Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dosc tego

niekonczacy sie okres przy Jeanine...

Polecane posty

Gość mam dosc tego

niestety, jestem przy 7 tabletce i nadal plamie ;/ chyba bede musiala je zmienic na innne, chyba ze to dlatego ze to pierwsze opakowanie, moze przy drugim bedzie lepiej? znacie ten bol?> kto tak jeszcze mial i co zaradzil?

Gość mam dosc tego
to tak sie wlasnie reguluje? ustepuje to przy pozniejszych opakowaniach? poradzcie cos please...

Gość okey
Ja przy pierwszym w życiu opakowaniu Jeanine miałam jeszcze gorsze anomalia...Po wzięciu pierwszej tabletki okres zniknął, pojawił się za ok tydzien i trwał do konca na przemian z plamieniem. W przerwie był juz normalny i przy drugim opakowaniu wszystko się unormowalo.Kwestia indywidualna, a plamienie występuje nie tylko przy Jeanine.Także poczekaj, bo po 7 tabletkach nie ma co szalec i zmieniac bo moze byc gorzej, albo podobnie.

Gość mam tego dosc
aha, dzieki. Martwie sie bo i brzuch boli, i to plamienie meczy. Coz, poczekam jeszcze, najwyzej sie przejde do lekarza. Postaram sie wytrzymac do konca opakowania.teraz nie ma sensu przerywac. A wogole to mimo tego plamienia jest zabezpieczenie? czy nie.. bo spotkalam sie z roznymi opiniami, lekarzy włącznie.

Gość ale mnie wnerwia
rzuć to w cholerę, są inne metody. Ja teraz diagnozuję się neurologicznie i każdy lekarz pierwsze pytanie zadaje o tabletki. Zwykle z komentarzem, że niezły neurologiczny burdel robia w organizmie.

Gość mam tego dosc
wiem ze robia! i dlatego nie łykalam nic przez rok, i nie mialam juz zamiaru nigdy łykac. Ale mialam pewna awaryjna sytuacje z moim ukochanym i od tego momentu wszystko sie scharznilo ;(

Gość okey
Jesteś zabezpieczona.Jest tylko dyskomfort.Na pewno minie z pierwszym opakowaniem.Nie ma sensu też zmieniać na nowe bo może być to samo.Teraz się organizm przyzwyczaji i już będzie okey. Nikt nie mówi, ze tabletki to witaminy, ale jesli się ktoś decyduje to rozwaza za i przeciw.Miałam przerwę 3 miesieczną w Jeanie i teraz przy pierwszym opakowaniu po takiem okresie nie brania mam co wieczór mdłosci.Też czekam do końca i chce chociaz przez wakacje brać, żeby nie mieć niespodzianek z okresem.

Gość mam tego dosc
no tak, masz racje, dyskomfort jest straszliwy ;( ja najlepiej tolerowalam minulet, mozliwe ze do niego wroce. Treaz biore jeanine a dokladnie to ich niemiecki odpowiednik valette (to to samo, opakowanie identiko nawet), w takim razie przeczekam do konca opakowania, bo cos czuje po kosciach ze to plamienie i tak nie zniknie.

Gość tez lykam te tabletki
Moja mama jest ginka;) i pytalam czy to normalne,powiedziala,ze tak,ale TYLKO w pierwszym miesiacu,jezeli nadal bedzie to trwac to trzeba pytac juz lekarza.Te tabletki sa dobre,moja mama tez je zapisuje pacjentkom,na liscie wszystkich tabletek maja 1/2 miejsce !!!Tylko sa dosc drogie.Bardzo popularne i dobre na Zachodzie,Usa.Jak masz pytanka to smialo,mama w kuchni:)

Gość okey
Czy dobre to kwestia indywidualna.Libido zerowe, obecnie po przerwie okropne mdłości.Wcześniej podobnie tylko bez mdłości.Najlepiej służyła mi stara Diana, przy Mercilonie skoczyła mi krzepliwosc i pojawiło się kłucie serca.Te miały być nowe i świetne, a czuje się hmm "sztucznie". Przez wakacje będę brała, potem zobaczymy.

Gość mam tego dosc
Tak? a zapytaj mamy czy bolesci brzuszka tez temu plamieniu moga towarzyszyc? bo mnie brzusio boli ;( no tak, na zachodzie to one nazywaja sie valette i sa popularne (ja łykam valette własnie) Pozdrow mame! ;)

Gość tez lykam te tabletki
kurcze moja mama nie wie czy to violette i ten Yasmin to to samo i nie chce Cie zmylac...Mama mi mowila,ze na poczatku to normalne te krwawienia przy Yasminie i wielu innych mini-i dwufazowych pigulkach:( Bol brzucha tylko mozna uwzglednac "jak jest znosny" czy masz moze temperature? Czy wymiotowalas? Czy nie jestes ewentualnie w ciazy? -pytania mojej mamy:)

Gość mam tego dosc
valette to polskie jeanine, to samo tylko nazwa inna ;) panny na forum juz pisaly o tym Temperatury nie mam, w ciazy tez nie jestem ;) coz, przeczekam godnie to opakowanie i zobacze co dalej.

nie wiem do kogo te pytania, ja temp nie mam , i w ciazy tez nie jestem... mam torbiel na jajniku mi dlugo nie mialam okresu brałam tez luteine na wywolanie okresu... a tabletki biore nie ze wzgledu na anty tylko na zmnieszenie tej torbieli,...