Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiii

Diana35...czy to dobry środek antykoncepcyjny??

Polecane posty

Witam, chciałabym zapytać się Was kobietki co myślicie o tych tabletkach. Czy to dobra metoda antykoncepcyjna? Przeczytałam na ulotce, że nie są to typowe pigułki ant. i teraz troszkę sie obawiam...:)

Gość niunianiunia18
ja ich nigdy nie bralam i nawet nie chce zaczynac nigdy.Nie slyszalam o nich dobrego, podobno strasznie sie po nich tyje.

Narazie nie przytyłam, ale troszke boli mnie brzuszek. Czy to normalne?

Wiesz ja ich sama nie wybieralam, zostaly mi przepisane

Gość diane 35
ja je brałam na samym początku i nic się nie działo (od tabletek się nie tyje). Teraz biorę Logest ale znam wiele dziewczyn które biorą Diane 35 i są zadowolone. Poza tym są o wiele tańsze niż cała reszta. Zresztą jak nie będą Ci odpowiadały to lekarz zapisze inne.

obawiam sie troszke bo na ulotce pisalo, ze nie sa to typowe tab. antyk.i teraz zyje w stresie:)

Gość goga38
Mi lekarz kiedyś powiedział że to są tabletki antykoncepcyjne o działaniu antyandrogennym ale w Polcse są zarejestrowane jako lek antyandrogenny o działaniu antykoncepcyjnym a wszystko po to żeby były refundowane. Sprawdziłam to kiedyś w aptece w Niemczech i tam są zarejestrowane jako pigułka antykoncepcyjna - więc jeśli dobrze się po nich czujesz to łykaj i się nie martw - ja brałam 2 lata i jest okey a jeszcze cera się poprawiła. Pozdrawiam

Gość kaskaaaaa
ja biore diane , gdyz zostaly mi przypisane na tradzik ....i faktycznie cera bardzo sie poprawila ....stosuje je takze jako antykoncepcje i jestem z nich bardzo zadowolona ....dlatego na razie nie chce zmieniac

Gość mikkkaa
biore diane 35 drugi miesiac i tradzik nie schodzi :(:(:( jestem załamana do dostalam je głownie na tradzik :(

Gość Carolka
Brałam je ponad rok i w ciąże nie zaszłam, czyli działania antykoncepcyjne maja. Na poczatku tez sie troche zle czułam ale przeszlo.Oczywiscie cera mi sie poprawiła( po ok 4 miesiach) no i nie miałam bóli menstruacyjnych.Niestety pozniej zaczelam tyc i je odstawilam. A teraz probuje walczyc z tym co pozostawily: mam torbiele na piersi i ginekolog stwierdzil ze powodem moze byc branie Diane 35. no i nie moge zajsc w ciaze.Odradzam!!

Gość kinga21
sa anie ale pozatym zawieraja duzo hormonów i ja zrezygnowałm z nich po 10miechach a z tym ze sie tyje to prawda poprostu zbiera ci sie woda w organizmie i tyle pozatym ich nie polecam pozdro

Gość pokito......
ja tez mam zapisana dine glownie na tradzik i wzielam juz jedno opakowanie i nie widze wiekszej roznicy!!jejku a wszyscy sa z niej zadowoleni,bo im sie cera poprawila:(a czemu u mnie nie dziala?mial ktos podobny problem do mojego?jejku nie wiem cio mam robic ?:(wczesniej bralam juz diane przez 2 lata i mi pomogly i bylam zadowolona i wyleczylam sobie tradzik pozniej odstawilam ja i mialam rok przerwy nie bralam nic nio i pojawily sie problemy z cera i teraz znow mam diane ale nie widze po pierwszym opakowaniu efektow!czy moze one juz na mnie ne dzialaja?pomozcie!!!:(

Brałam diane kilka lat i zapewniam że są to tabletki antykoncepcyjne, nie przytyłam, po odstawieniu bez problemu zaszłam w ciążę,tylko nie wolno za długo ich używać bo szkodzą na wątrobę.Zresztą zapytaj lekarza jak będziesz po następną receptę.

Gość star88
ja brałam diane przez 3 miesiace na tradzik i jestem baaardzo zadowolona!! nie przytylam, nie mialam zadnych mdlosci ani glowa mnie nie bolała... no i przy okazji antykoncepcja choz tu jetem z moim chlopakiem bardzo ostrożna i nigdy nie konczyl w srodku;] dzis ginek przepisał mi novynette. jestem ciekawa jak bedzie je tolerowal moj organizm.mam nadzieje ze tak jak diane;] polecam wszystkim dziewczynom majacym problem z tradzikiem!!

