Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

edyko

Dziwny zapach

Polecane posty

Hej dziweczyny pomózie! Nie wiem co mam robic.Od ponad roku mecze sie ze swedzeniem pochwy, ostatnio zastosowalam albothyl a po nim lactovaginal.Przeszlo. Teraz znowu powrócilo. Ale co najdziwniejsze nie wiem dlaczego mój sluz ma zapach jakby cebulowy, czy moze któras z was slyszala cos na ten temat? I sedzenie znowu powrócilo.Ale w mniejszym stopniu.Jem tez duzo jogurtów naturalnych.Tylko co z tym zapachem? Wystepuje on wtedy wlasnie gdy mnie swedzi. Myjé sie tez mydelkiem dla dzieci i uzywam osobnego reczniczka do wycierania pochwy po kapieli .Piore bielizne w mydle.Niw wiem juz co mam robic.U lekarz tez bylam i nie wykazalo zadnej chlamydii i wszystko jest w normie.Ja juz nie rozumiem. Pomózcie.

Gość misia-pisia
Po pierwrze to powinnas uzywac specjalnych plynow to higieny intymnej a nie mydla, bo on zakwarza srodowisko pochwy i nie chroni przed bakteriami.mozesz miec jakiegos grzyba pochwy.Moja kolezanka miala tez nieprzyjemny zapach, sfedzialo ja i pozatym miala dziwny sluz.Musisz isc do ginekologa.

Gość 868jj
wejdz na temat:grzybica pochwy..tam dziewczyny ci pomoga..Pozdro..🖐️

Gość też bym poszła do gina

Gość brylancikowa
coz ... masz grzybice.. idz do gina mowilas lekarzowi ze Cie swedzi??/ to jest tak oczywisty objaw...

Mieszkam teraz za granica.Bylam tu u gina i robili mi kolposkopie.Badania wyszly w normie i mam mala nadzerke i bede miec zamrazanie. Aco do mydla to stosuje johnsona dla dzieci a slyszalam wlasnie ze nie powinno sie stosowac plynów do higieny intymnej bo one tak naprawde nie przywracaja prawidlowej kwasowosci pochwy. Stosowalam tez tantum rosa przez jakis czas ale to dawalo ulge ale na niedlugo.

Do brylancikowej oczywiscie ze mówilam zemnie swedzi ale oni najpierw musieli zrobic badania.Wynik jak pisalam wczesniej byl w normie.Nie wiem moze w Polsce jakis gin mi moze pomoze.Lece 18 sierpnia - tylko czy wytrzymam do tego czasu!!????

Gość brylancikowa
wiesz no to moze w aptece maja masc clotrimazolum???? u nas to bardzo tanie ok2 zl smarujac 2 razy dziennie TYLKO na zewnatrz (jesli swedzi Cie na zewnatrz) cienka warstwa powinno pomoc ale nawet jesli pomoze to i tak idz tu do gina - bo trzeba byloby zlikwidowac przyczyne przez tabletki doustne i dopochwowe. ogranicz slodycze i nos bielizne z naturalnych wlokien wiesz nie rozumiem dlaczego robia tak osztowne badanie a najprostszego nie :(

hej dziewczyny - dietka to nic innego jak brak słodyczy i ostrego -grzyby lubia takie rzeczy a na grzybice? mam patent: wypisac sobie urungal (na recepte) 2 x na dobe po 2 tabl lub 1 tabl Diflucan + dopochwowo - bez recepty - albothyl + do przemywania narzadów - lactacyd femina (preparat na bazie mleka) (super) + kuracja 3 m-czna - Immunofort- nalewka 1/2 łyzeczki 2 razy dziennie polecam bez nawrotów bez kłopotu pozdrawiam kasia

Gość nikisiala
no coz grzybice pochwy -wiem bo sama to przechodzilam.'Tylko meczylam sie z tym troche mniej niz ty.Ale bylo to tak uciazliwe ze wkoncu zaczelo mi przeszkadzac w normalnym funkcjinowani.Ja jak zglosilam sie do lekarza to byl normalnie stan krytyczny wiec ty chodziz z tym dluzej i moze byc jeszcze gorzej:/SZczerze mowiac leczenie nie jest zbyt przyjemne ale trwa w miare krot.Np ja bylam tak chora ze stosowalam prawie wszyskie metody leczenia(kremy sprej,tabletki doustne ,globulki dopochwowe i nasiadowki)i musze przyznac ze nie bylo fajnie..Ale pozniej jest swietna ulga ja juz po pierwszysm zastosowaniu wszystkich tych srodkow czulam taka ulge ze poprostu nie do opisania..jak bym sie wyleczyla sie w 2 godz tyle tylko ze trzeba wybrac wszystkie leki do konca zeby zwalczyc chorobe do konca..Naprawde Ci wspolczuje bo wiem ze to uciazliwe i we wszystkim przeszkadza,ale jak najszybciej zglos sie do lekarza,bo to sie moze zle do cibie skonczyc..A jeli to pierwsza wizyta to nie masz sie czego obawiac,bo mnie do pierwszej wizyty zmusila wlasnie ta choroba:) Nikisiala