Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co mam myśleć

Marker CA 125

Polecane posty

Gość i co mam myśleć

Dziewczyny mam pytanie: gin podejrzewa u mnie endometriozę (dowiedzilam się tydzień temu) kazal zrobić badanie krwi na Marker CA 125. Zrobilam i wynik wyszedl 14,1 to źle czy dobrze??? Jakie są normy?? Może coś wiecie????

Gość nieprawdziwe zdarzenia
chyba dobrze,norma jest do 21 z tego co pamietam dlaczego nie poszukasz w necie?sa normy wszystkich badan,takze markerow nowotworowych

Gość i co mam myśleć
Szukalam w necie ale znalazlam trzy różne normy. A chcialabym też wiedzieć czy taki wynik badań na pewno wyklucza endometriozę.

Gość i co mam myśleć
Dodam że oczywiście pójdę z tym do gina ale nerwy mnie zjedzą do tego momentu.

ja mialam robione pod innym katem,mam torbiel na jajniku.Kiedy masz wizyte?

Gość i co mam myśleć
Za tydzień. Wiem że podwyższony poziom tego markera może świadczyć o torbielach, endometriozie, raku jajnika i stanach zapalnych. Oczywiście nie muszę dodawać ze stramy się o dziecko i stad te moje nerwy.

Gość i co mam myśleć
Dzięki za slowa otuchy i za stronkę Bardzo chcialabym już być mamą. Tobie też wszystkiego naj i zdrówka oczywiście.

ja tez chcialabym byc kiedys mama,ale moj chlop jeszcze nie dojrzal...a latka leca:(

Gość i co mam myśleć
Mój chce na gwalt ale nam nie wychodzi. U mnie niby wszystko oki tylko ten prawy jajnik powiększony a lekarze nie mogą dojść dlaczego. No i dzidzi dalej brak.

Gość emiflo
ja też mam powiększony prawy jajnik i podejrzenie endometriozy i też nie mogę zajść w ciążę. Napisz jak po wizycie. Wyklucza to badanie czy nie? Buźka

norma jest od 00 do 30 ... u mnie wynik 9.59....w badanniu pomyslalby ze wszytko jest dobrze. Jednak po laparoskopii ktorej sie poddalam i tak wyszlo ze byly male bo male i zaledwie kilka ogniska endometriozy. Nie zawsze ten marker moze to wykluczyc badz potwierdzic .Wydaje mi sie ze to zalezy od stopnia zaawansowania tej choroby.

Gość do i co mam myśleć
Ja też miałam powiększony jajnik (dodam, że drugiego nie mam, usunięty operacyjnie) lekarz zalecił mi ciąże, choć nie planowałam zdecydowałam się. Zaszłam bez problemu, a jajnik przestał szaleć i jest ok:). Za miesiąc moja kruszynka będzie ze mną:). Życzę Wam powodzenia:)