Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyle tego

wozek Mutsy opinie

Polecane posty

Do dziewczyn, którym spada dziecko w śliskiej spacerówce... Miałam ten sam problem, dopóki ... nie przełożyłam spacerówki tak by dziecko jechało tyłem do mnei... teraz jest wszystko ok. jest tak ponieważ pewnie każda z was zauważyła, że gondola była pod skosem... tak jest też ze spacerówką... a jak ją odwrócicie to spacerówka będzie pod skosem w drógą stronę i dziecko będzie leżało \"na płasko\" czyli wygodnie... wypróbujcie... pozdrawiam...

Gość seba06
Witam A co powiecie na temat poszycia w spacerówce czym tóżni się Cargo od Colleg

ja też się czaje na mutsy:) mam tylko pytanie do uzytkowniczek, czy tradycyjna gondola musty np. sport jest tak samo duża jak joy? pozdrawiam

Gość aniamama
dziewczyny , wózek mutsy jest naprawde ok , używamy go od 15 miesięcy i zero awarii. Mieszkamy pod Warszawą , niedaleko jest las i naprawdeę nie wyobrażam sobie spacerów z innym wózeczkiem. Z naszym żadne górki i dołki nie są nam straszne.Moja siostra ,która ma 4 miesiące mlodszego synka skusiła się na tani wózek i po 2 miesiącach zbierała podczas spaceru ( po prostym równym chodniczku ) koła.Może tylko zastanowowcie sie nad zakupemgondoli bo w naszym przypadku używana byla 2 tygodnie ale to chyba bardziej indywidualna sprawa

Gość seba06
Jestem wprawdzie zadowaolona z Mutsy ale za taką cenę ma parę mankamentów.A mianowicie właśnie reklamuję koszyk po popękał po dwóch miesiącach i materiał w gondoli się mechaci .Chcę kupiś siedzisko spacerowe ale czy maleństow nie bedzie się pocić w tak śliskim poszyciu.Czy ktoś urzytkuje spacerówkę i jak ją ocenia Pozdrowienia

Gość jolka fiolka
Ja kupiłam Mutsy w marcu 2004 i byłam zadowolona! Krawężnik to zero problemu. Koła skrętne - luxus! Fakt, trzeba się nauczyć prowadzić ale jak się opanuje tą sztukę to wózek nie żyje własnym życiem. Gondolka niestety krótka, mój syn mając 3 miesiące już się nie mieścił ale było lato więc przeszłam na spacerówkę. Spacerówka też super. Rozkłada się do pozycji leżącej co przy małym dziecku jest ważne, obszerna, wygodna. Jedyna wada to waga wózka. Moim zdaniem to mercedes wśród wózków. Kupiłam potem lżejszą spacerówkę Graco. Tragedia.

Gość Izabela z Warszawy
Mutsy-Urban Rider Jestem w piątym piesiacu ciąży i cały czas obseruję sklepowe propozycje. Zgadzam się z opinią na temat tańszych wózków Gracco i innych. Wiele z tych wózków nie jest zrobiona z dobrego materiału, tzn. szkodliwe dla dziecka. Jednak coraz bardziej przekonuję się że Mutsy będzie dobrym wyborem. Jest jeden problem, że trudno zlokalizować mi sklep, który będzie miał dużą gamę tych wózków? Czy ktoś z was ma może namiar na dobry sklep/hurtownie w Warszawie lub okolicach?

Gość olga z Wroclwia
Hej Chcialam kupic wózek Mutsy ale byl to nie lada problem, zamowilam sobie w Poznaniu wozek ale niestety do rozwiazania nie udalo sie go sprowadzic. Widocznie sa zbyt malo zdeterminowani. Pozostalo mi jedynie wybrac cos z uzywanych i jestem super zadowolona. Synek ma juz pol roczku i jezdzi pieknym Champane Joey. Dla mnie skretna os nie stanowi problemu, ale faktem jest ze musilalm nauczyc sie go prowadzic, zwlaszcza cofac. Poza tym jestem bardzo zadowolona, pomimo ze kupilam uzywany na allegro (facet z Wrocławia sprowadza duzo tych wozkow, ja wybieralam z 15 innych sztuk, wiecej niz w sklepie) to jego stan byl idealny. Reasumujac polecam goraco Mutsy.

Graco jest tanim wozkiem ze zlych materialow? Chyba troche przesadzacie...

olga!!! a jaka duza jest ta gondolka joey? ja zamowilam sobie takze mutsy silver joey i mam nadzieje ze polroczne dziecko mi sie w nia zmiesci!

