Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniczka12346

IDEALNE OPALANIE? jakie metody ??

Polecane posty

Gość moniczka12346

Witacie ! ;) mam pytanie do dziewczyn ktore są tak niesamowicie opalone tak równo i tak brazowiutkie jak to robicie ?? czy moze czyms sie specjalnym smarujecie przed wyjsciem na slońce albo moze używacie jakis dodatkowo kremom brazujacych , podtrzymujacych opalenizne ! ? Ja sie opalam na czerwono a później brazowieje ale najgorsze sa te nóźki zawsze bledsze niz reszta ciałka no i nie wspomne o niezbyt jednolitym kolorku mojej oplanizny ( standard z przodu bardziej opalona niż z tyłu )

Gość oo ten topik mi sie podoba
poczytam w koncu, moze cos konkretnego:)

Równo to tylko po solarium (no, tu i ówdzie też bywa nierówno). Leżąc plackiem tak się nie da. Poza tym na solarium można lepiej kontrolować ekspozycje na promienie i nie dopuszczać do czerwonej opalenizny (nie wolno nawet!). Lepiej chodzić częściej, a na krócej, nawet jak ci sie wydaje, że nie ma efektu (będzie). A w ogóle to opalanie jest niezdrowe, a takie strzaskane laski wyglądają paskudnie.

Gość ale problem
a najlepiej chodzic do stojacego ta,m sie rownomierniej opala i nie trzeba sie tak przekrecac jak na lezacym co jest troche nei wygodne. Niestety znowuz w stojacych nie mozna wylaczyc lamp na twarz co jest tez dla niektorych minusem

Gość oManualna
Opalanie jest bardzo zdrowe :) Wytwarza się wtedy witamina D, moją siostrę wysyłano specjalnie nad morze gdy była chora, na opalanie. Oczywiście najlepsze słońce jest w godzinach porannych lub po 16

Lampy na twarz to zabójstwo dla skóry. Zawsze wyłączam. Trochę twarz się opali i tak, resztę robi podkład i róż. Nie widzać różnicy. No oczywiście ja się nie oplalam na strzaskaną laskę. Staram się mieć tylko lekko przyciemnioną skórę.

Taaaaak, bardzo zdrowe. Szczególnie dobre na czerniaka złośliwego. Twoja siostra co najwyżej mogła mnieć krzywicę. I to chyba było dawno temu.

Gość jaka szkoda
10 min na solarim to CAŁY DZIEŃ na słońcu,wiadomo że cały dzień w upale wysiedzieć sie nie da,max 2-3 godz

Gość oManualna
No wiesz....nie wiem jak ty definiujesz opalanie... Bo ja się nie opaloam tak, ze wychodze na kilka godzin na słońce, piękę się na raka a później spać nie mogę, opalam się codziennie w lato w godzinach porannych i stopniowo przyzwyczajam skórę. Robię tak już od 7 lat i jakoś nie widzę, żebtym miała jakieś piegi czy nowe pieprzyki...

no ale 3 razy po 6 minut nikogo jeszcze nie zabilo, ale co do zdrowia to lekarze mowia ze nie zdrowe, chyba nie musi byc zadnej dyskusji co tego tematu ;) no ale czego sie nie robi dla urody :D

Gość ale problem
ano niezdrowe.. ale czy w dzisiejszych czasach jest cos calkowcie zdrowego? tym bardziej jesli sie nieumijetnie z czegos korzysta...

Gość oManualna
no to właśnie o to mi chodzi, jak ktoś umie się opalać, to mu to nie zaszkodzi, bo przecieżź przed słońcem nigdy nie uciekniemy, prawda??

Osobiście polecam Ci produkty do opalania firmy Sun Select. Nie są to żadne chemikalia tylko unikalna metoda połączenia ochrony przed słońcem z jednoczesną możliwośćią korzystania z jego \"dóbr\" ;) W ofercie znajdziesz ubrania i kostiumy na plażę uszyte z materiału przepusczającego promienie słońca, tak by zapewnić nam opalenizne! Jest to naprawde innowacyjny sposób na świetną, równomierną opalenizne całego ciała bez konieczności odsłaniania go...;) Zajrzyj na strone, z pewnością i Ciebie to zaciekawi i złapiesz bakcyla tak jak ja :) Pozdrawiam i życze przyjemnego opalania :)

Ja brałam kapsułki Inneov Słońce na miesiąc przed wyjazdem.Mam problem z przebarwieniami skóry, a dzięki tym kapsułkom prawie ich nie miałam a i opalenizna się dłużej trzymała!

A JA MAM CZERNIAKA TAK SIE OPALILAM...........poZDRAWIAM!!!:/

najlepiej opalac sie powoli,ale zdrowo i trwale czyli jak juz cos wam kaze eksponowac sie na slonce touzywajac kremow z wysokim filtrem np 20. Ja osobiscie uzywam 69 gdyz do trumny mi is enie spieszy.

No właśnie dzięki odpowiedniemu przygotowaniu skóry do opalania,unikniesz poparzeń słonecznych.Ja bardzo długo szukałam odpowiedniego środka.Jak już znalazłam Inneov słońce rok temu i był skuteczny,to teraz nie wyobrażam sobie,abym tych kapsułek nie łykała.Poza tym oczywiście filtr ochronny bo z ostrym słońcem nie ma żartów.