Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boligłowa

Potworne bóle głowy w upalne dni!!! Kto jeszcze tak ma???

Polecane posty

Gość boligłowa

Od kiedy zaczeły się upały cierpię na potworne bóle głowy. Już 10 dzień budzę się i zasypiam z bółem głowy.Czasem przechodzi,ale na chwile...I wraca.A do tego boli, wręcz pulsuje jakby w jednym miejscu. Czy ktoś prócz mnie ma podobny problem?Jak sobie radzicie?Ja mam już dosyć brania tabletek.:(

Gość Forum Zdrowie ...

Gość mam to samo i biore pare
ibupromow max dziennie :O

Gość boligłowa
To tak utrudnia życie,ze ja się zastanawiam,czy ot nie guz,albo od zęba.Mam jednego z którym wkrótce ide do stomatologa,alecz czemu akurat ból głowy zaczął sie wraz z upałami.Porażka...

Gość boligłowa
Przyślijcie mi prosze link do tego forum

mam tak samo ale to od niskiego ciśnienia. Może rano po śniadaniu zamiast tabletki zaparz sobie dobrej kawy. Mi pomaga. I idz do pierwszej z brzegu apteki i poproś o zmierzenie ciśnienia bedziesz wiedziała czy to od tego czy nie.

Gość boligłowa
ja zawsze miałam niskie ciśnienie tak koło 105-110?70-75,więc to może faktycznie sprawa ciśnienia...

Gość milka nie z gór
Ja też tak mam . Mam wrażenie ze to sie pojawia tak jakby z przegrzania i wtedy biore tabletkę i robię chłodzący kompres na głowę. Bo mi sie też tak robi np. zimą gdy ogrzewanie jest ustawione w nocy na wysoką temp. to budze sie rano z bólem głowy:( W takich momentach unikam kawy by nie zwiększac ciśnienia bo wtedy jest jeszcze gorzej.

Gość boligłowa
Dodam,ze ból nasila się przy pochylaniu,ale nie jest to ból zatok.

najsensowniej by było gdybyś poszła do lekarza rodzinnego i poprosiła o zmierzenie ciśnienia i opowiedziała o swoich dolegliwościach. Przynajmniej byłabyś spokojniejsza że to nic strasznego. A z tabletkami uwazaj bo moga uzależniać...znam 2 takie przypadki kiedy osoby uzależniły się od środków przciwbólowych.

Gość boligłowa
odświeżam

Gość a może Wy
po prostu pijecie za mało wody ?? nieraz wystarczy sie napić ( 2-3 szklanki wody ) i ból głowy przechodzi :) od niedoboru płynów ( szczególnie w upały ) może się obniżyć ciśnienie, spróbujcie tego sposobu, lekarka mi go kiedyś poleciła :) Mnie pomaga, czasem dodaję jeszcze do tej wody 1 polipirynę i ból jak ręką odjął :)

Gość 1023 MPA
To male cisnienie ?

Gość ja tez tak mam niestety
ale u mnie cisnienie sie podnosi i czasami bola mnie az oczy

Gość niuniaaaaa
tez tak mialam, boli mnie z tylu glowy codziennie gdy sie budze :O Moja po ibupromie :) Dzis nei bolalo bo dzis leje i zmno se zrobilo :)

Gość i ja też tak mam
Myślałam, że to może zatoki, brałam ibuprom zatoki. Budzę się rano z bólem głowy, pózniej czasami przechodzi, czasami na wieczór sie nasila. Już tak od ponad tygodnia :( Wody na pewno za mało nie piję, bo co najmnie 2 litry mineralnej, plus jedna kawa, herbata, soki. I jem sporo owoców. Więc to na pewno odpada. Zawsze mialam dobre ciśnienie, ale teraz nie mierzyłam.

Gość a może Wy
bo to jest tak, że od ciepła rozszerzają się naczynia krwionośne i wtedy spada cisnienie krwi dlatego w zimie mamy trochę wyższe ciśnienie, a w lecie niższe, oczywiście są osoby, które nadmiernie reagują na pogodę jeśli do spadku ciśnienia z powodu rozszerzonych od upału żył dodamy jeszcze niedostateczne nawadnianie organizmu wodą ( która jest zuzywana do pocenia - czyli chłodzenia organizmu ) to w dodatki zagęszcza sie krew, dlatego zaproponowałam polopirynę, to naprawdę działa :) podobno na niektórych kawa działa moczopędnie, więc także w ostatecznym rachunku tez może obniżać ciśnienie

Gość liderzespolu
też tak mam, w upalne dni często boli mnie głowa. Na szczęście ból przechodzi po połknięciu Pyralginy. Szybko przechodzi i odpuszcza. Jak macie takie problemy to polecam

Gość Czermin
U mnie niestety upały bardzo często wywołują atak migreny :( wiem to dzięki prowadzeniu dzienniczka migrenowego, jednak na pogodę wpływu nie mam. Dlatego jedyne co mogę zrobić to zawsze nosić przy sobie przepisany przez neurologa Sumamigren, by przy pierwszych atakach go zażyć. Ale dzięki dzienniczkowi napadów i tak jest o wiele mniej, bo poznałam czynniki, które mi szkodzą a nad którymi mogę panować ;) czyli składniki pokarmowe, odpowiednia dawka snu i odpoczynku oraz regularne odżywianie.

Gość grassówna
o prowadzeniu dzienniczka słyszałam już od kilku znajomych migreników. albo zakładają specjalny zeszyt albo zapisują obserwacje w dzienniku na abcmigrena. na pewno uczy samokontroli i baczniejszego „przyglądania się” sobie, a przy okazji można się o sobie trochę dowiedzieć…

Gość kalinka33
ja tak mam, są nie do zniesienia. ale spokojnie, zaczynam z nimi walkę. teraz będę się stosować do uwag ze strony abcmigrena.pl i żadna migrena mnie nie pokona.

Gość NITAS
upały masakra ból głowy murowany jak zawsze !!! byłem robic tomografie krew neurolog itd.... czym większy upał tym bardziej będzie ból głowy !!! NIECH JUŻ BĘDZIE ZIMAAAAAAAAAAAAAAAA !!!

Gość gość
Organizm trzeba prawidłowo nawadniać w upały. Latem w ciągu dnia piję ponad 2l Veroni Hydration. Jest to woda, która ma zbliżone pH do pH krwi a wiec prawidłowo odżywia komórki przez co organizm funkcjonuje znacznie lepiej.