Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łzs-ka

Metronidazol - stosował ktoś?

Polecane posty

Gość łzs-ka

Ja używam go juz od miesiąca na łojotokowe zapalenie skóry, a w miejscach, gdzie nim smaruje schodzi mi skóra płatami. Czy to jest normalny objaw stosowania, bo to po prostu ta chora skóra złuszcza się, czy powinnam go odstawić, bo to są objawy przesuszenia?

Gość ŁZS-ka
ale te objawy już od pierwszego dnia stosowania mam wcześniej używałąm laticort i zero efektów, co możecie polecić skutecznego?

Gość gora

Gość osiemnastka marta
ja tez tak miałam poprostu smaruj sie pierwsze niveąa pozniej metranizadolem ;0 mi pomógł bardzo polecam naprawde na poczatku jest gorzej ale potem lepiej ;)

Gość a jak wygląda to łojotokowe za
zapalenie skóry ?? bo ja też mam coś dziwnego na dłoniach i lekarz tez dał mi laticor i nie pomaga :O

Gość łzs-ka
powstają czerwone łuszczące "placki" na skórze twarzy, głównie przy skrzydełkach nosa, ale u mnie są też na powiece, i brodzie oraz na dekoldzie

Gość ja stusuje metronidazol
ale ja tego zelu uzywam na nużeńca, wyglada jak male biale zaskorniki, a to jakis robal buu :( ale juz mi sie goi

Gość jak to robal
rusza się pod skórą? skąd to masz?

Gość góra

Mój facet ma takie same objawy i używał metronidazol, ale to są sterydy i nie ma co z nimi przesadzać, poza tym - nie zawsze to jest skuteczne. Teraz ma jakiś krem w biało-zielonej tubce, z apteki, ale bez sterydów, zerknę, to w poniedziałek podam nazwę. Poza tym stosuje super krem - neutrogena - kremowy balsam do ciała i twarzy. Spróbuj go, może Tobie też pomoże - smaruje się nim na noc i na dzień i skóra na prawdę wygląda całkiem przyzwoicie, chyba, ze zapomni przez 2-3 dni, to problemy wracają.

Gość metronidazol nie jest sterydem

Gość góra

Gość ravenka maleńka
to chyba bardzo mocny środek, zdaje się antybiotyk, więc objaw taki jak łuszczenie się skóry to normalne.. ja miałam zastosowany metronidazol dokomorowo przy leczeniu kanałowym zęba, ale to nie z uwagi na próchnicę czy samo leczenie kanałowe.. miałam zgorzel :/