Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość burza mózgów

Pomożecie mi w wymyślaniu pytań do pewnej gry ?? Proszę.

Polecane posty

Gość uauauuu
Co pije krowa? (oczywiście wode ale pierwsza myśl - mleko ;-) )

Gość burza mózgów
Z każdym Waszym pytaniem poprawia mi się nastrój :). Dziękuję.

Gość zyxt
Wymień produkty potrzebne do ugotowania rosołu (najczęściej zapominają o wodzie) Dokończ przyslowia: - w starym piecu... diabeł pali - uderz w stół... a nożyce się odezwą jedna jaskółka... nie czyni wiosny

Gość zyxt
czy sikorki odlatują od nas na zimę? wymień trzy ssaki będące w Polsce pod ochroną (niedżwież, żubr, łoś, bóbr, świstak...

Gość ojejuśku
Kto jest krolem zwierzat? Gdzie bociany odlatuja na zime?

Gość burza mózgów
zyxt, nie ma problemu z tym linkiem, poradziłam sobie kopiując go :). A gdzie wszyscy z Kafeterii się podziali? Może to wina meczu, a może poprostu nie chcą pomóc "koleżance" :(.

Gość ojejuśku
Wymien jeden europejski wulkan (Etna)

Gość uauauuu
jkakim owocem skusiła Adama Ewa?

Gość zyxt
Jest taka książka : Zdzisław Nowak : Książę łuczników Ponad 20 wschodnich zagadek, ale wydanie stare i na teraz nie masz czasu czytać, ale na przyszłość...

Gość zyxt
Wymień Polaków, którzy dostali nagrodę Nobla Kto wynalażł dynamit?

Gość ojejuśku
Jakie zwierzeta zjadly Popiela ?

Gość ile to jest
ile to jest 2+2x2? co jest cięższe: kilogram puchu, czy kilogram ołowiu? kim jest jedyna siostra twojego brata?

Gość zyxt
Kto napisał baśń o Brzydkim kaczątku (Andersen) Ile wynosi suma kątów w trójkącie?

Gość burza mózgów
Dzięki za tutuł. No niestety teraz nie mam już na to czasu, wszystko miałam rozplanowane w czasie, tak by spokojnie zdążyć do wyjazdu, ale plany popsuła mi choroba. Tydzień czasu spędziłam w łóżku z anginą i wysoką gorączką i teraz wszystko idzie nie po mojej myśli. Ale muszę być dobrej myśli :).

Gość motinta
cegła waży kilogram i pół cegły. Ile waży cegła??

Gość dwusylabowce
Który wyraz nie pasuje do pozostałych: sowa, jeleń, sokół, kura, wiadro, byk, mapa, kabel ?

Gość zyxt
Kto uratował Czerwonego Kapturka i Babcie : dziadek, gajowy czy wilk Co jest przysmakiem Kubusia Puchatka? miód Kto wymyślił Tytusa w komiksie Tytus, Romek i Atomek? papa Chmiel Jak ma na imię koleżanka Bolka i Lolka? Tola

Gość eee no to trzeba być
starym dzieckiem, żeby Bolka i Lolka pamiętać:D

Gość uauauuu
w jaki dzień był "Piątek z Pankracym"? ;-)

Gość ojejuśku
Jakiego koloru sa Smerfy? Ulubione owoce Gumisiow?

