Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolący ząb

Dziwny ból zęba - proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość bolący ząb

Od tygodnia boli mnie głowa, wydawało mi się,że to od upałów:) Jednakże teraz wydaje mi się,że być może to od zęba. Proszę powiedzcie mi o jakiej chorobie zęba może to świadczyć jeśli: 1.Na zębie nie ma śladu próchnicy. 2.Nie boli przy dotyku, czy opukiwaniu. 3.Nie rusza się. A jednak boli nie tyle ząb,co głowa w okolicy zęba.Nie wiem jak to lepiej opisac....:? Kilka miesięcy temu miałam na nim piłowane szkliwo, czy to możlwie ,że przez ten zabieg ząb zostal zaatokany próchnicą i czy to możliwe,że nie byłoby obiawów zewneteznych. Za kilka dni idę do stomatologa,ale może ktoś z Was tak miał...:(

Gość załamana_wawa_
ja tak mam od 1,5 miesiaca odwiedzialm ze 100 lekarzy i nic

Gość moja znajoma
tak miała i została wysłana do neurologa przez stomatologa, okazało się że to zapalenie nerwu twarzowego. Musiało ją zawiać. żresztą to było zimą ale jak się jeździ przy otwartych oknach samochodem też może się zdarzyć.

Gość bolący ząb
To dziwne...A czy robili ci przęsiwtlenie? Ja to zastanawiam się,czy to nie jakaś zgorzel, albo próchnica korzenia,ale przecież byłyby jakieś zewnętrzne obiawy....Prócz bólu...

Gość załamana_wawa_
do moja znajoma powiedz prosze kto odkryl to zapalenie nerwu twarzowego. mnie boli cala wtarz.

Gość bolący ząb
A mnie boli czoło i tył głowy. Ból potęguje się przy pochylaniu.Nawet zastanawiałam się, czy to od zatok...A może to koszmarny zwbiego okoliczności i zatoki i ząb.Bo z zatokami miewam problemy....Może ktoś tak miał......................

Gość załamana_wawa_
mnie boli cala twarz do karku. nic mi nie pomaga na to.

Gość Czasem dziura robi się
od środka i jej nie widać. Właśnie coś takiego podejrzewam u siebie. Trzeba zrobić rentgen.

Gość bolący ząb
A może u Ciebie to nie jest od zęba...Jesteś pewna,że to boli ząb?U mnie to ząb niestety, tak mi się przynajmniej wydaje.Cholera

Gość załamana_wawa_
ja mialam pantogram ale nic nie wyszlo poza osemki ktore musze niedlugo wyrwac, ale kazali mi poczekac.

Gość bolący ząb
Ale jak się dziura robi w środku to ząb powienien albo zmienić kolor, albo ruszać się, albo boleć przy opukiwaniu...

Gość a moze to
nadwrażliwość???

Gość bolący ząb
Może to faktycznie nadwrażaliwość spowodowana naruszniem szkliwa,ale ząb nie boli poczas jedzenia czy picia....Momentami on nie boli tylko jakby "czuję,że go mam".Nie wiem jak to inaczej opisać....

Gość na rentgen i to szybko
bo stracisz zeba

Gość bolący ząb
Za tydzień jestem umówiona na wizytę u stomatologia,więc pewnie zleci mi zdjęcie RTG, bo nie wiem,czy mogę je zrobić prywatnie przed wizytą u lekarza...

Gość agata pingpong
mozesz i zrob jak najszybciej

Gość bolący ząb
A jak myślicie, czy tydzień dużo zmieni??? Bo akurat jestem umówiona do stomatologa na za tydzień.Pracuję na prowincji i cięzko mi sie wyrwać.:(

Gość uwazam ze tak
byc moze zgorzel wiec pospiesz sie:) potem mozesz zalowac:)

A może to zapalenie miazgi zębowej? A może dwie rzeczy się zbiegły: ból głowy jaki opisujesz bywa przy nadciśnieniu.Może zmierz sobie ciśnienie tak na wszelki wypadek