Gość mama Marcelka -
Witam my kupiliśmy Mutsy jakiś miesiąc temu i jesteśmy super zadowoleni!!!! Wczesniej przez 2 miesiące mieliśmy wózek z Coneco V3 TRAGEDIA!!! oddałam go do reklamacji po 2 miesiącach używania, oczywiście po moich bojach firma zwróciła mi pieniądze, nie polecam tego wózka. Jak pisała koleżanka wyżej jest problem z zakupem Mutsy bo jak ja dzwoniłam po sklepach to odpowiadano mi że za drogie i nie prowadzą, ale wkoncu znalazłam sklep gdzie był duzy wybór kolorów gondoli i stelaży i zakupiłam. Mój syn ma teraz 3,5 miesiąca i 64cm wzrostu myślę ze jeszcze pojeździ w niej następne 2 miesiące i bedziemy kupować spacerówkę. Jeździć tym wózeczkiem też musiałam się nauczyć hihi, bo z początku wyglądało jakby pijana osoba go prowadziła ;-) ale teraz naprawde GORĄCO GO POLECAM, a cena, no cóz może i troszkę jest drogi ale opłaca się wydać tą kasiorkę. pozdrawiam i życze udanych zakupów

Julenka! Nie masz się co obawiać dopóki dziecko nie bedzie siadać na pewno się zmieści. Moj maly waży 7kg i mieści sie spokojnie. Jak bedzie dobrze siedzial to przesadze go do spacerówki. Faktycznie gondola JOEY jest trochę mniejsa od tych standardowych ale różni się nie wiele. Zreszta jak będe miała chwilę to ja zmierze i Ci napisze. Pozdrawiam

Gość pikusek
mam mutsy od dwuch lat i jestem z niego bardzo zadowolony. jest to jeden z nielicznych wuzkow prostych w skladanium transportowaniu i przyjemny w prowadzeniu. co do skretnych kulek to kwestia wprawy. teraz zaczynam w nim wozic drugie dziecko, naprawde polecam.

Gość mama miśka
Mikolaj od niedawna jeździ w spacerówce, gondola wygladala od poczatku na małą i rzeczywiscie w 5 miesiacu synek juz jezdzi w spacerowce. zeby dziecko nie zjeżdżalo musi siedziec tylem do mamy a te pokretla które znajduja sie po bokach nalezy wcisnąć i siedzisko wyprostuje sie do pozycji nawet całkowicie lezącej tak jest w naszym wozku. generalnie jestem zadowolona tylko troche zaluję ze kupiłam ochraniacz na nóżki do spacerowki bo z wozka zrobil sie taki ... worek a i tak podwiewa. trzeba bylo zamowic spiworek bylby praktyczniejszy

Gość beloved_girl
I ja jestem uzytkowniczką wózka Mutsy 4Rider NEXT w kolorze College Kaki i jestem z niego bardzo, bardzo zadowolona. Ma swoje minusy - zwłaszcza waga, do lekkich nie należy, ale na szczęscie nie muszę go taszczyc po schodach itp, nie jest tez maly po zlozeniu, wiec duzy bagaznik samochodowy jest niezbedny. Poza tym moge o nim mowic w samych superlatywach. Jest superskretny, stelaż, ktory posiadam ma skretne przednie koła i dzieki nim wozek mozna obrocic w miejscu o 360 stopni, jedna reką, bez zadnego wysilku. Wozek bardzo latwo i lekko prowadzi sie wspomniana jedna reka. To samo ze skladnaiem - szybko i bezproblemowo. Kola pompowane rewelacyjnie sprawdzaja się w terenie i na naszych chodnikach, ktore w wwiekszosci do rownych nie naleza. Gondola jest zgrabniutka, ale faktycznie duze dziecko nie pojezdzi w niej za dlugo. Moja corka korzystala z niej 6 miesięcy, ale jest drobna dziewczynka. Zastrzeżenie mialam do materialu, ktorym wyscielana byla gondola, bo byl ciemny i kolor szybko stracil intensywnosc, wyblakł po prostu od slonca. Spacerowka jest rewelacyjna, ma wysokie oparcie, regulowany podnozek, uzytkowana moze byc rowniez przez starsze, wieksze dziecko, kotremu bedzie sie na pewno wygodnie spacerowalo. Siedzisko mogloby byc szersze, na moje oko, ale to taka subiektywna ocena. W wozku nic nie trzeszczy, nie piszczy, całośc wykonana jest w duża dbalościa o kazdy szczegol, gama kolorystyczna wozkow jest szeroka, jest w czym wybierac, a kolory sa niespotykane, stonowane, wszystko dobrane z ogromnym smakiem. Wozek jest idealny dla wysokich osob, raczka ma 4-stopniowa regulacje, gondola tez jest wysoko mocowana, nie trzeba klękac przy wozku, zeby zajrzec do dziecka, bo wszystko jest na wlasciwej wyskosci. Fotelik samochodowy rowniez mozna zamontowac na stelazu za pomoca specjalnych adapterow, wtedy mamy taka mini-gondolke, ktora przyciaga oko przechodniow, bo wyglada niespotykanie. Fotelik ma jednak taki minus, ze beznadziejnie montuje sie go w samochodzie. i to tyle co na obecny moment przychodzi mi do glowy. Komfort jazdy rewelacyjny. Na moment "przesiadlam sie na spacerowke, trzykolowa Britax i juz po pierwszym spacerze zatesknilam za Mutsym. Nie ten komfort, nie ta lekkość i zwrotnośc. Britx mimo ze lzejszy i mniejszy nie sprawdzil sie na naszych drogach, zostal sprzedany, a ja z zadowoleniem jezdze Mutsym i nie zamienie go za zadne skarby swiata na zaden inny supermaly, i superlekki wozek! POLECAM Z CZYSTYM SERCEM! Wydatek spory, ale warto!

