Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marei

Łyżworolki, czyli co robić żeby się nie zabić P

Polecane posty

Gość marei

Bo widzicie, kupiłam sobie śliczną parę prawdziwie tanich łyżworolek - 99 złotych - i całe moje szczęście z ich powodu ('nareszcie schudnę, jak będę jeździć!') wzięło tak troszeczkę w łeb. Bo one podczas jazdy przechylają się do wewnątrz, co bardzo irytuje i wykrzywia nogi. Czy doświadczeni bardziej lub mniej rolkowicze mogą mi powiedzieć co jest tego przyczyną? Może są za duże (chociaż nie wydaje mi się .. ) lub po prostu źle zbudowane? (ale jak stoję to są proste). Czy wina jest w moim złym ustawieniu nóg? Błaaagaaam, pomocy, bo cała kasa mi w błoto pójdzie i nici z frajdy :(

Gość rzóczek
idź spać

Gość iviovi
wiesz wydaje mi sie ze są albo za duze, albo za luzno zawiązane/zapiete...

Gość marei
właśnie związane są na amen.. a za duże nie mogą być, skoro to jest regulowane 36-39, a mam na najmniejszym ( mam w domu rolki 36 i są o niebo za małe !). Ech, nie rozumiem tego O_o

Gość torrero
mysle, ze jedyna rada to cwiczyc. Rolki nie sa takie latwe, zeby sie nauczyc. Tak samo jest z lyzwami, kazdy poczatkujacy jezdzi w formule "na iksy". Musisz trenowac, w koncu sie nauczysz

Gość każdy na poczatku koślawi

Czesto początkujące osoby, maja podobny problem. Z biegiem czasu, nauczysz sie trzymac ploze prosto. I nie bede Ci sie wychylac do wewnatrz. Powinnas rowniez poeksperymentowac z wiazaniem buta (tzn, nie zawsze bardzo silne zwiazanie jest dobre - krew nie dochodzi do stopy, i szybciej sie czlowiek meczy) znam wiele osob, ktore preferuja pewien luz w bucie. :) Zycze owocnej nauki. I nie rezygnowania po pierwszych niepowodzeniach. dzeyms

Gość marei
Dziękuję bardzo :) tak, muszę próbować :) i mam nadzieję, że się przy tych próbach nie zabiję ;) a trening w końcu czyni mistrza .. :D 🌻