Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość facet na damskim forum

Pytanie od pana

Polecane posty

Przepraszam, że tworzę nowy topik ale nie udało mi się wszystkiego znaleźć za pomoca szukaj a poza tym widze, że tu często tworzy się nawet niepotrzebne topiki. 1.Jakiej metody antykoncepcji używacie? Jaka jest najczestrza wśród was i w ogóle wśród Polaków i Polek metoda? Jaka druga pod względem częstości, trzecia pod wzgl częst? 2.Skoro tyle gmi się o szkodliwości tabletek antykoncepcyjnych, czmu tak dużo kobiet i dziewczyn używa właśnie tabletek? A może one nie są wiec takie szkodliwe? Z jednej strony wiem, że powszechnie się je uzywa a z drugiej podobno zasugerować dziewczynie taką antykoncepcję to prawie zbrodnia.

nie gmi tylko grzmi, pomylilem sie

Gość brylancikowa
1 tabletki a jak nie one to prezerwatywy 2 bo daja duza pewnosc :) zbrodnia??? czy ja wiem.. taka jest prawda ze to dziewczyna musi sie na to zdecydowac bedac pewna ze tego chce

Gość _podłamana_
A dlaczego zbrodnia? W jakim sensie ZBRODNIA?

Gość kollla
1 .prezerwatywy + ocena możliwego ryzyka ( tzw naturalne - ale i tak z gumką ) Tabletek nie - szkodzą ,czujesz się po nich paskudnie , spada libido

jak pisalem na dziale Życie erotyczne że seks bez prezerwatywy jst przyjemniejszy to naskoczyly tam na mnie dziewczyny. Pisały: jak mógłbyś doradzać dziewczynie branie takich świnst jak tabletki, ze to niszczy zdrowie. Ale przeciez nawet od znajomych wiem, ze w stalych zwiazkach raczej tabletki a nie prezerwatywy sie stosuje. Mi prezerwatywy kojarza sie z przygodnym seksem. Poza tym czy np papierosy albo alkohol nie sa rónie szkodliwe jak tabletki antykoncepcyjne? Wiem, ze sa szkodliwe ale chyba sa najlepsza metodą i stąd mają najwieksza popularnosc. Jedyna alternatywą dla tabletek jest chyba abstynencja seksualna, którą nawet osoby za bardzo przejęte religią zalecają.

Szczerze mówiąc kiedy zainteresowalem sie tematem antykoncepcji, jestem zaskoczony. Myślałem, ze już w latach 90-tych a co dopiero w roku 2006 są wygodne, dobre metody antykoncepcji. A tu widzę, ze kazda ma wiele wad i serio mozna sie zacząć zastanawiac nad abstynencją. Wiem, ze tabletki tak: spadek libido, zle samopoczucie, tycie, a nawet rak prezerwatywa: mniejszy komfort, może pęknąć i to nie zdaża się tylko w dowcipach. Może dwie prezerwatywy jedna na druga ? Ale wtedy dyskomfort jeszcze wiekszy. Albo jakąś z grubszej gumy ale to już chyba mija się z celem. A jak w takim razie radzili sobie ludzie 10, 20, 30 lat temu? Nikt jakoś nie narzekal? No było wiecej ciąż a teraz chyba jednak są skuteczne, bo niechciane ciąże zdażają sie głónie wśród ludzi biednych, niedouczonych albo bardzo mlodych (niedouczonych)

W ogóle te wszystko rozważania nad antykoncepcją są tak nieromantyczne, i nieerotyczne, że aż się wszystkiego odechciewa...

Gość kollla
ja tak jak powiedziałam Unikanie kontaktów w gorącym okresie( + prezerwatywa ) - nie czujemy dyskomfortu - stało się to czumś zwykłym to pobudza nasząa fantazję - i jak na razie się sprawdza już 10 lat

Gość kollla
wcale nie - wystarczy o tym porozmawiać wcześniej hehehe nie w czaie intymnej kolacji - bo wtedy rzezywiście może być kiepsko z nastrojem .dla mnie słowa męzczyzny o odpowiedzialnosci i miłosci do mnie, mysleniu o moim zdrowiu ,komforcie - głęboko mnie poruszyły i sprawiły że sama bardaziej pokochałam

Gość efcik
Seks bez antykoncepcji jest bardziej pikantny i w pełni odzwierciedla nasze charaktery i upodobania. Brałam tabletki ok 6 lat z krótkimi przerwami. Musieliśmy się dużo starać, żebym dobrze odpłynęła. Teraz bawimy się tak jak wspomniała kollla, a w nagłych przypadkach "wpadki" trzeba się poratować postinorem, co nie jest stałą częścią antykoncepcji...

Gość tak se pisze
"W ogóle te wszystko rozważania nad antykoncepcją są tak nieromantyczne, i nieerotyczne, że aż się wszystkiego odechciewa..." Dlaczego?? Wspólne rozważania o odpowiedzialności oraz troska mężczyzny o dobro kobiety z którą jest, są niesamowicie romantyczne (a przez to i erotyczne bo odpowiedzialność, troska, odwaga faceta by mówić o antykoncepcji są podniecające). Co do uwag o antykoncepcji: 1) Stosuję tabletki antykoncepcyjne, te Diane 35, którymi tak tu straszą. 2) Skutki uboczne widzę i obawiam się innych ale tabletki są skuteczne i najwygodniejsze.