takie kocham... Dbam o nie najlepiej jak potrafię, myję je co drugi dzień, nakładam dopasowaną do nich odżywkę. Są delikatne w dotyku, miękkie, błyszczące... A że się puszą i wyglądają z rana jak stóg siana po burzy? Taki już ich urok... Dlatego mam jedną radę dla wszystkich posiadaczek szop= pokochać, zaakceptować :) Może taka już wasza uroda? :)

Słuchajcie! Mam gęstę ale bez przesady włosy. Nie są ani kręcone ani falowane, ale proste też nie! :( Na noc robię warkocze i wtedy są ciut mniej puszyste, ale rano i tak jak zwykle ide w kucyku do szkoły bo siara z taką szopą. Staram się prostować jak najrzadziej, bo pomimo tego, że są proste to i tak się napuszą, więc najpierw niszczę je prostownicą a potem gumkami do włosów. Nie używam suszarki bo to też je niszczy i powoduje jeszcze większą szope i siano =\ Używam różnych szamponów i różnych odżywek. Po umyciu stosuję jedwab, który nadaję miękkość i troche połysku, ale chciałabym chodzić tak jak wszyscy w rozpuszczonych włosach, a nie w kitku =( Nie koniecznie chodzi mi o to, żeby były proste jak druty (ale fajnie by było :D) co zrobić? Cieniowanie nic nie daje, bo im są krótsze tym bardziej się puszą. Postanowiłam zapuścić zgodnie z zaleceniem mojego fryzjera. Są nawet dość długie ale nie widzę efektu ;/ Myję włosy wtedy, kiedy tego wymagają. Bo nie znoszę ich następnego dnia po umyciu! Doradźcie coś :(

Gość paola1328
Dużo osób zachwala tutaj jedwab do włosów, ale on je przetłuszcza. A wiadomo jak włosy są tłuste, są też mniej spuszone. Nie puszą się włosy, które są zdrowe i nawilżone od środka. Jeśli prostujecie to efekt jest krótkotrawy, potem będzie tylko gorzej. Polecam jakieś witaminki na włosy i po każdym myciu stososwanie odżywki, od czasu do czasu maskę na włosy. Rano nie wyczesywać jakoś mega porządnie włosów, bo się puszą. Jeśli są falowane wystarzcy je ułożyć palcami. To wszystko. Powodzenia ;)

Ja nie uzywam suszarki, a prostuje tylko grzywke. Zaczelam stosowac jedwab i naprawde pomaga. Nakladam go na wilgotne wlosy przed spaniem. A jeszcze jedno, im bardziej pocieniowane wlosy- tym bardziej beda sie puszyc. Ja zcielam na rowne i w polaczeniu z jedwabiem jest o wiele lepiej:)

aaa i jeszcze jedno w zwiazku z powyzszym postem. Wlosy po jedwabiu sie przetluszczaja jak sie go daje za duzo!! ja nakladam najwiecej na koncowki. Nakladam na reke jakies 5 kropel i rozsmarowuje w dloniach a poten nakladam w sposob taki jakbym chciala upiac kucyk.

tez mam problem z puszeniem sie wlosow kiedys mialal ladne wlosy do ramion, jednak cos mnie podkusilo i poszlam do fryzjrea je wycieniowac od tamtej pory za nic nie moge sobie z nimi poradzic :( mam okropna szope na glowie wczesniej nie mialam takiego problemu z wlosami ;/

Gość Nati_16
Ja też mam puszące się włosy ; / . Są kręcone - co mi sie podoba, ale strasznie się puszą . ; / Stosuje szampon i odżywke z Pantim - Proste i Gładkie . Efekt jest niewielki . ; / Co mam zrobić, żeby się nie puszyly ale zostaly krecone . ? pomocyy .. ; **

Gość Kadi
Hej:) mam strasznie napuszone wlosy;/ one sa krecone z natury, ale b.puszyste.. co moge zrobic zeby byly jedynie krecone???;D

Gość onnnaa
musisz stosować jedwab

Gość onnnaa
wcieraj oliwke we włosy

Gość onnnaa
wcieraj oliwke we włosy

Gość uzuzuzuzuz
od oliwki beda sie przetluszczac. Sprobuj serum z avonu, mi pomoglo.