Gość blumek
Hej hej, używam Mautsy Urban od listopada ( teraz mija 9 miesiecy) i za nic nie chce innego. Wózek dla nas rewelacyjny. Oś skrętna super. Wszedzie wjeżdża bez problemu, żadne wertepy ani śniego nie są mu straszne. Można śmiało prowadzić jednąręką a w drugiej trzymać choćby parasol w czasie deszczu albo koszyk w markecie. Mieszkam na 3cim pietrze. Gondole z maluszkiem nosilam a stelarz zostawal na dole przypiety lub w piwnicy. Zajmuje malo miejsca po zlozeniu. Spacerowka przoedem lub tylem, nie ma problemu. Budka mogłaby być bardziej zawinieta fo srodka, to fakt. Ale cóż. I co z tego ze maly kosz na zakupy. Mi sie tam wszystko iesci. Folia, parasol, kocyk i zakupy. A ktora mama robi wielkie zakupy będąc na spacerze z maluszkeim??? I tak jest rewelacyjny. Mam tez peg perego pliko i tylko na niego wyzywam. I tak jezdza Mutsy. pozdrawiam

Gość Olisiak
Wiesz co, prawda jest taka, że ile użytkowników tyle opinii. Najlepiej zastanów się czego od wózka oczekujesz i spisz sobie wszystko na kartce: co jest dla Ciebie wadą a co zaletą. Tutaj masz wypunktowane 13 kryteriów http://www.mamybaby.pl/niemowle/wozek-jak-wybierac, dodaj swoje i koniecznie wybierz się do sklepu z wózkami i "poprzymierzaj" czy np. wysokość rączki Ci pasuje, czy się dobrze skręca itp. Wybieranie wózka to nie jest prosta sprawa, ale można ją sobie ułatwić. Pozdrawiam

Gość Izabela z Warszawy
Mam Mutsiego Raidera kolor zielone jabłko od 1,5 roku. Z gondoli byłam zadowolona bardzo, aczkowiek krótko :) spaceróka sprawuje się dobrze. Tak naprawdę to bez zastrzeżeń i uwag. Porównując jazdę Mutsym a Maclarenem (bo taki też mam) to bez porównania. Prowadzenie Mutsiego jest czysą przyjemnością, wózek ma duże kolo i zwrotną przednią oś, co daje duży konfort jazdy. POLECAM! Jeśli ktoś z Was, ma doświadczenie co do fotelików samochodowych waga 9-25 / 36 kg bardzo proszę o doradzenie jaki warto kupić?

Gość goya0007
mutsy ogólnie mają lekkie te wózki, to fakt. 7kg z kołami w mutsy transporter robi wrażenie, a sam wózek nie wydaje się być "delikatny i łamliwy"

Gość k.b.
HEJKA WSZYSTKIM. GORACO POLECAM TEN WOZEK: - MODEL (mutsy joey silver 4RIDER) NA TEMET SPECEROWI JESZCZE SIE NIE WYPOWIEM PONIEWAZ MOJ SZKAR JESZCZE JEZDZI W GONDOLI.... ALE CZYTAJAC WASZE ODPOWIEDZI ZASTANAWIAM SIE CZEMU TAK SZYBKO ZREZYGNOWALYSCIE Z GONDOLI... MOJA MALA MA 7 MIESIECY I MIERZ 74CM DO TEGO KOMBINEZON I GRUBY SPIWOR I MALA MIESCI SIE BEZ PROBLEMU.... CO DO JAZDY NIE WYOBRARZAM SOBIE LEPSZEGO WOZKA... MOZNA PROWADZIC 1 REKA , PROWADZI SIE BARDZO LEKKO ZAROWNO PO CHODNIKACH JAK I W LESIE... NA PLAZY TEZ IDZIE SOBIE PORADZIC:) ZAPEWNIAM ZE WARTO WYDAC TROSZKE WIECEJ NA TEN WOZEK PONIEWAZ ZWROCI SIE NAPEWNO:)