Gość kuku872
bralam diane na tradzik i juz po 2 tyg zauwazylam roznice!! pryszcze i niedoskonalosci calkowicie zniknely mi jakos w polowie drugiego opakowania i przy okazji mam wiekszy biust co cieszy mnie i mojego chlopaka;]

zgadzam się z któraś poprzedniczną że diane nie wolno brać za długo bo sa starsznie mocne. poza tym nie dajcie się zwiezc działaniu zabójczym na tradzik gdyż w wiekszości przypadków on wraca po odstawianiu tyle że mocniejszy

Gość brońmy go......
ja brałam diane35 przez dwa lata bo mi tak ginka zapisała mimo ze nie miałam aż takich problemów z cerą i przyszłam po antykoncepyjne:oW ciąże nie zaszłam to fakt , ale 5 miesięcy temu odstawiłam i to co się dzieje na mojej twarzy przechodzi ludzkie pojęcie.Na razie stosuję antybiotyk na trądzik ale nie zawazyłam jeszcze poprawy:( Moj dermatolog radził mi żebym znowu zaczęła brać tabletki zeby pryszcze zniknęły ale ja przytyłam po nich 5 kg więć wolałabym nie:( Nie wiem już co robić. I tak źle i tak nieodbrze

diane 35 jest bardzo silnym lekiem antyandrogennym, nie wolno brać długo i bez przerwy. Jeżeli zależy Ci na tabletkach stricte antykoncepcyjnych to jest duzo innych \"lżejszego kalibru\". Diane 35 gin powinien zapisać po badaniach hormonalnych, a nie jako tylko antykoncept.

Gość aaaaauis
i nie pisze się diana tylko diane i nie czyta się na bogę "biorę dianę" tylko "biorę dajan" :o

Gość ania66ja
Mój ginekolog przepisał mi "Diane 35" ponieważ nie dawałam już sobie rady z trądzikiem! Brałam tabletki przez 12 miesięcy i muszę przyznac że nic nie przytyłam wspaniale się po nich czułam i cera też mi się poprawiła (ale i tak pyrszcze się pojawiają szczególnie przed okresem) Odstawiłam je bo lekarz powiedział że przy długim stosowaniu szkodzą na wątrobę! Jedną wadą tych tabletek jest to że obniżają libido co odczułam na własnym ciele!! Pozdrowionka ;*

Gość ****malaria****
mi chyba podniosły :) ciagle niewyzyta jestem :p

Gość ogif
brałam Diane35 przez dwa lata (właśnie mam przerwę) i nie widziałam żadnych skutków ubocznych antykoncepcyjnie jest rewelacyjna!

Gość pokito......
nio nie wiem dziewczyny ja skonczylam tyle cio pierwsze opakowanie diany35 i rewelacji duzej nie widze:/a wy kiedy efekty widzialyscie?moze ze mna cos nie tak?odpiszcie mi prosze jak to jest....?bo ja juz sama nie wiem

Gość Milutek
A ja po Dianie35 pozbyłam się ohydnych pryszczy, z którymi długo walczyłam. Nie przytyłam, a w dodatku pozbyłam się dokuczliwych dolegliwości związanych z okresem.Polecam wszystkim! Rewelacja ( a dodatkowy atut to niska cena)

Gość evek
Gdy bylam nastolatka przepisala mi Diane 35 bardzo nierozsadna pani doktor. Mialam problemy z cera (silny lojotok) i bardzo nieregularny cykl. Przez pierwsze miesiace efekty byly swietne, cera jak u niemowlecia, ale pozniej zaczelam tyc w oczach. Wiele lat po odstawieniu tego preparatu nie moglam dojsc do normalnej wagi. Rozsadni lekarze nie przepisuja tego dziadostwa. Jest zbyt silny, a juz na pewno nie dla nastolatek. Dzialania zbawczego na cere mozna sie spodziewac tylko w sytuacji gdy lojotok, tradzik jest wywolany nadmiarem androgenow (czyli hormonow meskich w organizmie), a nie ma podloza dermatologicznego. Radze przed lykaniem na slepo pigulek zrobic sobie testy na poziom hormonow meskich we krwi. Niestety NFZ tego nie refunduje. Ja za jeden hormon placilam 25 zl. Mozna tez skonsultowac sie z endokrynologiem. Sa obecnie preparaty, ktore maja rowniez dzialanie androgenne takie jak Novynette czy Regulon. Moga byc stosowane rowniez prez mlode osoby :)

Gość diane35...
Mnie osobiscie nie sluzyly tylko wytrzymalam 2 tygodnie plamilam calutki czas piersi tak strasznie mnie bolaly i ogolnie zle samopoczucie niestety:( ale jak pisza inne dziewczyny kazda ma swoja urode i kazdej cos innego przypasuje:)

Gość lolka ta od bolka
dziewczyno wtywal ten syf, diane powino sie brac max 6 mies, to bardzo silen talbetki, w neiktorych krajac sa wycofane ze wzgledu na swoje właasciwości

Gość jutro ide ide die
mialam te tablrtki je sie bierze tylko 6 miesiecy bo sa silne, ale z tradziku mnie wyleczyly i tez nic nie przytylam pozdrawiam

Gość fdfdfd
niunianiunia18 ja ich nigdy nie bralam i nawet nie chce zaczynac nigdy.Nie slyszalam o nich dobrego, podobno strasznie sie po nich tyje. no samo podobno, smiesza mnie takie wypowiedzi, sama nie bralas a straszysz ze PODOBNO sie po nich tyje, a gooowno prawda, ja po dnianie schudlam 10 kg, kazdy organizm reaguje inaczej wiec nie gadaj glupot