Gość jakiego koloru jest biały fiat

1. Gdzie się szybciej miele mąkę: w młynie elektrycznym czy wiatraku? 2. Baca ma 17 owiec, wszystkie oprócz 9 zdechły. Ile żywych owiec ma baca? 3. Idziesz spać o 8.00 a wstajesz o 9 - ile godzin spałe(a)ś? 4. Ile złotówek jest w tuzinie? 5. Ile 50 groszówek jest w tuzinie? 6. Czy istnieje w Maroku dzień 22 lipca? 7. Wyobraź sobie, że jesteś pilotem samolotu. W Warszawie wsiadło 17 osób, w Krakowie 23 w wysiadło 13. W Poznaniu doszło jeszcze 9. Ile lat ma pilot? 8. Czy mężczyzna w Indiach może mieć za żonę siostrę swojej żony wdowy? 9. Jesteś rolnikiem, w którym miesiącu będziesz kosił siano? 10. Lekarz zapisał pacjentowi 3 tabletki od zaraz, co pół godziny. Ile czasu zajmie ich zużycie? 11. U dwóch rąk jest 10 palców. Ile palców jest u dziesięciu rąk? 12. Ile gatunków zwierząt zabrał Mojżesz do arki? 13. Wchodzisz do ciemnego i zimnego pokoju, w którym są grzejnik gazowy, lampa naftowa i świeczka. co zapalisz najpierw? 14. Czy samotny, nocny stróż może dostać rentę, gdy umrze w dzień? 15. Parys miał 3 jabłka w koszu, które rozdał 3 boginiom tak, ze każda z nich dostała jedno a jedno jabłko zostało w koszu? Jak to zrobił? 16. Po stole chodziło 10 much, zabiłe(a)ś 3. Ile zostało? 17. Przez las idzie mały i duży człowiek. a mały człowiek jest synem dużego, a duży nie jest ojcem małego. Jak to jest? 18. Z dwóch kranów o równym przekroju leci woda z równą prędkością do wspólnego zbiornika. z jednego kranu leci woda o temperaturze +15oC, z drugiego o temperaturze -15oC. jaka będzie temperatura wody w zbiorniku? 19. Gdzie był Mojżesz, gdy mu zgasła świeca? 20. Pół śledzia kosztuje 50 groszy. Ile kosztuje 7 śledzi? 21. Ile złotówek jest w parze? 22. Kto miał największy kapelusz w czasach Kościuszki? 23. Kot ma 60 cm długości. Ile waży kilogram kota? 24. Niektóre miesiące mają 30 dni, niektóre mają 31 dni. A ile jest miesięcy, które mają 28 dni? 25. Co się stanie, gdy kura skończy 3 lata? 26. Samolot rozbił się na granicy stanów Zjednoczonych I Kanady. Gdzie pochowano rozbitków? 27. Czego nie da się zamoczyć? 28. Czy wszystkie koty spadają na cztery łapy? 29. Jak zerwać gałązkę nie płosząc siedzącego na niej ptaka? 30. Co to jest: ma obcas i śmierdzi jak but? 31. Statek ma 150 łokci długości. Ile łokci ma kapitan? 32. Jaki znak trzeba wstawić między cyframi 3 i 4, żeby wyszła liczba większa niż 3 i mniejsza niż 4? 33. Co znajduje się pośrodku Wisły? 34. Jak miał na imię Napoleon? 35. Zanim odkryto na świecie wodospad salto de Angel, który wodospad na świecie był największy? 36. Lecisz nad oceanem. wyrzucasz przez okno 5 kilogramowy kamień i 5 kilo pierza. Co najpierw spadnie na ziemię? 37. Co to za rzeka, która czytana od tyłu daje nazwę ryby? 38. 30 podziel przez pół i dodaj dziesięć. Co otrzymasz? 39. Pewien człowiek wybudował dom w kształcie kwadratu. Wszystkie ściany były skierowane zewnętrzną stroną na południe. koło domu pojawił się niedźwiedź. Jaki kolor miała jego sierść?

Odpowiedzi: 1. mąki się nie miele. 2. 9. 3. 1 godzinę. 4. 12. 5. 12. 6. tak. 7. tyle ile Ty. 8. nie, gdyż on jest nieboszczykiem. 9. siana się nie kosi. 10. 1 godzinę. 11. 50 palców. 12. Mojżesz nie miał arki. 13. zapałkę. 14. a po co mu ona skoro nie żyje i był samotny. 15. jedno jabłko dał z koszem. 16. 3, inne uciekły. 17. duży jest matką. 18. + 15 st. Celsjusza. Z drugiego kranu przy takiej temperaturze woda raczej nie poleci bo będzie lodem. 19. w ciemnościach. 20. 7 zł. 21. dwie. 22. ten, kto miał największą głowę. 23. kilogram. 24. wszystkie. 25. zacznie czwarty. 26. nigdzie, rozbitkowie przecież przeżyli. 27. wody. 28. nie, gdyż koty, które mają trzy łapy spadają na trzy. 29. poczekać aż odleci. 30. but. 31. dwa łokcie. 32. przecinek. 33. litera S. 34. Napoleon. 35. wodospad Salto de Angel 36. nic, bo lecisz nad oceanem. 37. Nil. 38. 70. 39. biały, ten dom musiał stać na biegunie północnym. :)

Gość burza mózgów
Shameka, normalnie zatkało mnie jak zobaczyłam Twój trud i wysiłek, tzn. tę ilość pytań.. baaaaardzo Tobie dziękuję 🌻 🌻. Oczywiście dziękuję Wam wszystkim. Uratowaliście mnie :). 🌻

Gość tralala12
Hmmmm skad to skopiowales, shameka?

Gość ale co sie stalo
gdzie jest srobokret? dlaczego lazienka jest zamknieta? co sie stalo maciusiowi? odp. 1. w szufladzie , obok grazynki i rysia 2.bo macius sie opil i zamknal drzwi 3.wypil piwko :D:D:D:D:

tralala12, nie kopiowalam tego, po prostu sa to zaslyszane zagadki, ktore kiedys zbieralam i przypomnialo mi sie,ze mam to na kompie, wiec z checia pomoglam zalozycielce topicu:) Pozdrawiam!🖐️