Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

persymonia

kropki na nogach po depilacji

Polecane posty

sluchajcie mam taki problem. po depilacji, a teraz to juz wlasciwie caly czas, mam w miejscu wloskow takie ciemne kropki :O nawet jak wlosek juz wyrasta to ta kropka pod nim zostaje :O nie wiem dlaczego tak jest ale to wyglada okropnie:O jak sobie z czyms takim poradzic? dodam, ze gole nogi maszynka (choc jutro chce sprobowac depliacji cukrowej)

Ja tez mam krostki po goleniu....takie czerwone...ale teraz zrezygnowalam z zyletki i przezucilam na paste cukrowa...:)

ale to nie sa krostki po goleniu. one sa ciemne, ciemnoszare i sa caly czas. na poczatku wlasnie myslalam, ze to po goleniu i zostawilam nogi w spokoju na jakis miesiac (zima na szczescie byla) ale to i tak jest. a teraz nie wiem co z tym zrobic. po cukrowaniu tez pewnie to zostanie :O

no ale to wlasnie nie tylko tak wyglada. bo nawet w miejscach z ktorych wyrwalam wloski penseta i ich nie ma to te kropki zostaly :O wiec cukrowanie tez nie pomoze :O olac to w zimie, ale teraz jest lato :O

Poczekaj chwile ja kiedys bylam u dermatologa z tymmi moimi krostaki i mi cos przepisal poczekaj chwile tylko sprawdze co...

zrób sobie depilacje woskeim, ja zapomnialam co to zaczerwienienia, wrastające włosy etc

Te kropki to pewnie pozostałości po zapaleniu mieszkowym. Samo nie zginie. Ja juz z tym walczę uuuuuuuuuuu od miesięcy. I tanie to nie jest. Smaruję nogi kremem- zelem LYSANEL ACTIV z SVR (ok 40 zł- 40 ml) a następnego wieczora ISOTREX na receptę.(ok 30 zł). Ale ... nie można się opalać ani wystawiac nóg na słońce. Czyli- albo spodnie albo do jesieni. :( Te kremy maja za zadanie złuszczać naskórek- slysanel to jakiś kwas. Moje nogi jeszcze nie sa idealne ale w porównaniu z początkiem... Szkoda gadać. Może juz niedługo pokarzę je światu :)

zalapenie mieszkowe? ale jak bym miala jakies zapalenie to pewnie byly by jakies czerwone czy cos a nic takiego nie bylo. po prostu ktoregos dnia zauwazylam te ochydne kropki:O myslalam kiedys, ze to cebulki ktore sa osadzone plyciej pod skora przed depilacje depliatorem, ale skoro sa nadal nawet w tych miejscach gdzie nie mam wloskow to juz nie wiem :O