Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kropla beskidu

tabletki anty na tradzik! komu pomogly i jakie!!!!!!!

Polecane posty

Mam pytanie, jakie stosujecie tabletki anty, i czy pomogly wam na pryszcze? nie chodzi tu o leczenie zaawansowanego tradziku ale ogolnie na krostki itp. Chcę się wybrac do ginekologa po tabletki, przy okazji chcialabym wybrac takie, które pomogą mi troszke z cerą. A wiem ze np. Diane niszczy watrabe więc wolalabym isc do lekarza z jakąś wiedzą, bo nigdy nie wiadomo na kogo się trafi i nie chcę żeby mi jakiś syf przepisał. Interesują mnie tabletki: nie drogie, po ktorych nie przytyje i ktore chociaz troszke pomagaja na cere! z góry dzieki za odp 🌼

Gość węglowodany
Ja brałam na początku Cilest.Nie pomógł mi na cere. Nie miałam wielkich problemów z cerą, ale jakies tak pryszcze na czole, róznie w róznych okresach. Kolezanka, która borykała sie od podstawówki z mega trądzikiem poleciła diane. Brałam 3 lata. Dobrze sie czułam, zadnych dolegliwości. Cera super. Nawet przez chwile zmieniłam na jakies inne lzejsze, ale pryszcze wróciły. Teraz nie biore o ok 2 lat i jest ok. Tylko włosy mi wypadały po roku od odstawienia diany. Niewiadomo czy od niej, ale ze względu na to, ze wszystkie wyniki były ok, podejrzewam, ze to organizm sie z tego oczyszczł po roku dopiero. Tak mi powiedziała fryzjerka bo miała juz takie przypadki.Rok to trwało prawie , teraz jest ok.

Gość Mondsichel
Na trądzik dają też Jeanine, ale nie wiem, jak działają, bo nie stosowałam. Mają mniej hormonów niż Diane 35.

Gość Mondsichel
I zdaje się, ze chyba też Yasmine ma poprawiać wygląd skóry.

Gość ankoooo
a novynette? stosowal ktos?

Gość magdamafaa
polecam Diane35..naprawde cera wraca do poziomu

magdamafaa - dużo słyszałam o Diane35 - podobno pomaga rewelacyjnie na pryszcze, ale ma tez minusy: niszczy wątrobe, a po odstawieniu wszystko wraca ze zdwojoną siłą, dlatego wolałabym raczej jakieś inne pigułki :P

Gość pandka
helo:-)ja stosuje novynette juz pare lat z malymi przerwami i jezeli chodzi o pryszcze to pomaga.z pol roku temu robilam przerwe i w trakcie niej znowu powywalaly mi pryszcze:-(po przerwie kiedy znowu zaczelam je brac moja cera znow zrobila sie fajna:-)wiadomo ze nie bedziesz brala przez cale zycie pix i nie bedzie zawsze tak pieknie,ale jak masz zamiar to polecam Novynette.pozdro

Gość izzzzzzzzzzzzzz
ja stosuje Diane juz ponad 2 lata, czysta piekna buziunia , nie przytylam, nic mnei nie boli jest okej :) aha... i ma tez inny wazny plus, w sumie to najwazniejszy :D ;)

Gość regulon mi pomógł

Gość pandka
zalezy w jakiej aptece,ale srednio okolo 25 zl.kosztuje Novynette

Gość MIDKA
moj ginekolog przepisuje mi tabletki antyandrogenne czyli pomagajace na tradzik. na poczatku bralam Cilest, pomogly. teraz novynette, takze pomgaja

Mam jeszcze jedno pytanko, to będzie moja 1 wizyta u ginekologa. wkońcu się odważyłam :P normalnie mam pow. ze chce tabletki anty i mi przepisze? o co mnie zapyta?? tak ogolnie napiszcie , zebym wiedziala czego mam się spodziewac :P z góry dzieki wielkie 🌼

Gość pandka
jasne ze ci przepisze,czemu nie?jestes pelnoletnia i nie musisz sie obawiac.pierwsze pytanie to kiedy mialas ostatnia miesiaczke,moze tez zapytac czy wspolzyjesz bo tez od tego zalezy badanie.pierwsza wizyta nie jest taka straszna,duzo zalezy od podejscia lekarza.

Gość pandka
ale nawet gdy nie masz 18 lat powinien ci przepisac.normalnie mowisz ze chcesz pixy i tyle.dla nich to chleb powszedni.

Gość mi marvelon pomogly bardzo

ginekolog zrobi ktorki wywiad kilka pytan czy moze jakies badanie? aha i po tych tabletkach novynette nie przytylas? bo czesto dziewczyny po pixach anty tyją :( najlepiej pójdę do gin i się go sama o wszystko wypytam :P

Gość sylwek218
Jak widzę temat tabletek antykoncepcyjnych a trądziku powtarza sie. Ja od roku stosuje Yasmine pisałam o tym na już na "kampani trądzikowej to chyba temat z pierwszej strony jeśli chciałabyś przeczytać. W skrócie mogę powiedzieć ze tez miałam wielkie problemy z włosami i skórą które po Yasmine znikneły bez śladu. Nie mają też efektu ubocznego w postaci gromadzenia się wody w organiźmie. W końcu to tabletki najnowszej generacji. Jeśli twój lekarz stwierdzi że są dla ciebie odpowiednie to jak najbardziej je polecam! Choć ich cena nie jest zbyt tania bo od 33-35 zł. Teraz kiedy staja sie bardziej popularne ich cena nieco spadła bo zaczynałam je kupować za jakieś 40 zł. Należy przejść kilka aptek z własnego doświadczenia wiem, że ceny tych samych tabletek mogą znacznie różnic się od siebie. Dobrze dowiedzieć się od znajomych która apteka w mieście jest najtańsza. Powodzenia

Gość moniaswimmer
Ja od pół roku biorę Jeanine i szczerze powiem, że nie widzę poprawy jeśli chodzi o trądzik. Najpierw dostałam je na 3 miesiące i niby po tym czasie miała byc już widoczna poprawa. Po tych 3 miesiącach poszłam na wizytę i moja pani doktor była mocno zdziwiona, że nie widzę efektów. Powiedziała, że pierwszy raz się spotyka z kimś, kto jest nie zadowolony z tych tabletek :P No ale powiedziała, że jeszcze może te 3 miesiące to za krótko i zapisała mi Jeanine na kolejne pół roku i powiedziała, że jeśli po tym czasie do niej wrócę i dalej nie będzie poprawy, to zmieni mi na inne. Od tamtej wizyty minęły już prawie kolejne 3 miesiące i dalej jest to samo. Także chyba osobiście nie mogę polecić Jeanine.

Gość inesines666
Hej! Ja również borykałam się z problemem dużego trądziku, który ustąpił kiedy zaczęłam przyjmować Yasmine (to już 4-ty miesiąc). Boję się co będzie jak odstawię tabletki, ale póki co cieszę się ładną cerą. Chodzę na zabiegi do Dermique w Krakowie, bo mój kolejny problem to blizny potrądzikowe. Ale widzę, że jest coraz lepiej. Dziewczyny, nawet nie wiecie jak się cieszę.. świat od razu wydaje się piękniejszy bez tego paskudztwa na buzi.