Gość KIEŁ
A mnie tak napierdala że normalnie się wściekam i walę głową w mur co mi jeszcze większy sprawia ból. Po za tym podeszła mi ropa i nie moge przekuć bombla bo mam tępa igłę do szycia

Gość Tala_96
Boli mnie zab gdy go kiwam to jest mleczak czy moze od kamienia na tym zebie mnie on boli czy powinnam go wyrwac(malo sie kiwa) prosze pomózcie

Gość fabus
a moj zab mnie napindala tak mocno ze nie wiem co mam zrobic, a nie mam zadnej dziury i nawet nie zmienil koloru.jak to mozliwe??biore ibuprom ale to i tak nic nie daje;/

Gość Grapefriut
bolą mnie zęby od 1,5 roku.Nie ma próchnicy,na zewnątrz nic nie ma,na rentgenie wszystko wygląda dobrze.Dwa zęby już wyrwałam,ale zaczęły mnie boleć kolejne.Byłam u kilkunastu stomatologów,laryngologa,neurologa,a nawet u bioenergoterapeuty i nic,nikt nie ma pojęcia co to jest!Co wy na to?pomóżcie...

Gość Rikki
Jeżeli mocno Cię boli ząb ...skontaktuj się z dentystą albo z lekarzem ... (bo możliwe ,że to nie ból ząba tylko coś zupełnmie innego)......ale gdy nie możesz wytrzymać ... spróbuj PARACETAMOLU ... mi pomaga .... miałam usówane nerwy z zęba ....więc wiem ,że ból zęba to boli....ale spróbuj tego lekarstwa .... ale zanim do połkiesz przytrzymaj go przy bolącym miejscu ....

Gość Szukający pomocy
Ja też mam dziwny ból, niby zęba ale gdy jem czy coś piję to nie mam bólu. To jest jakby w środku i promienieje na prawą górną część szczęki. Póki co biorę Paracetamol dla uśmierzenia bólu, ale nie wiem jak długo to będzie się ciągnęło. Boli mnie już 2 dni i czuję jak ten Paracetamol staję się coraz mniej pomocny. Liczę że jeszcze kilka dni i przejdzie. Ale jak nie!!! Co robić??

Gość Koszmarna walka
Ja walcze już 8 miesięcy i efekt to dwa usunięte zęby. Przypuszczam że na pierwszej wizycie jak zaczęłam leczenie, zarazili mnie jakąś bakterią beztlenową (wchodziłam po panu z silnym zapaleniem) od tego czasu jeśli chociażby troszeczke znalazło się nieszeczelności w wypełnieniu to stan zapalny. Mam 27 lat i przedemną zapewne perspektywa protezki. Teraz lecze górną dwójkę i mam wrażenie że jest bardzo ciężka, czuję ją pewnie za tydzień tradycyjnie stan zapalny:(

Pomorzecie boli mnie ząb już 3 dni niemam dziury ale on jest bląbowany był leczony kanałowo ale po roku mnie znów boli niema na nim pruchnicy usówałem kamień to jest ząb 8 boli mnie ażdo ucha i do szyji wiem że na bul zęba jest dobre żucie kożeni chżanu. Pomorzecie mi bo wale głową w mur................ Pomocy

Gość daria82
a mnie od dwoch dni boli prawa dwójka:( :OOO !!!!!!!! i to STRAAASZNIE nie mam dziury... ale jak bylam mala mialam na ten zab zakladana jakas kape czy cos... i byl spokoj.. a teraz tak boli ze nie mozna wytrzymac... cały korzen mnie boli a jak lekko dotkne to masakra na dodatek teraz majowy weekend i lipa:( nie wiem od czego to moze byc... ten zab od paru dobrych lat lekko mi sie ruszal.. ale NIGDY nie bolał i zaczela mi sie ostratnio robic tez szpara miedzy jedynkami:( jakies dwa tygodnie temu... wiecie co to moze byc????????

Gość 1koniecznie
idz do dentysty-może jeszcze dzisiaj-prywatnie?, będzie Cię bolało dopóki nie zrobisz z tym porządku