Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkji

koniec studiow-ubezpieczenie plisss

Polecane posty

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkji

mam obrone 17.7, studia skoczylam wszystkie zaliczenia mam, baby z dziekanatu mowia ze zaswiadczenie o skonczeniu studiow dopiero po obronie, ubezpieczenie zus-u ojca mialam do 30 czerwca, czyli teraz jestem nieubezpieczona :((((( co mam robic?

Gość zarejestruj sie
w Urzędzie Pracy,bedziesz mieć ubezpieczenie

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkji
no, ale jak nie bede miec obrony to nie moge sie podobno rejestrowac, jakie dokumenty tam sa potzrebne????? bede miec prace od wrzesnia i chodzi mi tylko o wakacje, czy oni moga mi dac jakas prace???? nie chce :((((

Gość nie mam pewności...
Na 100% pewnosci nie mam, ale ubezpieczenie jest ważne chyba jeszcze minimum miesiąc po skończeniu przez ciebie studiów. Najlepiej dowiedz się w ZUSie i zarejestruj sie jako bezrobotna a od razu UP będzie Cie ubezpieczał :)

Gość Dzialacz MLM
no tak tylko do UP trzeba mnustwo formalnosci. U nas mozna sie zachaczyc a przy okazji cos zarobic. Mam propozycje dla wszystkich ,ktorzy chca pracowac: poszukuje wspolpracownikow do sprzedazy urzadzen ekologicznych do dezynfekcji, mycia, sprzatania. Zasady wspolpracy: 1. Podpisujesz umowe o wspolpracy-jestes ubezpieczony firma odprowadza skladki ZUS jak przy um.zlecenie. 2. Nie wykupujesz zadnego starteru-materialy potrzebne do pracy otrzymujesz od firmy, 3. Automatycznie jestes kierowana na BEZPLATNE szkolenia, na ktorych otrzymasz wszystkie potrzebne do pracy informacje. 4. NICZEGOO NIE KUPUJESZ ZA WLASNE PIENIADZE, aby potem odsprzedac z zyskiem. Tutaj podpisujesz umowy na zakup danego urzadzenia a wszystkie formalnosci typu dostawa do klienta, platnosci itp. zalatwia juz firma, nie ty. Jesli ktos jest zainteresowany to piszcie.

Gość na ten przykalad
zadzwon do jakiegos zusu czy nfz kilka lat temu chyba bylo do czerech miechow po obronie dalej ubezpieczenie ale na 100% nie wiem

zeby zarejstrowac sie w UP muszisz mieć zaświadczenie z uczelni ze zostałas skreslona z listy studentów, lub zaświadczenie, że zakończyłas studia i masz wyznaczona obrone na dana date. wtedy bez problemu sie zarejstrujesz i bedziesz miała ubezpieczenie z up.

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkji
dzieki :)

nie ma sprawy, a co do dokumentów to: 1. dowód osobisty 2. wypełniopna karta rejstracyjna - dostaniesz na miejscu 3. zaświadczenie z uczelni 4. ostatnie świadectwo dyplom ukończenia uczelni potwierdzający wykształcenie (org + ksero) 5. jeśli masz jakies kursy poświadczone zaświadczeniem to też warto zabrac (org+ksero)