Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwina rosa

Przecieranie twarzy sokiem z cytryny na niedoskonałości

Polecane posty

Gość malwina rosa

Wyczytałam, że dobre działanie ma wieczorne (ze wzglądu na zaczerwienienie) przecieranie buzi sokiem z cytryny oczywiście na waciku. Ponoć pomaga na tradzik. Tak się właśne zastanawiam.. w końcu w gabinetach kosmetycznych stosuje sie złuszczanie kwasami owocowymi - czy to nei byłoby podobne tyle, że o słabszym, delikatniejszym dzialaniu ? ? ;) ;) ;)

Gość malwina rosa
ja też chcę spróbować ale może znajdzie sie jakaś dobra duszka kosmetyczka i powie jak jest naprawdę :)

Gość ten sok
nalezy rozcienczyc z woda, czytalam to gdzies. sam sok jest zbyt ostry dla skory i moze spowodowac podraznienia. nie wiem jednak wg jakich proporcji, mozna np. 1:1 - tak na oko

Gość malwina rosa
Lilka kiedyś próbowałam kilka dni i przestałam ;) tyle że wieczorem a ty piszesz że to powinien być ranny mocz. Może jeszcze do tego wróce. Chce mieć w końcu ładną cerę i wypróbuje wszystkiego jednak tenmocz mnie trochę brzydził ale da się wytrzymać.

Gość lilka----------
tak powinien byc ranny bo ma wtedy najwiecej witamin

Gość kosmet.
sposób na domowy tonik; pół cytryny, 1/4 grejfruta. Do tego trzeba dolać taka samą ilośc wody jaką otrzymamy z owoców.

Gość Kuszona
Sok z cytryny rozjaści cerę i usunie piegi.Najlepsze efekty po szkole kiedy nigdzie nie wychodzisz skok z plasterka cytryny wyciśnij na wacik i godzinę tak sobie nim przemywaj twarz . Oczywiście nie bez przerwy :) .I tak raz dziennie :)

Gość gość
Mocz na twarz??? Co to za rady są ?

Gość gość
Jak ktos chce miec wysypkę na twarzy to może smarowac sokiem z cytryny. Nie polecamu, szczególnie w dzisiejszych czasam, kiedy nie widomo czym takie cytryny zostały zakonserwowane i posypane.

Gość gość
cytryna dziala dobrze na delikatne blizny rowniez po tradziku (nie wiem jak z bliznami nie na twarzy) osobiscie postanowilem to sprawdzic wiec czekam teraz na efekty, jesli chodzi o tradzik to dobry domowy sposob to drozdze takie do ciasta, zmieszac z woda zeby sie zrobilo takie maziowate aby latwo rozprowadzic na twarzy i trzymac tak z 15 minut, tylko bez przesady.. bo mozna podraznic skore i porobia sie czerwone plamki

Gość alinatek
ja smaruję krosty ale tylko miejscowo Olejkiem z drzewa herbacianego i rzeczywiście pomaga Skuteczny jest nawet na takie podskórne krosty, których nie da się wycisnąć, po kilku dniach smarowania krosta znika. Ale można stosować tylko miejscowo bo to bardzo skoncentrowany specyfik Super działa

Gość Alissia
Ostatnio wypróbowałam ten sposób bo słyszałam, że znacznie zmniejsza pory i usuwa zaskórniki i muszę przyznać, że na pory działa doskonale, ale żeby pozbyć się zaskórników trzeba nakładać go bardzo długo, co z drugiej strony jest niekorzystne bo bardzo wysusza i złuszcza; jakby nie patrzeć jest to kwas. Jeżeli ktoś ma bardzo suchą skórę tak jak ja, polecam tak jak napisałam na zmniejszenie porów i wygładzenie skóry stosowanie zwykłego niewymieszanego z niczym soku bezpośrednio na twarz, ale nie na noc, a na jakieś 4-5 godzin przed snem, tak żeby wieczorkiem dokładnie oczyścić twarz, a później nałożyć krem nawilżający na noc. Stosować max. 3 dni w tyg, np. pon-wt-śr, czw-pt-sob (dni po kolei, nie z przerwami). Mimo, że ta metoda jest nieprzyjemna bo skóra bardzo szczypie, to myślę, że warto ją wypróbować :)

Gość gość
a czy was tez tak piecze twarz po tym soku z cytryny (tzn jakies krostki czy cos) ?

Gość aśka34_db
dziewczynki na rozjaśnienie piegów czy pozbycie się plamek łykajcie przez minimum 2 miesiące tabletki kolagenowe.Po ciąży miałam starszne palmy na twarzy i stosowałam mnóstwo różnych kosmetyków i nic.Lekarka na wypadające włosy poleciła mi pure collagen (kupiłam go taniej na stronie noblemedica.pl) i właśnie po 2 miesiącach zobaczyłam że płamy się zmniejszyły a teraz po pół roku nie mam ich:-) Kosmetyczki radzą zabiegi kwasami (które nota bene są bardzo drogie) ,inne pilingi ,Wy rozjaśniacie twarz kwasemz cytryny a wystarczy organoznowi zaaplikować więcej kolagenu i problem znika:-) pzd

Gość gość
Miłe Panie! Sok z cytryny jak najbardziej jest dla nas dobrym kwasem. Zamoczony wacik w wodzie zanużamy w 100% soku z cytryny, następnie przecieramy twarz. Uwaga! każde miejsce na twarzy pocieramy 1 RAZ odliczamy do 10 i zmywamy dużą ilością wody. Sok cytryny jest bardzo mocny, każda kolejna sekunda może doprowadzić do spalenia skóry!!!!

Gość gość
Użyłam raz na wieczór i po 5 min zeszły wszystkkie pryszcze, polecam!!!!