Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

styljola

Czy makijaż to MASKARADA !?

Polecane posty

Taką opinię zastałam na jednym z forum. Makijaż to wg mężczyzn ukrywaie własnego wizerunku wg nich kobieta nie powinna się malować. Co Wy na to !!!!????

Gość quasso
dla niektórych tak, wiele osób moze ukryc swoje niedoskonałosci pod nim :)

Gość magnl
Tylko dziwne, ze mezczyzni ogladaja sie wlasnie za tymi "w maskach", a naturalne omijaja szerokim lukiem :D A tak powaznie, nie powinnas wziac tych wypowiedzi mezczyzn do siebie, bo sztuka pieknego makijazu polega na tym, ze go nie widac i ze tak powiem: mezczyzni czesto zauwazaja makijaz "clowna" (ostro podkreslone oczy, usta, spora warstwa pudru itd.) natomiast delikatnego nie widza i dla nich jest to ta wlasnie "naturalna dziewczyna", takze w delikatny makijaz to jest to.

Maskaradą jest i makijaż, i depilacja, i chodzenie do fryzjera lub kosmetyczki, i malowanie paznokci, i ubieranie ciuchów, w których dobrze się wygląda. Pan Rysiek, który mieszka w klatce obok nigdy o to nie zabiega, ale jakoś go nikt za to nie podziwia.;)

Gość magnl
:D:D:D

Gość mam ich gdzieś
Dobrze dobrany podkład jest niewidoczny, tusz podkreśla oczy, a błyszczyk pielęgnuje usta, więc kiedy zapytałam mojego faceta czy spłynął mi makijaż on na to "to ty masz makijaż". Faceci lubią naturalność i mocny makijaż tolerują tylko wieczorem, ale sory kiedyś malowałam się mocniej czarną kredką, wargi na czerwono a facetów i tak poznawałam.

Gość wiedzma_wroc
delikatny jak najbardziej.Nic nie odrzuca tak jak widoczna warstwa pudru,fuj

Gość wiedzma_wroc
juz starożytne egipcjanki malowały oczy;)

Gość magnl
Mam ich gdzies --> u mnie dokladnie to samo :D Teraz mam 27 lat i maluje sie delikatnie, ale gdy bylam w liceum na imprezy czesto malowalam sie naprawde ostro, szczegolnie oczy i usta i co? Na brak powodzenia wsrod facetow (a raczej chlopakow :) ) nie narzekalam. Teraz jednak preferuje delikatny makijaz i tez na brak powodzenia nie narzekam (moze brzmi to troche arogancko i nie mowie, ze jestem jakas boginia, ale kobieta musi znac swoja wartosc i juz ;) )

Gość Miss Estee Lauder
Powiem wam. Jedno i drugie jest ok dla faceta jesli w obu ' zestawieniach' wyglada sie dobrze. Nikt mi nie powie, ze naturalnosc kobiety ktora jest blada jak sciana w dodatku z jakimis niedoskonalosciami skory jest pociagajaca. Tak samo kobieta wymalowana jak Lalka teatralna ze stucznymi rzesami i przesadnym kryciem twarzy jest odrzucajace. Trzeba wiedziec co i jak i gdzie uzyc. Duzo daja tez ksztalt i rysy twarzy. A faceci raczej nie wiedza kiedy masz makijaz na sobie a kiedy nie. jesli go dobrze aplikujesz. Raczej bym powiedziala, ze dostrzegaja kobiety te ktore podkreslaja sobie oczy i usta i maja wyrazne spojrzenie i wydatne usta. Facet musi widziec i czuc ;)