Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiajaca sie

Ciąża mnoga a tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Gość zastanawiajaca sie

Podobno po dlugoletnim zazywaniu tabletek antykoncepcyjnych -gdy kobieta zdecyduje sie na dziecko -istnieje duze prawdopodobienstwo ciazy mnogiej. Kiedys gdzies uslyszalam taka rewelacje i zastanawiam sie czy ktoras z Was wie o tym cos wiecej...Jesli tak to jaki jest tego powod. Bardzo prosze o odpowiedz :)

Gość Gdzieś tu było
Z tego co wiem to na ciąże mnogą ma wpływ ingerencja w organizm lekami hormonalnymi, a tabletki z tego co wiem coś takiego mają

Gość zastanawiajaca sie
Tez tak slyszalam jednak ni wiem jak to wyglada w praktyce, statystycznie ;) Czy sa tu jakies mamy blizniat- ktore przez dlugi okres czasu stosowaly tabletki anty, przy tym nie bylo w ich rodzinie blizniat...??

TAK :) Ja slyszalam dwie \"bajki\",ze po tabl antykoncepcyjnych nie mozna dlugo zajsc w ciaze, a druga,ze wlasnie w ciagu trzech pierwszych mies po odstawieniu jest duze prawdopodobienstwo ciazy mnogiej :) ja zaszlam w pierwszym cyklu i juz za 3 mies bede miala 2 dziewczynki !!!!!!!!

Gość zastanawiajaca sie
Rozalka ;) Gratulacje :) Ja chcialabym jednak jedno dziecko wiec w takim razie po odstawieniu powstrzymam sie kilka miesiecy z probowaniem :)

Gość tak bylo kiedys
kiedy tabletki starszych generacji mialy taka dawkę hormonów ze moglo tos ie zdayzc (ciaza mnoga) teraz tabletki maja inny sklad i mniej hormonow i ciaz mnoga przez tabletki jest wykluczona

Gość zastanawiajaca sie
oby :O Rozalko a Ty mialas w rodzinie jakies blizniaki?

Gość osiaczek
Rozala, dwójka naraz to już owa mnogość, ciesz się że to nie ośmioraczki a te, jak to określiłaś, bajki, to po prostu ostrzeżenia że tak się może dziać w związku z zażywaniem tabsów a nie reguła

Gość osiaczek
"teraz tabletki maja inny sklad i mniej hormonow i ciaz mnoga przez tabletki jest wykluczona" naprawdę w to wierzysz?

TO NIE BYLO KIEDYS!!!!!!! ja mam 24 lata i to jest moja pierwsza ciaza, a tabl bralam kilka lat z przerwami ( dodam,ze bralam Cilest ) Bliźniaki są w rodzinie,ale dosc dalekiej, rodzenstwo cioteczne moich dziadkow, maja teraz po okolo 70lat

Gość zastanawiajaca sie
tez biore Cilest :O dzieki za informacje ale sie troche przyznam zmartwilam :O U mnie blizniaki sa tez w dalszej rodzinie (bliski kuzyn mojego ojca)

Gość zastanawiajaca sie
Jeszcze raz gratuluje :) Na wszelki wypadke odczekam chwile po odstawieniu tabletek :) Zawsze planowalam parke, drugie dziecko chcemy adoptowac a z trojka mogloby byc ciezko, wiec sie na zapas wystraszylam ;)

Gość uppppppppp

Gość mamka
Ja brałam tabletki klka lat bez przerwy,, Femoden''. Jedyne co mi sie przytrafiłow w związku z nimi to przytyłam ale to tak na marginesie. Jakieś trzy lata temu odstawiłam te cholerstwo i 3 miesiące temu urodziłam synka:)- dodam że w mojej rodzinie bliskiej są bliźniaki.

brałam anty przed obiema ciażami. Najpierw 8 miesięcy, przerwa na ciazę, potem wróciłam i brałam 3 lata. Urodziłam najpierw synka, potem dziewczynkę. W ciążę zaszłam bez problemów i jak widać nie urodziłam bliźniaków

ja brałam przed pierwszym dzieckiem cilest i urodziłam jedno,fakt,ze odrzuciłam je pół roku przed zajściem w ciąże.Teraz odrzuciłam w grudniu Mikrogynon a w lutym zaszłam w ciąże i też będzie jedno.

