Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sladek

DOMOWA MIKRODERMABRAZJA-czy ktos uzywal tego zestawu ???

Polecane posty

Gość sladek

otoz taki zestaw jest duzo tanszy niz zabiegi u lekarza dermatologa, a w dodatku mieszkam w malym miescie i znam tylko jednego dermatologa ktory nie jest zbyt dobry, dlatego chcialam sprobowac domowe mikrodermabrazji, nie mam blizn tylko slady po krostkach, no i jeszcze troche krost ale niewiele, czy takie domowe zabiegi by mi pomogly, boje sie troche ze zbyt podraznie sobie skore i wysklocza mi nowe krosty mam nadzieje z ktos sie wypowie na temat tego zestawu http://naturalne-kosmetyki.lap.pl/sklep/product_info.php?cPath=32&products_id=197 z gory dzieki za odpowiedz:)

Gość __Hmmmmmmmmmmmmmmm_
Nie uzywalam, wiec na temat tego zestawu sie nie bede wypowiadac. Moge tylko polecic,zebys odczekala z zakupem do jesieni, jako ze kwasy latem to nie najlepszy pomysl, chyba,ze nie zamierzasz wychodzic z pomieszczenia przez cale wakacje.

Gość sladek
mysle ze jesli by bylo trzeba to moglabym troche posiedziec w domu, tylko musze znac opinie, zawsze mam stracha zanim wyprobuje jaki kosmetyk :)

Gość olllla
hej ! ja kupilam na allegro w saszxetkach - 1 saszetka 3 zł MIKRODERMABRAZJE by MARY KAY, jak juz bede je miala to napisze czy dzialaja ,ale z tego co widzialam po komentarzach to dziala :)

Gość sladek
ok nawe jesli kuracje odloze na jesien to nie zaszkodzi jesli teraz poznam jakies opinie, po za tym teraz moglabym siedziec w domu bo sa wakacje a jak pojde na studia to bedzie toche trudno to zrobic wiec nadal czekam :)

Gość sladek
aaa i chcialam wlasnie poznac opinie o tej mikrodermabrazji z Bielendy :) bo jest dosyc tania :)

Gość a eveline
też zawiera kwasy?

hej, ja właśnie uzywam z bielendy, ten peeling kupiłam dlatego ze oprócz pellingu mechanicznego, ma równiez kwas glikolowy czyli peeling chemiczny i jest stosunkowo niedrogi. np z vichy kosztuje ok 180zzł. powiem tak, mam dziurki po trądziku i jestem zaskoczona bo widze że mi się wygładzają. dam ci jedna rade: jak bedziesz aplikować kwas glikolowy to zostaw go sobie najpierw tak jak jest napisane na opakowaniu na 3 minuty ale potem zwiekszaj, ja np ostatnio zostawiłam na 10 minut za 3 razen jak robiłam. bo ten kwas ma bardzo małe steżenie i jesli ktos chce znacząco wygładzic skore (tak jak ja mam blizny tzw dziurki po tradziku) to on jest za słaby. dlatego poprzez zwiększenie czasu trzymania na twarzy można zwiększyć jego penetracje. wiem to bo kiedyś robiłam sobie peeling kwasem glikolowym u dermatologa to było stężenie 50% i wtegdy mnie bardzo piekło. wiem że jesli choc troszke piecze, mrowi, tzn ze on działa a jesli nie to raczej efektu nie będzie. jak za trzecim razem zostawiałam go na 10 minut to poczułam takie delikatne pieczenie. i ropbie go co 2-3 dni. bo mi chodzi o naprawdę duze wygładzenie. i jeśli chodzi o ten glikol to nakładaj go sobie patyczkiem do uszu, tak jest najwygodniej i dosć grubą warstwe, jest go naprawde duzo. polecam ten produkt osobom z bliznami bo naprawdę efekt jest, tylko trzeba postepować trochę inaczej niż w instrukcji. powodzenia.

Gość sladek
ja nie mam blizn tylko takie okropnie wygladajace slady po tradziku uwazasz ze one znikna dzieki tej mikrodermabrazji ? aha i jeszcze jedno pytanie, gdzie mozna zakupic ten zestaw ? tylko w internecie ? dzieki za odpowiedz :)

Gość sladek
prosze niech ktos cos napisze :( bo jak narazie to niewiele sie dowiedzialam o efektach

hej, jeśli cvhodzi o efekty to naprawde dostrzegam wygładzenie moich dziurek, wiec jesli masz normalną twarz tyklo jakieś tam drobne przebarwienia to powinno pomoc, aby zwięszkyć efekt to zrob tak jak napisałam. w sklepach nie ma tego zestawu szukałam wszędzie, najlepiej kup w internecie kosztuje ok 46zł powodzenia

Gość jufyty
up

Gość looki
up

To prawda,ja ma zestaw z L\'oreal.Peeling jest bardzo drobny i ostry,skóra jest po nim dość gładka.Do tego krem SPF 15,który trzeba zastosować po oczyszczeniu twarzy.W sumie nie jest to nadzwyczajny kosmetyk.Słusznie ktoś napisał,ze to taki trochę lepszy peeling.

Gość diifha
troche lepszy niz peeleing... czyli jaki? po prostu dobrze "odswieza" skore?... to po co wywalac tyle kasy? mozna to osiagnac stosujac zwykly peeling...