Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tez o dzeiciach

Luteina?

Polecane posty

Gość nuśka 1981
Hej Dziewczynki Powiedzcie mi bo już nie wiem jakoś dziwnie mi ten mój GIN przpisał mam długie cykle fakt 33-35 dni i tak CLO brałam od 9dc. do 13 dc a teraz ma brać luteine od 16dc do 26dc a co jak niemiałam owulacji w ciągu tej przerwy? Pomocy proszę

Gość nuśka 1981
a dodam jeszcze ,że zalecił współżycie między 14-20 dc i co Wy na to ? Poradźcie coś brać tą luteine od 16 tak jak zalecił czy później np. od 19 dc Jeju czemu to wszystko jest takie skąplikowane

Gość kolaaaa
ja mam pco i biore luteine na wywolanie okresu od 16 do 25 dc a jak zaszlam w ciaze to bralam ja tez tylko codziennie ona wtedy podtrzymuje

Hej Ja biore luteine dopochwowa, ale jestem w ciazy... Nie wiem, czy pomaga, czy nie, pierwsza ciaze poronilam mimo, ze luteine bralam. Teraz, poki co jest dobrze, wiec nadal biore luteine... I mam nadzieje, ze dotrwam jeszcze tych 35 tygodni :)

Gość nuśka 1981
Dzięki Dziewczyny Wezme tak jak mi zalecił lekarz niech się dzieje co ma się dziać.

Gość anka7107@wp.pl
Niestety moja dwudziestoletnia córka zaczęła po tym leku gwałtownie łysieć na przodzie głowy, włosy nie odrastają, jestem załamana. Wiem, że to wina jej choroby, ale głównie to luteina "zrobiła" swoje. Fakt miesiączka się pojawiała po zakończeniu każdej comiesięcznej kuracji, ale gdy np zrobiłam czteromiesięczną przerwę, już wtedy miała spowrotem zaburzenia.

Gość gaga500
ja biore eutrylox od dwóch miesiecy i nie mam miesiaczki a tak miałam normalnie

Ja stosowałam luteinę dopochwową od 25 tc ze względu na rozwarcie szyjki macicy. Skoro jestem w tym temacie - zostało mi 25 tabletek luteiny dopochwowej 50 mg ważnej do siernia 2012 roku. Nie mam co z nią zrobić. Może jest tu ktoś z Olsztyna? Mogłabym odstąpić ten lek.

Gość gość
Luteinę bierze się z bardzo różnych powodów. Kobiety w ciąży biorą ją żeby podtrzymać ciążę. hamuje reakcję immunologiczną matki na antygeny płodu, znosi samoistną czynność skurczową ciężarnej macicy. Kobiety, które starają się o ciążę biorą ją, ponieważ progesteron przemienia błonę śluzową macicy, umożliwiając zagnieżdżenie zarodka. Ja brałam luteinę od trzeciego dnia po owulacji po inseminacji.

Gość gość
ja dostałam luteinę (dwa razy dziennie po dwie tabletki doustnie przez tydzień) po zastrzyku choragonu, który był w 11 dc wieczorem, a zaczęłam od 15 dc rano, zatem totalnie tak na wszelki wypadek. mam podwyższoną prolaktynę, która najprawdopodobniej blokuje owulację i za krótką fazę lutealną. zobaczymy, co z tego będzie.

Gość gość
odkupie luteine dopochwowa kowalskaanna72@yahoo.pl

Gość misiek84001
witam , moja żona jest po udanym zabiegu in-vitro,niestety z powodów komplikacji musiała odstawic hormony tzn luteina200 i estrofem, leki juz niestety wykupione, wiec posiadam w tym momencie nam juz zbedne luteina 200(dop) razem 50tabletek(prawie 2 op) i estrofem2mg 1 op 28tabl. gdyby ktoras z pan potrzebowała odstąpie taniej misiek84001@wp.pl

