Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gorączka czerwcowego dnia

Jak sobie dajecie radę w miejscu pracy

Polecane posty

Hej! Mam pytanie do osób, które pracują w pomieszczeniach bez klimatyzacji, w dodatku mocno nasłonecznionych. Jak wytrzymujecie? U mnie jest 31 stopni, dziś i tak jest "chłodniej", wczoraj było 34. Nie jestem w stanie myśleć, skupić się, mam wrażenie,że zaraz eksploduje od tej duchoty. Mały wentylator niewiele pomaga. Niestety pracodawcy nie da się namówić na klimatyzację - jak się komuś nie podoba, to wypad, przyjdą inni i to z pocałowaniem ręki. Więc lepiej się nie odzywać. Przeważnie mam zapał i chęci do pracy, ale przez ostatnie dni liczę tylko godziny do wydostania się stąd... Moja wydajność spadła na maxa, robota leży, a mam wrażenie, że za chwilę padnę. A Wy? Ktoś jeszcze ma takie problemy?

Hemoroido - (btw - cholernie oryginalny nick ;) ) - ile jest u Ciebie teraz stopni? Orientowałam się i niestety nie ma wyznaczonej górnej granicy temperatury. Są normy, ale tylko jeśli chodzi o dolne. Czuje się jak w obozie pracy... Przecież to nie ludzkie :( W dodatku pracodawca sprawia wrażenie, jakby w ogóle nie zauważał temperatury, jaka tu panuje. On - naszym chlebodawcą, a my mamy takie wymagania...

Indianko - próbuję wszystkiego, nawet czasem z nogami :P I d***, pomaga, ale na 5 minut.

Gość bzibzia
U nas klimatyzację ma tylko prezes no i damulki w sekretariacie. Wentylatory- jeden mały na pokój . Na oknach żaluzje pionowe. Woda do picia w nieograniczonych ilościach, lodówka 1 na piętrze. W ubikacji kabina prysznicowa ale nik nie korzysta.

nie wiem ile jest stopni, bo nie mam termometru:O Ale, jak pisze pene, i tak jest lepiej niz wczoraj i przedwczoraj. Doszło nawet do tego, ze jak wstalam z krzesła to mi sie spodnie do dupy przykleiły i musiałam suszyc przy wentylatorze :(

Prysznic - jakoś wolę się wstrzymać z tym do czasu powrotu do domu. Zresztą u mnie nawet nie ma takiego cuda. Mam nadzieję, że niedługo wejdą w życie jakieś sensowne przepisy, a wraz z nimi zostaną ustalone normy max. temp...

Gość Poldek 36
Moim zdaniem klimatyzator split jest efektywniejsza do domu, koszt montażu takiej klimatyzacji może być wyższy lecz można precyzyjnie dopasować moc urządzenia , agregat klimatyzacji i tak instalowany jest na zewnątrz budynku, sprawdź parametry tej klimatyzacji i zobacz, ja czekam aż mi założą fujitsu http://www.mirtor.com.pl/klimatyzacja-torun/ z czujnikiem podczerwieni który steruje klimatyzatorem i kieruje chłodne powietrze na źródło ciepła