Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bluma

Matowe i szorstkie włosy

Polecane posty

Gość bluma

Moje włosy są matowe, szorstkie w dotyku i ciągle sie plączą - szczególnie po myciu, wyglładza je jedynie silna maseczka, ale to powoduje nadmierne ich obciążenie .Po wysuszseniu i ułożeniu na szcztotce każdy sterczy w inną stonę- tak jakby elektryzują się . Czy to są objawy ich przesuszenia? Jakie kosmetyki stosować, aby je wygładzić?

Gość odezwijcie się

Gość RIGENOL
JEST NAPRAWDE SUPER i starcza na jaies pol roku przy czestym stosowaniu!kosztuje ponad 30 zl na allegro ale nprawde polecam!!!

Gość a mogłabyś polecić
jakąś maseczke bez silikonów? DOVE musi je mieć, bo po niej nie dość, że mam obciążone włosy to jeszcze wyglądają jakbym ich miała mniej:(

Gość a mogłabyś polecić
a co to jest RIGENOL? szampon czy odżywka?

raczej sama nie sprawdzam składu maseczek, bo używam wielu i bardzo silnie nawilżających tj. Dove, Loreal Elseve, wiem ze loreal profesjonalny na pewno posiada silikony, ale widzisz dla mnie ta maska była suuuuuper

Gość a mogłabyś polecić
dla mnie świetna jest ta najnowsza Fructis ODBUDOWA I BLASK, ale tego typu maski na pewno mają silikony:O więc myślałam, że może znasz jakąś konkretną:)

Gość bluma
a co z szamponami nabłyszczającymi? Dają jakieś efekty?

ja na suche końcówki daję nabłyszczacz Yves Rocher , który je natłuszcza i efekt utrzymuje się do kolejnego mycia

Gość a mogłabyś polecić
ile kosztuje ten nabłyszczacz? i jaka jest jego pojemność? czy to cos takiego jak serum na zniszczone koncówki Avonu?

Gość a mogłabyś polecić
a włosy nei są wtedy tłuste?

Gość a mogłabyś polecić
a w ogóle jakie masz włosy (proste, kręcone, długie, krótkie itp.)? i jaką nosisz fryzurę?

Gość a mnie moja
fryzjerka polecila fajna maske na wlosy do kupienia w salonach fryzjerskich i w sklepach fryzjerskich. Robi sie ja raz na tydzien lub 2 tygodnie. Jest to maska z wyciagiem z lozysk zwierzecych - ponoc nowosc. Zaplacilam 18 zl. Narazie uzylam raz, od tamtej pory mylam glowe juz 2 razy a ciagle czule dzialanie maski, wlosy sa super. Poki co jeszcze sie zbytnio nie podniecam bo w koncu tylko raz ja uzylam i nie wiem jaki bedzie dalszy efekt stosowania ale poki co jestem zadowolona a nawet bardzo zadowolona!

Gość a mogłabyś polecić
chyba mówisz o masce PLANCETA, też ja chyba kupię, ale jak na razie widizałam tylko na Allegro

Gość a mnie moja
tak chodzi o placente przepisze to co pisze na opakowaniu: PLACENTA - krem pielęgnacyjny do wlosow z wyciagiem z lozysk. Krem ten jest specjalnym kremem bogatym w bialka, aminokwasy i witaminy. Swoje dzialanie zawdziecza wyciagowi z lozysk zwierzecych. Dzieki specjalnemu skladowi wlosy staja sie mocne i latwe w pielegnacji. Jest polecany szczegolnie do wlosow rozjasnionych, suchych i lamliwych. Zastosowanie Wetrzec niewielka ilosc w umyte wlosy i pozostawic na okolo 30 minut a nastepnie splukac woda.

Gość a mogłabyś polecić
Dzięki:) rozumiem, że to jest ten spray o pojemności 200ml? tylko nie wiem czy nada sie dla mnie, bo ja noszę rozpuszczone włosy i nie stosuję zadnych pianek i lakierów

ja też nosze rozpuszczone włosy i dlatego spray stosuję na końce i trochę na grzywke, bo tam mam najbardziej przesuszone

Gość a mogłabyś polecić
ale czy włosy nie wygladają na jakieś takie posklejane i strąkowate, bo jestem tak zdesperowana, że wręcz skłonna to kupić:) a jakiego rodzaju masz włosy - proste?

ja mam włosy farbowane, cienkie i przetłuszczające się przy skórze o suchych końcach i też bałam sie, że będą to tłuste strąki, ale u mnie wygląda to bardzo dobrze. Na początku psikałam sobie na rękę 1 kroplę i rozcierałam na końcówkach włosów, a teraz już daję kilka psiknięć bezpośrenio na włosy, tak gdzieś od połowy. Ostatnio jak byłam u fryzjera to pytałam czy mam uzywac kosmetyków do tłustych włosów i dowiedziałam się, że szamponu używać do tłustych, ale odżywek do suchych. Jak włosy plączą sie po myciu to znaczy, ze przesuszone, a moje takie właśnie są. a to serum na końcówki Avonu jest dobre? bo jeszcze mają nabłyszczacz do włosów....

Gość a mogłabyś polecić
no dla mnie to serum jest niespecjalne choc tyle osób sobie je chwali, a tego nabłyszczacza z Avonu to nie miałam

Gość a mogłabyś polecić
moje włosy nie plączą sie zupełnie po szamponach z silikonami, ale jak już umyję jakimś ziołowym to masakra:O jeden wielki kołtun oczywiście nawet z odżywką

moje niestety też plączą się po szamopnach, odżywkach, a nawet maseczkach np. avonu do włosów rozjaśnianych...

Gość a mogłabyś polecić
ale ja napisałam, że po szamponach z silikonami moje włosy NIE PLĄCZĄ SIĘ:) gorzej jak użyje jakiegoś ziołowego:O wtedy masakrai jeden wielki kołtun natomiast po maseczkach czy odżywkach też sie nei placzą, ale np. po masce DOVE są takie jakieś piórkowate i lekkie wręcz sianowate na końcach i jakby rzadsze dlatego szukam czegoś co sprawi, że włosy będą mięsiste i takie jak na reszcie długosci:) bo zdecydowaną większość długosci włosów mam w super stanie gorzej jakieie ostatnie 10 cm (końcówki), a nie chcę ich obcinać:(

Gość uzywacie może wosku

Gość odzywka WAX
Bardzo mi wychodza wlosy. Gdzies na kafeterii wyczytalam, ze dziewczyny polecaja odzywke WAX. Polecila mi ja takze kolezanka, wiec kupilam. Odzywka jest do wlosow blond i ciemnych. Osobiscie jestem bardzo z niej zadowolona! Mysle, ze na Twoj problem, Bluma, rowniez moze pomoc. Wlosy po niej nabieraja blasku, super sie rozczesuja i sa bardzo miekkie. Odzywke naklada sie po umyciu, zawija recznikiem i czeka 15-30 minut. Najlepiej podczas kapieli, poniewaz cieplo aktywuje dzialanie odzywki. Trzeba ja splukac. Co najlepsze - wlosy sie po niej nie przetluszczaja. Naprawde rewelacja, mysle, ze warto sprobowac.