Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziurawa skarpetka

pomocy! Microsoft Power Point-problem z prezentacją!

Polecane posty

Gość dziurawa skarpetka

mam problem z ustawieniem muzyki! Chcę, żeby wybrana piosenka "szła" w ciągu całej prezentacji, tzn., żeby była puszczana w ciągu całej prezentacji, ale nie była przerywana, kiedy przechodzę do następnego slajdu i puszczana od nowa... mam jeszcze jedno pytanie, co zrobić, kiedy po zgraniu prezentacji na płytę przestają działać hiperłącza prosze o odpowiedż, pozdrawiam 🌼

Gość dziurawa skarpetka
please! odpiszcie! :( potrzebuje szybkiej odpowiedzi..... proszeeee...

mogla byc choc sprobowac kliknac 2 przyciskiem i poszukac;/ ale coz moze nie wiesz. drugi przycisk na wstawiony dzwiek w pierwszym slajdzie wybierz animacja niestandardowa i w zakladce ustawinia multimediow zaznacz podczas otwarzania kontynuluj pokaz slajdow i zatrzymaj po wybranym przez ciebie ostatnim slajdzie nie wiem moze byc 100 czy ktorys tam. kolejna sprawa zapetlenie dzwienku tu potrzebne jest obrobienie piosenki tak zaby petla wychodzila w dobry sposob piosenka powinna byc taka ktora po zapetleniu bedzie sprawiac wrazenie ciaglosci ale to ci sie prawdopodobnie nie uda gdzyz musiala bys uzyc jakiegos programu do obrobki dzwieku albo sciagnac gotowy do zapetlenia kawalek z internetu a z zwykla piosenka to sie nie uda. w power mozna to zapentlic drugi przycisk edytuj obiekt dzwiekowy i zaznacz w petli do zatrzymania. hiperlacza przestaja dzilac bo sa odnosnikami do koreslonych plikow na dysku wiec jak moga dzialac jesli zmieniasz lokalizacje. zgraj takze te pliki a lokalizacje okresl jako podfolder lokalizacji prezentacji

Gość dziurawa skarpetka
dziękuję za odpowiedź, ale to nieprawda, że nie szukałam, tylko po prostu miałam jakiś błąd w instalacji i opcja z multimediami jest u mnie nieaktywna... a co do hiperłączy, to nie prowadziły one do odrębnych plików, tylko do kolejnych slajdów prezentacji, wiec nie zmieniłam ich lokalizacji , wiec nie wiem czemu nie działają :o jeszcze raz dzięki za odpowiedź, pozdrawiam

kolejny slajd ma tez lokalizacje dlatego musz byc nie stywne sprobuj okreslic je bez adresu sciezki po drugie jesli prowadza do kolejnego slajdu to przeciez mozna ustawic akcje a nie hiperlacze. ogolnie w prezentacjach polecam uzywanie akcji a nie hiperlacz sa anoe bardziej plastyczne zwlaszcza w dzilaniu w obrebie prezentacji i jeszcze mozna je zbjerowac:P:P

Gość wklejam z innego foruma
Wstaw plik mp3 tam, gdzie ma zacząć odtwarzanie, potem prawoklik -> animacja niestandardowa. W okienku z animacjami niestandardowymi ponownie prawoklik -> opcje efektu... W tej zakładce znajdziesz informacje co do opcji jakie są do wykonania (Spróbowałem dla 4 slajdów z jedną piosenką; zaznaczyłem opcję: zatrzymaj odtwarzanie po 4 slajdach i zadziałało) Problemem może być jedynie synchronizacja samych slajdów z długością piosenki (żeby jej nie uciąć, lub, żeby pod koniec prezentacji nie było ciszy -- będziesz pewnie musiał spróbować ustawić to ręcznie. jak masz czas możesz w google wpisać '' pokaz power point '' i całe mnóstwo kursów się otworzy🖐️:)

Gość dziurawa skarpetka
dzięki wielkie :) a co do hiperłączy, to mam na myśli m.in. tworzenie spisu treści na początku prezentacji..., takich chyba nie da sie zastapic animacja z muzyką sobie poradziłam :) dziękuje jeszcze raz :)

Gość dziurawa skarpetka
dzięki wielkie :) a co do hiperłączy, to mam na myśli m.in. tworzenie spisu treści na początku prezentacji..., takich chyba nie da sie zastapic animacja z muzyką sobie poradziłam :) dziękuje jeszcze raz :)