Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicjadelicja

torbiel w ciaży

Polecane posty

Gość alicjadelicja

jestem w 8,9 tyg ciąży. sama ciąża rozwija sie dobrze ale mam 9 cm torbiel na jajniku a do tego od czasu do czasu plamienia z nadżerki (która nigdy nie była powodem do niepokoju, cytologia w miare dobra) u lekarza byłam. ale chce wiedzieć czy którąś z was też cos takiego w ciąży spotkało i jak to sie skończyl, bo lekarz przedstawil mi 3 scenariusze i dwa nie były optymistyczne...

Również miałam torbiel na jajniku, ale mniejszą z tego co pamiętam. Została wykryta w 6tym tyg ciązy. Martwiłam się tym bardzo ale niepotrzebnie bo z każdą wizytą u lekarza okazywało się, że torbiel się zmniejsza - po jakimś czasie wchłonęła się całkowicie i nie było po niej śladu. Zniknęła chyba po 10 tygodniu.

Gość alicjadelicja
gabi---wielkie dzieki za odpowiedź! to był właśnie ten optymistyczny scenariusz, ze torbiel sie wchłonie. ale ja na ogól mam pecha :( jestem po poronieniu w styczniu...

Współczuję Alicjo... ale głowa do góry, mi lekarz mówił, że ciąża wpływa leczniczo na takie stany i rzeczywiście tak było. Trzymaj się 🌻

Gość nerwa
miałam torbiel na jajniku i miałam go usuwanego w 2 miesiącu ciązy skręcił mi się ale donosiłam dziecko urodziło się zdrowe tylko lekko wychudłe :) za to pierwszy poród miałam jak po masełku ;) Pozdrawiam nie martw się mój torbiel był wielkosci męskiej pięści

Ja tez miałam torbiel na jajniku.Ryczałam jak bóbr. A na następnej wizycie nie było śladu po nim - wchłonąl się! A miałam juz skierowanie do szpitala na wszelki wypadek gdyby coś zaczeło sie dziac. Głowa do góry.Bedzie dobrze !!!