Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no tak.......

Laktator - jaki wybrac?

Polecane posty

Gość no tak.......

Szukam i szukam i zdecydowac sie nie moge... jaki mam kupic laktator? Nie chce elektrycznego, bo juz przy pierwszym dziecku poranilam sobie piersi... Teraz zdecydowalam, ze to bedzie reczny. POmozcie w wyborze!

też taki! (AVENT) tylko z tych nowszych, gdzie korpus jet całością!!! :) taki jak w linku! te zskładające się z większej ilości elementów też są skuteczne (bardzo) ale pękają... :o

a czy wszystkie koniecznie kupujecie laktator, czy wiecie z gory z bedzie potrzebny? Ja po macierzymskim nie wracam od razu do pracy, wiec zastanawiam sie czy nie bedzie to dla mnie zbedny wydatek. W koncu bede caly czas z dzieckiem a to ponoc najlepszy laktator pod sloncem:) Polozna radzila nie kupowac tego od razu. A Wy jak robicie? pozdrawiam🌼

Daffodile - co z tego, ze nie wracasz do pracy - bedzie duzo sytacji, gdy bedziesz musiala/chciala wyjsc z domu (np. do ginekologa na wizyte poporodowa, na ploteczki z przyjaciolka, na zakupy, na spacer, zeby oderwac sie od dziecka itd...) - w takich momentach laktator jest zbawienny. Ja uwazam, ze laktator jest bardzo potrzebny.

Daffodile ja bez laktatora umarłabym już w szpitalu, nawał mleczny dopadł mnie już w drugiej dobie i musiałam używać...ale fakt, że wiele kobiet nie korzysta wogóle. Ja swój dostałam po szwagierce więc nie musiałam ryzykować, że zrobię zbędny zakup.

Ja wiem na pewno, że bede używać, bo studiuje i nie biore żadnej dziekanki. Mam mało zajec i poradze sobie. Ale moze 2 ,3 dni w tyg bede dzidzie zostawaic na 3 -4 godziny z maja mama, wiel pokarm trzeba bedzie odciągac. Ale czemu laktator ręczny jest lepszy od elektrycznego? Prosze o radę, bo nie mam jeszcze dzieci i sie nie znam...

Gość Magda 26
Ciężarówka ja równeż mam Medeli w wprawdzie po cioci ale jest bombowy. Słonko1335 ja tez bez laktatora bym umarła.Zrsztą do dzisiaj go używam. Ja mam elektryczny i nie wiem czemu on jest gorszy od ręcznego. Nie miałam ręcznego więc cięzko mi ocenić

To fakt ja bez laktatora też bym nie dała rady tym bardiej podczas nawału pokarmu. Podziwiam babki które odciągaja wtedy mleko ręcznie. Laktator mam do dzisiaj i czasam jak trzeba małej zostawić mleczko bo będzie z tatą to się przydaje. Medela ma też bardzo fajne torebki do zamrażania pokarmu. Moim zdaniem elektryczny jest trochę lepszy od ręcznego bo łatwiejszy w obsłudze.Sam pompuje mleczko. Ja mam ręczny i jestem zadowolona. Pozdrawiam.

Gość mama Marcela
ja mam wypozyczony z Medeli elektryczny taki ten duzy na dwie piersi z regulowana siła ssania, ale ja musze taki miec bo w zasadzie moje karmienie polega na sciaganiu i podawaniu z butelki. Mam tez reczny Canpol, nie jest zły. Ale jakis laktator to trzeba chyba miec na poczatek chociaz bo jak jest nawal a dziecko malutkie jeszcze wszystkiego nie sciąga, to trzeba sie jakos wydoic przeciez, bo sobie mozna problemow narobic,

ile kosztuje taki reczny laktator? ja chyba narazie nie kupie, jak bedzie potrzeba to sie wyskoczy i kupic, w koncu teraz to zaden problem kiedy odwiedzilam moja siostre z jej 1,5 miesiecznym synkiem, mowila ze uzyla tego tylko raz...ale rzeczywiscie nie wyobrazam sobie wszedzie karmic cycem, wiec pewnie laktator sie przyda..

Ręczny kosztuje od 25 zł do 200 (droższego nie widziałam). Osobiscie tez polecam Aventu Isis, ale jak jest nie jesteś pewna że będziesz uzywać, to może faktycznie na początek lepiej jakiś najtańszy, tyle by troche ściągnąć przy nawale. Elektrycznego nie używałam więc nie wiem co lepsze. Ja już tydzień popowrocie ze szpitala musiałam wyjść na parę godzin, więc wiedziałam ze potrzebuję i to dobrego :)

ja też uważam że jest zbędny a kupić zawsze zdążysz w razie potrzeby a w szpitalu jak ktoś potrzebuje to można wypożyczyć lub kupić

Gość dianemka
no kurcze to czy jest zbędny czy nie to zależy od osoby!!! Dla jednych zbędny dla innych niezbedny....

Gość celebre 23
medela elektryczny rewelacja.