Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pierdolnięta

Mam już dość mojej cery!!!

Polecane posty

Gość Pierdolnięta

Nigdy nie będzie idealna! Nigdy nie będzie nawet w miarę ładna! Mam mnóstwo zaskórników, czerwonych krostek. Po umyciu buzia jest niesamowicie sucha, ściągnięta i się okropnie łuszczy, ale po posmarowaniu kremem strasznie sie przetłuszcza. Już po godzinie mam na twarzy takie kropelki tłuszczu, mimo ze uzywam kremu do cery mieszanej!!! Ja juz mam dosc. Próbowałam już ok. 25 kremów, ok. 12 maści, leczyłam sie u dermatoloda i nic :( Antybiotyk pomógł tylko tyle, ze nie mam ropnych syfków, a tak to jedna wielka lipa. Nie moge za cholerę dobrać odpowiedniego kremu!!!!!

Gość o matko ile trza czekac

Gość magnl
A probowalas Effaclar K z la Roche Posay? Mialam tak samo jak ty. W ogole nie moglam dobrac kremu i ten mi pomogl bardzo (nadal pomaga) i jeszcze jedno: zrezygnuj z wielu kosmetykow na raz! One tylko pogarszaja sprawe. Ja uzywam do mysia twarzy mydelka siarkowego (koszt ok. 3 zl) i wlasnie tego kremu. Naprawde sa efekty!!

Gość i jest dobry mimo
kup sobie zwykły krem nailżający w aptece, najlepiej Iwostin nawilżający (bez żadnych filtrów) albo Physiogel. Nie używaj kosmetyków wysuszających/matujących. Nie drap twarzy, muj kilka razy dziennie i smaruj kremem. Możesz używać pudru sypkiego, nie podkładu. Nie opalaj się. Na noc kup sobie Acnederm i codziennie stosuj. I... czekaj:)

Gość może spróbuj
poleczyć sie tabletkami z hormonami, wiem to radykalne rowiązanie, ale często pomaga

Gość i jest dobry mimo
Aha, i nie używaj niczego oprócz Acnedermu i kremu nawilżającego, bo tylko wysuszysz i podrażnisz skórę. I efekt będzie odwrotny:)

Gość magnl
A to akurat nie jest dobra rada aby myc czesto twarz! ABSOLUTNIE NIE! Skora sama musi byc w stanie utworzyc i podtrzymac bariere ochronna. Wiem co mowie, bo zalatwilam sie takkim wlasnie czestym mysie. Buzke myc MAXYMALNIE 2 razy dziennie. Apropos Iwostinu: mnie uczulil...Z reszta sie zgadzam:)

Gość to dobre
Physiogel -szczególnie polecam do oczyszczenia twoarzy można z wodą lub bez

Gość Pytajka
Po przetestowaniu setek kremow (chyba doslownie setek) jeden tylko i wylacznie dla cery problemowej LA ROCHE POSAY Effaclar K!!!

sprobuj cos z serii AA, np \"krem matujacy z mikrogranulkami absorbujacymi z czynnikiem gleboko nawilzajacym\" czy cos takiego ;).....jest przeznaczony do cery wrazliwej, skora sie nie blyszczy ale jest odpowiednio nawilzona, napewno warto sporubowac :)

Gość zmien odzywianie
wiecej witamin i nabialu, mniej syfu i coca-coli. Moze pomoze.

Gość no to nic ci nie pomoże
Przez katowanie skóry przeciwtrądzikowymi badziewiami i antybiotykami zniszczyłaś ją. Kiedyś ludzie mieli trądzik tylko w okresie nastoletnim. Odkąd zaczeli maltretowac swoje twarze, mają go do późnej starości... Przegrałaś życie. Pogódź się z tym i daj życ tym z piekną cerą:o

Gość taki lisek
Ale ktos tam wyzej durny komentarz walnal, nie martw sie tym!! naprawde probowalas Effaclar K? Moja siostra ma bardzo wrazliwa cere, a ten krem naprawde jako jedyny u niej dziala. Nic a nic ja nie podraznia, a naprawde pomaga.

Gość no ale taka jest prawda
że niektórzy, zwłaszcza ci, co się intensywnie zajmują swoją skórą, już do końca życia mają takie problemy. Skoro ona próbowała już wszystkiego, to co jej ma pomóc? Kolejny krem???:o

Gość cccccccccc
effaclar K jest bardzo delikatny, bardzo lagony!!! sporoboj uzywac kwasow na noc (wlasnie effaclar) i krem z filtre, dobre ma avene. kremy z filtrem to najbardziej odzywcze kremy!

Gość busiek
może dietę masz jakąś sprzyjającą powstawaniu takich syfków na twarzy. z ziół mogę Ci polecić przemywanie naparem z szałwii, ściąga pory. mycie twarzy płakami owsianymi też ok. A co z hormonami u Ciebie? ok? może bierzesz tabsy anty? one tak mogą rozwalać cerę :(

Gość busiek
co za nick jak rany. dziewczyno nie dołuj się tak :D

Gość busiek
szałwia lekko ściąga, spróbuj, zobaczysz jak działa na Twoj a skórę

Założyłam niedawno topik -problemy z cerą- Tam podałam przepis .

Gość llllllllllllllllllllllll
ty naprawde jestes pierdolniet, ludzie Ci radza a ty panikuejsz ze to do dupy, tamto tez. ja tez jestem za kwasami, effaclar k jest tak deliaktny ze sobie nie wyobrzasz, tez polecam i mam naczynka, te najwieksze smaruje co 2 dni. Pomaga

Gość pipka12
Sluchaj, troche mnie wkurzasz, bo my ci tu dajemy rady, a ty i tak wiesz lepiej. Wez dziewczyno wyprobuj ten effaclar. On jest bardzo delikatny i w nim kwasow jak na lekarstwo. Napisalam wyzej, ze ja tez mialam (mam do dzis zreszta) bardzo wrazliwa cere, ktora zrujnowalam przez wieczne wyciskanie i experymenty z kosmetykami. Mialam tak wrazliwa skore w pewanym momencie, ze po wszystkim wyskakiwalo mi cos, nawet jak dotkenal palcem skory twarzy i nic nie chcialo sie goic. Do tego cera byla podrazniona jak cholera no jednym slowem mialam tragedie. Dermatolog poradzila mi effaclar. Balam sie tak jak ty, bo myslalam tak jak ty: Boze kwasy !!! I co? I w ogole tych kwasow sie NIE czuje! Buzka sie zluszcza niewidocznie i jest ogromna poprawa! Mowie ci sporobuj i kropka!

Gość a ile ....
kosztuje effaclar??

Gość pipka12
no jest dosc drogi, ale naprawde wart swojej ceny kosztuje ok 35.zl.

Gość anisik
Ja mam 26 lat i wciąż problemy z cerą- zaskórniki, łojotok, często ropne pryszcze- odstawiłam tabletki i koszmar wrócił!!! Mam pytanie co będzie dla mnie lepsze krem brevoxyl czy acnederm. Nie wiem, który mniej wysusza cerę, proszę pomóżcie

Gość kiiiim
ja za effaclar zaplacilam 44 zl z groszami...stosuje od dwoch dni i widz ze pory sie zmniejszyly!!!

Gość Maroussia
Kup sobie maść BREVOXYL około 20 zł ,naprawdę dobra polecam!!!

Gość markooooooooo
myj dziub Domestosem