Gość milkaopinia
Cześć, ja również pokusiłam się na ten wózek niestety zbyt pochopnie. Nie jest on praktyczny dla osób o niskim wzroście (mam 160 cm) . Rączkę muszę ustawiać w najniższym położeniu. Nie jest to zbyt wygodne: przy gondoli rączka kończy się nad nóżkami dziecka, natomiast przy spacerówce-przy ustawieniu "przodem do kierunku jazdy" materiał budki ociera ręce, torba zawsze plącze się o nogi. Podbijanie wózka na jakiejkolwiek przeszkodzie jest męczące. Podsumowując wózek dla osób o wzroście co najmniej 170 -180 cm. Co do reszty OK., prowadzi się wygodnie, super reaguje na skręt, bardzo praktyczne mocowania, bez problemu wymienia się poszczególne elementy, nic nie skrzypi a estetycznie super. Polecam dokupić kosz na zakupy, mocuje się go nad tym standardowym. Jest super pojemny, może służyć za kosz na zakupy (ma rączkę). Fotelik samochodowy z kompletu jest wykonany z identycznego materiału jak wózek-nie polecam, to materiał sztywny, nieprzyjemy , nieprzemakalny- dlatego dziecko poci się jak nic. Dokupiłam fotelik maxi-cosi cabrio + odpowiednie mocowanie (niestety dodatkowy wydatek) i jestem bardzo zadowolona. Na razie używam gondoli (cargo): niezbyt obszerna, budka składa się bardzo cicho, nieporęczne noszenie gondoli (pasy do noszenia "ala torba"). Mam nadzieję że mój "wywód" komuś się przyda :) Pozdrawiam

Gość mtfzmnfgnfg
super wozek lekko sie prowadzi (mam 4rider) co do ceny mozna kupic uzywany bedzie taniej,mozna wpiac fotlik roznej firmy,godolke ,pojedyncze siedzonko,podwojne!!!, pojednycze itd ja mam teraz podowjny wozek jest super nie wyobrazam sobie zycia bez niego dzieci mam z roznica ok 2 lata wszyscy tutaj maja ogromne podwojne wozki a moj jest maly i zgrabny i kazdy sie pyta co to za wozek

Gość Mdówa
Witam. Osobiście byłam nieszczęśliwą posiadaczką wózka mutsy i nie polecam go nikomu, bo jest NIEBEZPIECZNY!!!!! Dzięki temu, że wózek jest wielofunkcyjny w stelażu na wpięciu gonodli, czy tez spacerówki robią się luzy. Plastik się po prostu wyrabia. Kupilismy wózek uzywany,choć w tej cenie moża było zakupic nowy wózek na gwarancji. Czytaliśmy na forach, że w wielu przypdakach robią sie luzy i gondola się bója ale nigdy nie sądzlismy, że może doprowadzić to do tego co nam się przytrafiło. Wyszliśmy z naszą córeczka na spacer, gdy zjeżdzałam wózkiem z krawężnika wypiela nam sie gondola i dziecko wraz z nią upadło główką do dołu na ulice, po mimo tego,że gondola byla poprawnie wpieta. Dzięki Bogu nic się naszej córeczce nie stało, ale chciałam przestrzedz przed tym wózkiem inne mamy, ktore zdecydują sie na zakup wózka mutsy.

Gość gość
Jak Cię na nowy nie stać lub nie umiesz wybrać używanego to nie kupuj ;)

Gość Martakatowice5
Używałam w życiu kilku wózków, ale żaden nie był tak dobry jak Mutsy Nexo, nie zamieniłabym go na żaden inny nawet gdyby mi dopłacali. Mój Jasiu czuje się w nim idealnie i bardzo go polubił. Wózek jest bardzo lekkki i łatwo się go składa. Siedzisko jest na tyle duże, że mój synuś mieści się w nim bez problemu i ma jeszcze sporo luzu. wysokosc siedziska mozna dodatkowo regulowac aż do pozycji leżącej. od siebie bardzo go wszystkim polecam. kupiłam go w sklepie Bociek w Zabrzu, ale mają też sklep internetowy z bardzo atrakcyjnymi cenami https://mutsy.pl/wozek-spacerowy-nexo-7418.html