Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gabela

badanie usg u ginekologa

Polecane posty

Gość gazza
jutro mam to badanie bo mam za dużo hormonu androstendionu.

Gość NikeAirD
cześć dziewczyny. powiedzcie mi czy zrobią mi to badanie tak jak Wam? mam 15 lat i trochę się przestraszyłam jak to opisałyście..

Gość krisma
15 lat i do ginekologa? a po co?

Gość NikeAirD
chyba mi lekarz kazał ... sama sobie tego nie wymysliłam.

Gość pistacjowaaa
przez brzuch tez sie bada jajniki,jeśli dziewczyna jest dziewicą............bo ktoś wyzej napisał,ze tylko przez pochwe co jest bzdurą, Gdy wybrałam się na usg jajnikow, lekarz kazał mi się rozebrac, ale powiedziałam lekarzowi,ze nigdy nie wspołzyłam wieć mówi ok i badał mnie po brzuchu..............

Gość potwierdzam wpis wyżej
Jestem dziewicą i badanie jajników miałam przez powłoki brzuszne. Trzeba było iść na to badanie z pełnym pęcherzem.

Gość Takijedenbzzzzzbzkus
Dziewczynki ratujcie... mam pewien genetyczny problem.... nie miesiaczkuje a mam 16 lat wiec moj nefrolog skierowal mnie na badania w klinice genetycznej pobierali mi krew... ale ona powiedziala ze jesli beda dobre to wysle poczta wyniki a jak zle to zadzwoni i umowi nas na wizyte.... i zadzwonila... co teraz???? co beda mi robic??? czy bede miala dzieci??

Gość Takijedenbzzzzzbzkus
heloł?? pukać

Gość Justyyyyyyyyyyyy
hej dziewczyny, na wizycie 2 dni przed okresem dostałam od gina tabletki doustne i globulki dopochwowe MACMIROR i skierowanie na usg dopochwowe. Kurację mam zacząć dziś, bo skończyła się @ (12 globulek). Jak to jest wtedy z usg, poczekać do końca kuracji i dopiero je zrobić czy można w trakcie. Jeśli tak, to czy obraz nie będzie np. zafałszowany przez te globulki?

Gość Kimi1616
Cześć dziewczyny! mam problem mam 16 lat miałam 1 rok temu dostałam miesiączki i do teraz nie mam byłam u lekarza i mi powiedział że muszę iść do ginekologa.Powiedział że będę miała może badanie hormonów albo USG jajników.Jeśli będzie to usg dopochwowe to jak mam się do tego przygotować??? Czy lekarzem będzie facet, depilacja itp. proszę odpiszcie!!!

Gość żelazna
Mam mieć zrobione badanie USG ginekologiczne już w poniedziałek. Moja lekarka nic mi nie powiedziała o żadnym piciu bądź też pustym pęcherzu. Jestem dziewicą, czy te badanie też tak będzie wyglądało ( chodzi mi tu o wprowadzenie tego 'peniska' ) ?

Gość Kizia5544
Hej! Ja dzis miałam badanie usg ale normalne ,gdzie lekarz stwierdził torbiela 4mm.Dodam iż okres spoznił mi się już 9 dni,dwa dni pod wieczor miałam dziwne plamienia przy skurczach macicy.Na monitorze lekarz pokazał mi fasolkę ,czy tak wygląda jajnik,czy któras widziała?Dodam iż lekarz nie dał mi zadnej recepty chociażby na luteinę co pomaga przy wywołaniu okresu no nie?Mam iśc do niego za 2tyg na kontrolę. Nic mnie nie boli poza macicą i dziwnymi skurczami.

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość monikaa_kr
nie ma co się martwić i stresować badaniem usg ;) ja pierwsze badanie mialam podczas jednej z pierwszych wizyt. Byłam wtedy u dr Totko w Ultragenie ;) i mam dobre wspomnienia, o ile można to nazwać wspomnieniami.. :P po prostu pani dr była delikatna i wszystko mi wyjaśniała i mogę ją z całego serca polecić