Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwasna

jak cytryna dziala na wlosy???

Polecane posty

Gość kwasna

kochane czytalam troche na temat cytryny+olejku rycynowego na wlosy, podobno swietnie dziala :) mialabym do was pytanie: czy mozna uzyc samej cytryny polaczonej z przegotowana woda do nadania wloskom blasku? czy to pomoze? bardzo prosze o opinie :)

Gość nie bardzo
cytryna wysusza włosy wiec chyba lepiej nie uzywac w połaczeniu z olejkiem rycynowym pewnie jest ok,ale z wodą... ja bym nie ryzykowala

dl.nie skoro czasami zalecaja plukanie wlosow w occie to dl. nie w cytrynie ale to dziwne zestawienie z tym olejkiem rycynowym bo olejek przyciemnia a cytryna rozjasnia

Gość nie bardzo
no nie wiem jak to jest szczerze mówiąc-tak tylko pisze co słyszałam... wiem,ze ocet i zimna woda nadaja połysku włosom tzn.ocet a zimna woda zamyka łuski wlosa cytryna rozjasnia,olejek przyciemnie wiec pewnie w rezultacie chodi tylko o odzywianie włosów a nie o zmiane koloru

ostatnie płukanie w wodzie z sokiem cytrynowym jest super i na pewno nie zrobi włsom krzywdy. Ja tak robie i moje włoski nie narzekają. Są błyszczące i pachnące a czy efekt rozjasnienia jest? Nie wiem bo naturalnie jestm blondynką i do kompletu uzywam szampony Timotei z rumiankiem i bursztynem :)

Gość kwasna
a w jakiej proporcji uzywa sie octu+zimnej wody? :) i czy wlosy potem "smierdza" octem?? :)

Gość kwasna
Stonoga a ile soku z cytryny uzywasz na ile litrow wody? :)

Gość nie bardzo
chyba nie smierdzą-ale nie wiem,bo tak nie robiłam ale kiedys za mocno ufarbowąłam włosy na ciemny kolor i smarowałam je cytryna z woda,zeby kolor zszedł no i zszedł ..... wiec musi byc mocna ta cytryna....niestety bardzo wtedy zniszczłam włoski,ale to raczej od farby

kurcze, tak dokładnie to nie wiem ile bo zazwyczaj jest w ilości \"na oko\" :) ale najcześciej to uzywam takiego litrowego dzbanka i wciskam do niego sok z połówki cytryny. Tylko radze przecedzic ten soczek przez siteczko zeby był bez tych całych farfocli bo inaczej to zostaje na głowie a ze to ostatnie płukanie to potem zabawa z wybieraniem jest przednia :)

Gość jatamanka
Cytryna bardzo fajnie rozjaśnia włosy ja mam kolro blond, ale strasznie wysusza, są takie matowe i troszke ten zapach ale od casu do casu stosuję

ja mam tłuse włosy i moze dlatego nie zauważyłam zeby mi wysuszyło, ale tez nie stosuje cytryny codziennie tylko tak mniej wiecej raz na tydzień choć głowe myje codziennie

Gość nie bardzo
Stonoga to w Twoim przypadku pewnie jest nawet wskazane trochę wysuszyc wlosy... ja bym miała po niej siano na głowie