Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mzinka

Pomocy kupiłam CZERWONĄ HERBATĘ liściastą czy ktoś mi może poradzić??

Polecane posty

Gość mzinka

Od jutra zaczynam jeździć na rowerze, chciałam się czymś "wspomóc" i zachęcona waszymi opiniami kupiłam herbatę czerwoną liściastą firmy Kawon (nie wiem czy dobry wybór?) i nie rozumiem jak ją parzyć :o W opisie jest tak: "Jedną łyżeczkę zalać wrzątkiem, lekko wymieszać i natychmiast zlać napar (tego nie rozumiem???) następnie liście ponownie zalać gorącą wodą. Doskonałe do picia po drugim zalaniu." Rozumiem, że mam wsypać łyżeczkę do kubka, zalać wrzątkiem (cały kubek czy tylko zakryć "fusy"?) mam to potem wylać?? i zalać ponownie i dopiero pić?

Gość olaaa12
Czerwoną herbatę pijam od dawna, ale tej firmy nie znam. Zawsze krótko naciąga 2 - 3 min. Można ją powtórnie zaparzać - jest słabsza, ale smaczna gdy sie przyzwyczaimy do smaku. Może chodzi o to by pierwszy napar nie był zbyt mocny? nie wiem.

Gość mzinka
Ale chyba właśnie chodzi o to żeby było mocne :/ ?? I czy to prawda, że nie powinno się cukrować bo traci własiwości?

Gość znalazłam ich stronkę
www.kawon.com.pl

Gość nikt mi nie pomoże
?? :( chciałabym ją już zacząć pić :)

Ponoć czerwona herbata ma lepsze działanie odchudzające przy drugim zaparzeniu. Masz wylać pierwszą wodę i wypić tę z drugiego parzenia. Dla mnie ten smak jest nieakceptowalny.

Gość A co mi taaam
no normalnie zalewasz listki 200 ml gorącej wody, chwilke czekasz, mieszasz i wylewasz tą wode. Potem zalewasz jeszce raz i wypijasz:)

zaparz ją jak normalną czerwoną herbatę liściastą... ja piłam już tyle herbat różnych i nigdy nie trafiłam na taką z takim sposobem zaparzania... zalej wrzątkiem, przykryj i po 5 minutach można pić :) czerwoan herbatka jest pyyyszna :D możesz też tak jak oni piszą zalać wrzątkiem i wylać tę herbatę i ponownie zalać wodą te liście. :)

Gość A co mi taaam
mogę jeszcze doradzić, abyć wypróbowała herbatę czerwoną z cytryną Bio-active, bo nie jest taka "smierdzaca" jak inne. Najgorzej z cerwonymi herbatami jest na poczatku, ale jak się przyzwyczaisz to zaczyna bardzo smakować i cięzko juz wtedy pic normalną czarna. Lepiej nie slodzic.

Gość ooooooooooooo
Schudła któraś z Was dzięki tej herbacie?

Gość mzinka
ok a więc tak ostatecznie mam wylewać pierwszy napar czy wypić? I czy to prawda, że nie powinno sie cukrować żeby nie "zniszczyć" wlaściwości herbaty

Gość sda
Ja kiedys ją piłam i schudłam w ciągu kilku miesiecy 10 kg bez odchudzania. Piłam około 4/5 szklanek dziennie

ja też polecam Bio-Active dla mnie to najlepsze herbaty :) piję czerwoną i zieloną tej firmy :) oczywiście tylko liściaste :) nasypuję w sitko ok 1 łyżeczki i zalewam gorącą, ale nie wrzącą wodą :) i trzymam pod przykryciem 3-4 minuty, za drugim razem jak parzę to ok 5 minut :) :classic_cool:

Mzinko, przeczytaj co napisane na stronie, do której link podałam. Po co mamy pisać to co wiemy z tamtej strony skoro możesz sama się zapoznać z tym tekstem. PS Eeee... Aż dziesięć to ja bym nie chciała. Tak z pięć by było ok; ale pu-erh jest tak niedobra, że nie potrafię się przełamać.;)

Gość mzinka
Przeczytałam, że nie powino się jej słodzić i że łyżeczkę liści zaparzamy 3-5 minut i można zaparzać nawet 3 razy. To dlaczego na mojej herbacie pisze ze pierwszy wywar mam wylać :o :o :o

Bo kolejny jest bardziej skuteczny. Czy to aż taki problem wylać? Jak Ci żal to wypij dwie - jedną z pierwszego parzenia a drugą filiżankę z drugiego.:D

Gość pierwszy napar jest mocny
a drugi słabszy i ponoć mocniejszy ... ???

Gość nie mocniejszy
ale uwalniają się substancje, które wspomagają spalanie tłuszczu

Gość jakbyś poszła pobiegać
zamiast siedzieć tu i pierdzielić o odchudzającej herbatce to nie miałabyś problemów z tuszą leniuchu.

Gość mzinka
jakbyś czytała to byś wiedziała, że ta herbata jest łączona z jazdą na rowerze :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Gość to idź już jeździć
i nie gadaj o odchudzaniu tylko działaj!:D

Gość A co mi taaam
no taki masz przepis na parzenie to go stosuj. Wylej pierwszy napar. Nie zalewa się wrzątkiem. Tak samo robi się z zieloną harbatą - liście zalewa się dwa razy wodą o temp ok 80 C, pierszy napar się wylewa, a pije ten drugi. Ja nie słodzę w ogóle.