Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cynamonek834

Temper.

Polecane posty

Gość Cynamonek834

Czy temp. 36,4 mierzona rano po owulacji wyklucza ciażę?

Gość Cynamonek834
Taka sama a nwet czaem wyższa,

I jesteś pewna że owu była? Poobserwuj kilka dni pomiary -jeśli tempka Ci nie skoczy to mogło owu wcale nie być. Ja np mam niereg.cykle (problemy hormonalne) i miewam owu w 25 a nawet w 48 dc.

Gość Cynamonek834
Miałam owulację 16 dnia cyklu przy 31 dniowych cyklach - śluz na to wskazywał - był wygladu jajka kurzego, przejrzysty i rozciągliwy, do tego bolał mnie prawy jajnik, teraz śluz jest biały, mętny.

Ale tez powinien być skok temperatury.Ja w oststnim cyklu miałam taki sluz 2 razy a skok temp raz. A czy prowadzisz pomiary od dłuższego czasu czy tylko w tym cyklu? to jednak wymaga kilkumiesięcznej obserwacji. takie jest moje zdanie.

Zapytaj na topiku o metodach naturalnych. Tam jest troche większa wiedza i Pani doktor. ja prowadze obserwacje u siebie i zawsze 2 tyg po skoku temp mam okres. A na Twoje pytanie nie moge odpowiedzieć w 100% ale wydaje mi sie ze taka tempka raczej wyklucza ciąże, choc jak mówie opobserwuj. a tak wogle to który masz dc?

Gość Cynamonek834
Masz rację, robię to już od kilku miesięcy - zawsze po owulacji miałam wyższą temp. teraz nie mam :(

Gość Cynamonek834
22 dzień

Skoro wiesz jaka jest u Ciebie tempka poowulacyjna a teraz masz nizsza to ja jestem bardziej skłonna twierdzić ze owu nie było. Wiesz jak czasem moze sie cykl pokręcić? Jak pisałam u mnie owu zdarzyła sie dopiero w 48 dc, a tydz. wcześniej miałam plamienia przez 5 dni, skoku tempki nie było- strasznie się denerwowałam. A potem kilka dni po tym plamieniu miałam owu-którą potwierdził ginekolog. Jazda na całego. No i nie wiem co się działo. Radze wytrwale mierzyć tempke, a ewentualną ciążą nie nie martw bo raczej ta tempka temu zaprzecza. Też miewałam takie wątpliwości.

Gość Cynamonek834
a dobrze robię, że mierzę temp. w odbycie?

Można i w odbycie, chodzi o to aby termometr dotykał śluzówki. ale napewno dotyka. Mierzyłam w ustach ale potem zaczełam mierzyc w pochwie i jest dokładniej. Więc przy tym pozostałam. Ale jeżeli mierzysz cały czas w odbycie i miałas czytelne wykresy)tzn wyraźne skoki) to spokojnie mozesz zaufać pomiarom i w tym cyklu.Napisz jeszcze ile miałas w fazie poowulacyjnej-bo ja mam 37-37.2, a przed owu 36, 6. To tak dla przykładu.

Gość Cynamonek834
Wcześniejszy post nie był mój! Ja własnie po owulacji mam ponizej 36,6. Dziwne to:(

Gość Mam pytanie 2222
Jaki jest sluz u kobiety w ciązy a raczej takiej która moze być ale jeszcze nic pewnego czy on jakoś inaczej wygląda?????