Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

to ja Toja

Laser czy Elektroliza???co jest lepsze??

Polecane posty

Gość chyba laser

Gość Moniaczek
WITAM, Sotosowlam elektrolize. Robila mi ja moja znjaoma rok chodzilam co pare tygodni. W sumie mialam z glowy golenie sie na 3 tyg. ale niemoglam sie pozbyw wlskow na stale. Chyba chodzilam zbyt krotko jest to bardzo dlugi proces i drogi..chyba laser lepszy...bede go robic po lecie.:)

Ja własnie miałam robić elektrolize, ale podobno laser jest lepszy. Tylko szkoda że lepiej w zimie bo ja bym chciała już, chyba jednak poczekam do zimy, bo efekt będzie lepszy. Piszcie piszcie co polecacie i wasze doswiadczenia

Gość a jaka cena
laseru?

Gość to ja tez zapytam
a jezeli chodzi o elektrolize to gdzie wykonuje sie taki zabieg,ile kosztuje i jak dlugo trzeba go powtarzac zeby wloski nie odrosly?? ja mam taki problem ze na piersiach mam kilka czarnych wloskow i chcialalbym sie ich skutecznie pozbyc:( co polecacie??

Gość i jeszcze raz

z tego co ja sie orientuje to elektrolize robi sie u kosmetyczki zabieg chyba około 30zł ale to zależy ile jest włosków bo chyba płaci się od włosa lub od ilości minut trwającego zabiegu. Tylko, że elektrolize powtarza dużo razy i podobno boli, a laser 2-3razy i jest spokój. Stąd właśnie moje niezdecydowanie co wybrać. A laser podobno jest lepiej robić w zimie na nieopalonej skórze im skóra mniej opalona tym wieksza skuteczność zabiegu. I to działa tylko na ciemne włosy.

Gość to ja tez zapytam
hm...tylko ze taki zabieg z wykorzystaniem lasera powtarzany 3-4 razy to duzy wydatek, prawda??

nistetyale efekt lepsz chyba, a tak sobie mysle ze jakbym miala chodzic powiedzmy 5razy w roku przez 2 lata, to moze lepiej wydac wiecej i miec spokój??????????????? sama nie wiem.... dlatego ten topic zalozylam, ale jakos chyba nikt nie wie jak to jest....

Gość to ja tez zapytam
a wiesz moze jaki jest koszt tego lasera?? i od czego zalezy czy zaplace wiecej czy mniej?? powiedzmy ze mam do usuniecia doslownie 10 wloskow( bo tyle jest tych ktore mi przeszkadzaja). czy koszt bedzie mniejszy niz np.usuwanie wlosow na nogach..?? zupelnie sie nie orientuje w tej kwestii...

Gość popois
poszukaj w googlach, w tych salonach są różne promocje np: dla studentów. Czy będzie taniej nie wiem, ale myślę że tak. Z tego co się orintuje to najpierw idzie się na wizyte do dermatologa tego co jest w tym salonie, on wtedy mówi co i jak, jak to ma wyglądać itd, i ile bedzie kosztował zabieg, czy trzeba go powtórzyć. Ale niestety moja wiedza na ten temat jest tylko teoretyczna, tyle co z neta wyczytałam... Z tego co pisze w necie to laser jest lepszy. Ale wolałabym usłyszeć opinie kogoś kto to przeżył na własnej skórze czy też włoskach.

Gość to ja tez zapytam
poszukam sobie informacji;) czas zaczac zbierac pieniazki bo te wlochy...:O ech..szkoda gadac... pozdrawiam🌻

Gość moniaczek-81o2.pl
HEJ.. Wiecc jak pislam wczesniej robiola elektrolize. Moaj kolezanka przszla specialny kurs potem robila u siebie w domu zabiegi dla koelzanek potem tyle mial klienetk ze otwozryla maly salon przy miejscu zamieszkania. Elkrolize robi sie mniej weicej co 3 tygodnie bo mnie wiecje tyle wlos potzrebuje by odrosnac spod skory po wypaleniu. nastpenie trzeba to powtarzac wiec srednio chodizlam do koelzanki co miesiec a po roku czasu raz na 2. meisiece. AHA dodam ze robilam okolice bikini, uzywalam kremu znieczulajacego wiec nie bolalao choc czasem szczypalo jak mi nakula na wloska. W ciagu godizny potrafila mi wypalic 300 wloskow. Wirzcie mie nie mam bujnego owlosienie hehe tnaprwde tyle mzoan doliczyc sie w cieciu bikini. TEraz wlosy mam gdyz zaneidblam i niedokonczylam zabiegow gdyz zmienialm miejsce zamieskzania a tu gdzie meiszkam nie ma elkrtolizy. Wiec dalej mi rosna chocsa rzadsze...wiec elektroliza daje efekt po bardzo czestych wiztach i proces jest glugi. dlatego po wakajach ide na laser wiel sie dowidizlam ze zabieg tzreba powtorzyc .2.3 razy by byl efekt/ Dodam ze w niektorzy salonach jest usluga zwana elekrtoliza ktora tak naprwde ejst podrobka gdyz ona niepala wlosa...a prawdziwa elektroliza wlasnie to robi po wejsciu igla we wlosek. NA pirsiach elektrozlie polceam gdyz tam sa slabsze wloski i mysle ze po paru razach ich nie bedzie ...rowniez meszek nad gorna warga(ustami) /// Eletroliza moze ejst tansza ale na efekty tzreba czekac dluzej... ztego wychodiz ze wiecje razy musimuu isc wiec po jakims czasi zrownuje sie z cena z laserem... POZDRAWIAM")

Gość to ja tez zapytam
wlasnie znalazlam cennik gabinetu gdzie sa wykonywane depilacje laserowe i jestesm mile zaskoczona;) chociaz jezeli trzeba to powtarzac 4 razy to wyjdzie 1000 zl:O narazie mnie nie stac:(

ale może w mniejszych miastach bedzie cos taniej ja musze isc chyba teraz bo za 2,5miesiąca nie będę mieć już zniżki studenckiej:(

Gość leeele
z tego co wiem to tylko bardzo ciemne wloski jest szansa usunac laserem. ja mam dosc jasne... zaczelam chodzic na elektrolize, ale chyba zle trafilam bo kosmetyczka wcale nie mowila ze trzeba bedzie ten zabieg tak czesto powtarzac... pewnie chce mnie do reszty oskubac z kasy, a poza tym strasznie to droga impreza, 10 min 30 zł, na cale bikini (moje bujne) jeden raz kolo 1000 wyjdzie, a jak to trzeba z dziesiec razy powtorzyc.... boshe:]

Gość a co mozna sobie usunac podcza

Gość a co mozna
sorka za to wyzej;) mam pytanie, co mozna sobie wydepilowac podczas takiej sesji 10 minutowej?? ja np.chcialalbym pozbyc sie kilku wloskow wokol sutkow:O:( czy tym sposobem da rade?? ile razy trzeba to powtrorzyc??

Gość leeele
wokol sutkow jak najbardziej, jak nie masz ich za duzo to 10 min powinno wystarczyc, a ile razy trzeba powtarzac to nie wiem, podobno3-5 razy, ale tu niektore dziewczyny pisza ze chodzily dwa lata co dwa tygodnie wiec sama widzisz...

Gość enormous
Hej A macie moze jakies namiary na miejsca w Wawie Chciałabym zrobic elektrolize bo z tego co czytałam na forach na moje jaśniejsze włoski nie zadziała laser :(( Chodzi o górna wargę