Gość miki***
hej dziewczyny ja ma juz 5 letnia coreczke i po jej urodzeniu przez 4 lata brałam tabletki antykoncepcyjne odstawiłam je pół roku temu teraz znow jestem w ciazy w 8 tygodniu byłam u lekarze ktory stwiersził na usg ze sa dwa pecherzyki ciazowe i ze w jednym widac juz bijace serduszko a w drugim jeszcze nie dlatego ze moze byc mniejsze dziecko bede wszystko wiedziała 8 sierpnia na wizycie i wtedy sie okaze czy sa bliznieta takze ta teoria z tabletkami anty sie sprawdza

Gość trrg
tez tak sluszalam, ze po tabletkach wzrasta prawdopodobienstwo ciazy mnogiej, nie tyko blizniakow;)

Gość Anna Dominick
ja chcę brać tabletki między innymi dlatego, że marzę o bliźniakach...;) może się uda;)

Gość no to ja teraz
bliźniaki jednojajowe to przypadek.dwujajowe dziedziczne-często rodzinnie.Znam kilka dziewczyn z bliźniakami,wszystkie miały zaburzenia hormonalne,nie stosowały antykoncepcji.

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Gość sandriii
witam, lekarz zapisał mi tabletki Dine-35 do leczenia, gdyz stwierdził ze mam za duże jajniki :/ bardzo chcemy z narzeczonym mieć maleństwo i nie wiem kiedy możemy zaczac sie starac?? nie bedzie zadnych komplikacji ?? dzieki za odpowiedz :)

Gość gość
Witam.W grudniu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, które przyjmowałam ok.8msc.W lutym chciałam ponownie wrócić do tabletek z powodu nieregularnego cyklu,jednak zrezygnowałam z przyjmowania hormonów ze względu na chęć zajścia w ciążę(wzięłam 9 tabletek z blistra).Czy po przyjęciu tych kilku tabletek mam liczyć przerwę od nowa (3msc po odstawieniu tabletek) czy nie miały one jeszcze wpływu i mogę liczyć przerwę od grudnia? Dodam, że niepokoi mnie możliwość ciąży bliźniaczej. Pozdrawiam

Gość gość
Moja kuzynka ma prawie 2-letnie blizniaczki. Siostra meza tez, 3-4 letnie. Obie braly tabletki anty. Nie wiem jak siostra meza ale kuzynka dluuugo brala.

Gość gość
dziękuje Ci za odpowiedz, pewnie poczekamy jeszcze jakis czas :)

Gość patka85
A ja brałam tabletki od 16 roku przez 6 lat non stop, odstawiłam i przez 1.5 roku nie mogłam zajść aż w koncu urodziłam dziewczynke. Teraz znowu od 3 lat stosuje tabletki I szczerze chciałabym żeby następne były blizniaki

Gość Bloominka
Cześć dziewczyny! Ja ostatnią tabletke wziełam 09.08.2014, krwawienie z odstawienia miałam 11.08. Wczoraj byłam u mojej pani ginekolog,która zrobiła mi USG przezpochwowe i okazało się,że pęcherzyk już dojrzewa i będę miała owulacje już w tym cyklu,z czego bardzo się cieszę! :-) Natomiast powiedziała też,żeby wstrzymać się ze staraniami do następnej owulacji,bo teraz istnieje ryzyko ciąży mnogiej,bo brałam tabletki 4 lata,poza tym mój tata ma brata bliźniaka (bliźniaki dwujajowe). Nie wiem jak wytrzymam ten miesiąc,bo baaardzo chcę być już w ciąży :-(

Gość gość
Czy ktoś jeszcze miał bliźniaki dwujajowe po odstawieniu tabletek anty?