Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aloiram

spirala?

Polecane posty

Cześć!Mam pytanie -czy któraś z Was używała kiedyś spirali? Ja przed dwoma miesiącami urodziłam dziecko i chociaż karmię piersią to chciałabym się jakoś dodatkowo zabezpieczyć. Lekarz odradza mi tabletki. Proszę o poradę

Gość Anula_r
no jezeli lekarz odradza to musi miec jakis powod. Na ulotce wyrazne jest ze branie tabletek jest niewskazane podczas karmienia piersia.

Gość susi
"chociaż karmię piersią to chcialabym się dodatkowo zabezpieczyć" karmienie piersią to nie jest metoda antykoncepcyjna! a dla karmiacych są tabletki np. cezarette.

Susi, cała masa ginekologów twierdzi, że skoro karmisz piersią to nie powinnaś zajść w ciążę. Ja niestety znam przypadki poczęcia dziecka w okresie karmienia i dlatego pytam o zabezpieczenie. A jeżeli chodzi o tabletki antykoncepcyjne to są odradzane, ponieważ hormony przenikają wraz z mlekiem matki. Po co faszerować maluszka? Pozdrawiam

Gość kaledonia
jeśli nie chcesz mieć wiecej dzieci to jasne,ale jeśli jeszcze chcesz mieć dzieci to nie jest spirala wskazana.

\"jeśli nie chcesz mieć wiecej dzieci to jasne,\" --> co jest takie jasne ??

kaledonia co Ty opowiadasz...a co ma spirala do tego czy chce miec dzieci??? to bzdura..w kazdej chwili mozna ja wyciągnąc, a nawet jeśli byś zaszła w ciążę, bo tak jak przy inych metodach jest to mozliwe, to tez się ją usuwa...opowiadasz herezje.. Aloiran....ja urodziłam synka końcem sierpnia a październiku lekarz założył mi wkładkę domaciczną, potocznie nazywaną spiralą...sam mi ją zaproponował jako metodę antykoncepcyjna..teraz mam juz kolejną..jestem naprawde zadowolona...:-)) porozmawiaj z lekarzem Pozdrawiam

Gość susi
Aloiram - a ja myślalam że teraz to juz takich herezji nie mówią! babcia od mojego chlopaka urodziła troje dzieci rok po roku bo ginekolog wmawiał jej ze karmiąc się nie zaciąży... ale to było z 50 lat temu ;)

Gość spokojnie to tylko awaria
Tylko,że najpierw jest owulacja a dopiero,jak ma się szczęście-miesiączka:)Więc zajść można.Spróbuj spiralkę,bo cezarette nie polecam.To,nie dość,że hormon to na dodatek tylko jeden.Czyli nawet nie naśladuje natury.I często jest źle tolerowany.