Gość kamcia0
Witam odsprzedam luteine 200mg kama0@op.pl

Gość gość
Cześć, Mam do odsprzedania luteinę oraz duphaston- brałam je na okres ciąży i już nie potrzebuję. Mam 51 tabletek Luteiny 50: 1) Luteina 50 opakowanie 30 szt tabletek podjęzykowych data ważności 09.2019- nienapoczęte (14zł) 2) Luteina 50 opakowanie 21 szt tabletek podjęzykowych data ważności 09.2019 – napoczęte (9,8zł) 60 tabletek luteiny dopochwowej: 3) Luteina 100 mg tabletki dopochwowe 60 tabletek, data ważności 12.2018 –nienapoczęte (20zł) Duphaston 10mg – łącznie 44 tabletki: 4) Duphaston 10 mg, 16 tabletek, data ważności 01.2021 – napoczęte (24 zł) 5) Duphaston 10 mg, 5 tabletek, data ważności 01.2021 – napoczęte (7,5zł) 6) Duphaston 10 mg, 14 tabletek, data ważności 11.2020 – napoczęte (21zł) 7) Duphaston 10 mg, 19 tabletek, data ważności 01.2021- napoczęte (28,5zł) Szkoda mi tego wyrzucić, ponieważ wiem jak luteina jest ważna dla kobiet zarówno w okresie ciąży, jak i na wywoływanie okresu przy PCO. Zdaję sobie sprawę także z tego, że dla wielu kobiet wizyta u lekarza po samą receptę jest kosztowna. Jeśli ktoś jest zainteresowany bardzo proszę o informację na maila: mamamonikalodz@wp.pl Wysyłam pocztą polską, dlatego w zależności od wielkości przesyłki doliczony będzie koszt wysyłki. Mogę zrobić foto paragonu po wysyłce.

Gość Karolina8866
Czemu ludzie nie badają się tylko szprycuja lekami? Ludzie idźcie do okulisty, do lekarza który się na tym zna

Gość maruszkaa
ja jak mi się wzrok pogorszył to nie biegłam od razu do lekarza poszłam do apteki i farmaceutka dała mi lutezan z luteiną w skłądzie, to supelement ma pomóc w poprawie wzroku i rzeczywiście widzę efekty, z dnia na dzień jest coraz lepiej.

Gość gość
Sprzedam luteine dopochwowa 100, alicjaw2014@wp.pl

Gość gość
Proszę o pomoc, poradę. Brałam luteine przez dwa cykle 16-25 dc. Teraz jestem w 7 tc i na pierwszej wizycie lekarz kazał mi kontynuować przyjmowanie. Pytałam go czy tak jak dotychczas powiedział, że tak. Ale teraz mam trochę wątpliwości czy może jednak powinnam brać ją codzienne? Czy na podstawie np aplikacji wyliczać kiedy powinnam mieć 16-25dc i tylko wtedy przyjmować? Co mi może bardziej zaszkodzić? Branie codziennie czy odstawienie?

Gość dejvun
Bardzo dobry ma polepszenie wzroku jest lutezan mozecie sobie na stronie http://lutezan.pl/ poczytac o tym jak konkretnie dziala i dlaczego luteina jest tak wazna i pozwala zachowac wzrok w dobrej kondycji.

Gość gość
Ja tez 16-25 dc owulacja 14 dnia. Moze nie zachodzicie bo owulacje macie pozniej? Suplementacja progesteronu pomaga po owulacji, szybciej narasta endometrium i zarodkowi łatwiej sie przyczepic, nie musi wędrować szukając miejsca. Wystarczy pierwszy lepszy kącik ;-)

Gość wera512
dla mnie jak najbardziej zmiana diety była korzystna. Po pierwsze jestem mniej zmęczona, po drugie mam więcej siły wieczorem, a o wzroku już nawet nie ma co wspominać. Kiedyś chodziłam spać i wyglądałam jak zaryczana, bo po całym dniu wszystko mi łzawiło, a teraz jak jem ryby, pestki, cytrusy plus suplement i używam kropel Lutezan nie czuję dyskomfortu zmęczonych oczu.