Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lelya

Decydować sięna dziecko czy rozwijać sięw pracy? - Moje rozterki

Polecane posty

Gość lelya

W sierpniu kończę 26 lat , jesteśmy rok po ślubie, pracuję dopiero od niedawna, mam w planach otworzenie własnego małego interesu a z drugiej strony coraz bardziej pragnę dziecka. I tu nachodzą mnie wątpliwości - czy lepiej poświęcić energię i siłę i pieniążki na otworzenie własnego, małego biznesu czy zdecydować się na dziecko? Nie chciałabym być nie-młodą mamą, coraz więcej osób w moim wieku ma już dzieci... Nie wiem co lepsze a w każdym razie co lepsze jako pierwsze? Może ktoś ma podobne rozterki? Pozdrawiam serdecznie :)

choc jestem za dziecmi lepiej chyba jakbys miała juz ten swój interesik i wtedy zdecydowął sie na dziecko ale tez moze byc opcja że nie bedzie wtedy wychodziło rób co podpowiada Ci serce :)

Gość bassi77
masz jeszcze trochę czasu na dziecko.Ja też najpierw postawiłabym na interes ,a później dziecko.Mam 29 lat,moja mała 6 mies.,wróciłam po macierzyńskim i krótkim urlopie wypocz. do pracy i jestem zadowolona.Trzeba rozwijać swoje zainteresowania,bo jak mama szczęśliwa to dzidzia też.

Gość zloty środek
ja mam prawie 29 lat i zawsze myslałam, że dziecko i rodzina będa dla mnie najwazniejsi. Az tu nagle dostałam propozycje awansu. Dużo mozliwości przede mną, a chłopak chce się żenić, chce mieć dziecko, chcą go z pracy wysłac zagranicę i beze mnie nigdzie nie pojedziue..i co ja mam zrobić? zostawić pracę i rodzić dzieci? poczekac jeszcze z rok-dwa? boje się tylko, że później to nie będzie hop-siup i dziecko, ale że z powodu wieku nasze starania potrwają dłużej.. a znowu urodzę, wyjadę i będę wypominać całemu światu, że jestem kurą domową? czy jest jakiś złoty środek

Gość eva======bo tak
To poważny dylemat. Ja mam 27 lat od 2 lat mężatka.Rok temu stałam przed takim samym problemem.DZIECKO-PRACA. Wybrałam dziecko. Rozpoczęliśmy starania i jak narazie bez żadnego skutku. Fakt w październiku 05 zaszłam w ciąże ale ja straciłam. Teraz jest lipiec a ja znowu dostałam @. Płakac mi się chce jak pomysle , ze tak długo zwlekałam z decyzja o dziecku. Moje koleżanki ze studiów już mają odchowane maluchy i zajęły się praca . A praca i kariera jest bardzo wazna ale macieżyństwo jest chyba wazniejsze.

Gość To Twoja decyzja
Ale musisz brać pod uwagę że zajście w ciązę nie jest takie proste. Na pewno czytalaś o niezlicoznych ilościach problemów dziewczyn starajacych się. Ja niestety dlugo zwlekalam z decyzja o dziecku mimo że samam chcialam ale sytuacja mi nie pozwalala i teraz od 9 miesięcy się staramy i nic. Interes zawsze mozesz zalożyć a z czasem o dziecko coraz trudniej. Sama musisz rozważyć za i przeciw i podjąć decyzję. Mam nadzieję że wszystko Ci się uloży i z pracą i z dzieckiem.

podnoszę też pracuję i już dwa lata stramy się o dzidiusia

Gość cięzki dylemat
niestety, szkoda że w dziesiejszych czasach trzeba wybierać!! Ja też sie boje - dziecko teraz czy najpierw nowa praca?? Corobić?? A jak w końcu bedę chciala i nam nie wyjdzie?? Nie zajdę w ciążę?? :-(

Gość ałłłłłłłłłłłłłłłłaaaaaaaaaaa
NIe jestem czepialska ale nie pisze się PIENIĄŻKI!! Są pieniądze.