Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwalk

dostalam takie cos ze stacji krwiodawstwa ! help!

Polecane posty

Gość iwalk
pierwszy raz oddawalam krew i dostalam zawiadomienie o ponownej kontroli za 3 miesiace! czy to znaczy ze cos nie tak z krwia?! nie bylam narazona na zakazenie wirusami czuje sie super o co chodzi?;( pomozcie blagam

Gość ale co takiego dostałaś

Gość badania trza powtarzać
rutynowe działanie. Wsjo. Topik uważam za zamknięty. __________________________________________________________

Gość hhhhhhhhhhhhh
moze akurat potrzebuja Twojej grupy krwi, albo chca sie zapyatc czy nie chcesz jeszcze troche oddac! moze do kazdego kto oddaje co jakis czas wysylaja! ;)

Gość iwalk
naprawde??? ale to nie oznacza ze cos nie tak skoro prosza zebym nie oddawala krwi do czasu 3 miesiecy?

Gość badania trza powtarzać
słuchaj, jeśli aż tak się boisz po prostu tam zadzwoń lub idź. :)

JA też kiedyś oddałam krew i dostałam zawiadomienie ze mam przeciwciała HCV zrobilli wokół mnie i mojej rodziny takie zamieszanie, wzywali nas do sanepidu, kazali się wszystkim zaszczepić na WZW Typu B Lekarz rodzinny przepisał mi tabletki na wątrobę (podejrzena że może być uszkodzona) ogólnie niezłą jazdę mi zgotowali, a co zabawne wychodziło to tylko na badaniach w PCK a w szpitalnym labolatorium nie. Zaczęłam się leczyć w poradni gastro coś tam i tam dopiero trafiłam na normalnego lekarza, który mnie usokoił, wytłumaczył co To są te przeciwciała, co to jest WZW Typu C itd. A po roku kontroli krwi, okazało sie ze jestem jakimś tam procentem u którego podwyższona ilość przeciwdział nie oznacza żóltaczki typu C i ze wszystko zanikło i mam dobrą krew. Ale wniosek z tej przygody dla mnie jest jeden: nie będę oddawać krwi, zwłaszcza ze to źle znoszę.

Gość iwalk
wiadomo ze pojde ale dzis chyba nie zasne ze stresu

Gość iwalk
uuuuuuuuup

Gość iwalk
uuuuuuuuup

Gość helou
za trzy miesiace - do kolejnego oddania krwi :) kobiety moga oiddawac co trzy miesiace wlasnie. to takie popdziekowanie i zaproszenie na przyszlosc - jak sie domyslam :) mozesz byc skojona. jakby cos sie dzialo, nikt niczego by przed toba nie ukrywal ;)

ojej po prostu dostałaś legitymację honorowego dawcy. chodzi o to, że jeśli będziesz jeszcze chciała oddać krew to możesz to zrobić ale najwcześniej za 3 miesiące bo kobiety częściej niż co 3 miesiace nie mogą. i tyle.. czym tu się stresować? :D ja oddaję krew regularnie od roku, jak tylko skończyłam osiemnastkę :)

Gość iwalk
niestety bylo cos nie tak ale niegrozne zdyswalifikowali mnie czasowo mam nadzieje ze nie na zawsze:/ zadne zaproszenie do kolejnego oddania lol