Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Innka

Znieczulenie zewnątrzoponowe

Polecane posty

Gość Innka

Czy ky€raś z was miała znieczulenie zewnątrzoponowe w trakcie porodu naturalnego i ile to kosztuje?

Gość 11111111
ja ale 6 lat temu i wtedy 400 zł

Gość Innka
11111111 a możesz mi opisac jak to wygląda i w której fazie porodu je robią?

Gość 11111111
ja miałam robione jak skurcze były co 5-6 min więc juz dosyć bolesne ale jeszcze takie do wytrzymania,kładziesz się na boku ,anestezjolog znieczula najpierw okolicę lędźwiową kręgosłupa i potem wprowadza specjalną igłę czy żyłkę sama juz nie wiem -przez którą podawany jest środek znieczulający,tak,ze potem możesz leżeć na plecach,nie jest to bolesne ale troszkę nieprzyjemne uczucie,ja miałam pecha bo był to mój 3 poród ,lekarka nie spodziewała się,ze akcja tak szybko sie rozwinie i najpierw podawała małe ilości środka znieczulającego i zanim podała następna porcje to ja juz urodziłam i właściwie znieczulenie zaczęło w pełni działac jak ja byłam zszywana po porodzie :D ale myślę,ze warto zrobić jak się ma kasę:)

Gość chlapnij sobie jeszcze jednego
musi być dobry anestezjolog. Mnie krzywo wkłuła igłę i mimo, że rodziłam kilkanaście godzin to znieczuliło mi tylko lewą połowę ciała - z prawej były normalne bóle porodowe. Fajnie, nie?

Gość Innka
A co po porodzie, czy normalnie po kilku godzinach mogłaś wstawac, normalnie karmic? Mąj tata miał takie znieczulenie przy wszczepianiu endoprotezy i musiał leżec plackiem przez następne 24 godziny

Gość Innka
ponawiam pytanie jak wyżej

Gość 11111111
mi już po 2-3 godz. znieczulenie mijało,powoli wracało czucie w nogach,nikt mi nic nie mówił ile mam leżeć urodziłam o 20 i wstałam rano do toalety,głowa mnie nie bolała,nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych znieczulenia,:)

Gość 11111111
karmiłam normalnie ,w nocy dali mi odpocząć a rano dostałam synka i już był cały czas mój :):):)

Ja miałam, nic mnie to nie kosztowało. Dostałam je jak tylko zrobiło się odpowiednie rozwarcie. Niestety tak jak komuś wyżej znieczuliło mi tylko jedną połowę ciała. Zero skutków ubocznych.

Gość stara bede mama
no własnie jak to jest:rodzisz..kłada sie umorusanego obwiniętego w pieluchy szkraba i co dalej?przeciez ty ledno dychasz z tu jeszcze każą dziecko trzymac wstawac i isc sie myc? a bóle krocza? a lejąca sie krew, bo po porodzie krew tak jak okres chyba leci iles tam dni.Jak to jest bezposrednio po porodzie?