Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda smutna brak mi sił......

PRZEPŁAKAŁAM CALY DZIEŃ..wystarczy spojrzec w lustro..jescze taOPRYSZCZKAA!!!!!!

Polecane posty

Jejku jak ja wyglądam... ;( ;( zawsze w lecie, w wakacje bylo lepiej! a teraz? jest koszmarnie!!!! i nie chodzi tlyko oten cholerny trądzik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (BOZE ILE JA TEGO MAM). dzis rano zrobila mi sie opryszczka i to taka wielka!! nigdy jeszcze takiej nie mialam ;( jest na caaałeeej górnej wardze!!! WYGLADAM OCHYDNIE!!!!!!!! i jeszcze te krosty.. roznejn wielkosci, rodzaju itd! WSZĘDZIE!!!!!!!!!!!!!! BOZE.. CZUJE SIE TAK OKROPNIE!! sory, ale musze sie wyzalic! co bedzie za kilka lat, skoro teraz tak wygladam.. zostana mi jakies blizny.. napewno, jzu je mam.... ;( no i czym mam sie pocieszyc!!!!!???????????????????????????? TYLKO PLAKAC.....

mam ten zovirax i nic... ;( a co do tych pryszczy, to juz nie bede pisac co probowalam,,, co robilam.. dermatolog, leki, kosmretyki.. NIC :(

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
ja tez rozstepy. a ma dopiero 18 lat. ciekawe co bedzie dalej.. a sudocremu na tradizk probowalas?

Gość eeeeewa
A probowalas na tradzik diete? Leczylas sie homeopatycznie? Byl tu kiedys topik Pieknej Cery,ona wyleczyla tradzik homeopatia.

Na słoneczko!!! Wyjdziesz to podleczysz skórę (oczywiście nie w samo południe, tylko na początek delikatnie żeby nie podrażnić skóry) Będziesz opalona, poprawisz sobie humor, a na opryszczkę dużżżżżo Zoviraxu i troszkę cierpliwości. 🌻

Gość jaaaa34343
Nie martw się. Pewnie się opalałaś, co???:)

SUDOCREM stoi w łazience juz od dawna.. niestety, nie zauwazylam po nimzadnej popray ;(:( CO DO HEMOPATI nie slyszalam nic...

Gość jaaaa34343
Nie!!!! Nie wychodź na słońce. powiedz, czy się przez ostatni tydzień opalałaś?:)

Gość jaaa34343
No i co? Opalałaś się czy nie?

Mieszkam w takim miejscu, ze praktycznie caly dzien jestem na dworze.. i na sloncu. i zawsze bylo ok, a w to lato, tzhn wte wakacje wygladam STRASNIE. nie wiem dlaczego ;( ale dzieki naprawde wielkieee za miłe słowa!!!!!!!!!!

Gość jaaa34343
To kup sobie koniecznie krem do twarzy z mocnym filtrem, staraj się nie przebywać na słońcu i kup sobie kapelusz z dużym rondem. Opryszczka to rodzaj fotodermatozy. Pojawia się latem u osób z nadwrażliwością na promienie uv. Poza tym, wbrew obiegowym opiniom, słońce bardzo szkodzi cerze z trądzikiem. Warstwa rogowa naskóra staje się grubsza, skóra w ogóle bardziej się łuszczy i grubieje, broni się przed promieniowaniem w ten sposób oraz wytwarzając opaleniznę. Blokują się ujścia gruczołów łojowych i pojawaiają się mikrozaskórniki, zatkane pory, krosty podskórne, wielkie gule, ale i małe krostki z białawym płynem. Chroń skórę od słońca. Bo tylko będzie gorzej.

Gość jaaa34343
Aha, wiem co mówię:) Sama miałam straszliwy trądzik ok. 8 lat... W końcu mi przeszło, zimą cerę mam idealną (zero blizn i przebarwień, bardzo jasna i idealnie gładka, a była koszmarna! Czułam się, jakbym gniła, nie mogłam nawet dotknąć policzka, bo pod palcami czułam tylko strupy i bolące gule) Latem jest troszkę gorzej, ale też nieźle. Też mam opryszczkę od słońca wysypkę, i w ogóle syf:p Siedzę w domu i nie wychodzę na dwór do południa:)

Gość aaania
a ja mam włosy jak żółte jajo...kolejna próba pięknego,nordyckiego blondu,buuuu...

Gość korale koloru koralowego
ja po sesji tez wygladam strasznie, po depilacji wszedzie krostki, na twrzy krosty, jakies uczulenia po kofeinie i innych swinstwach, blada jak trup, wlosy bez blasku wstyd sie pokazac, zyc sie nie chce...a trzeba:)

Gość Kalitka
Z moim trądzikiem radzi sobie tylko Diane 35. Trądzik wraca zawsze zimą, ale przez 2 m-ce biorę Diane i mam spokój na pewien czas. Niestety blizny spędzają mi sen z powiek, ale się nie załamuję i Tobie radzę to samo. Nie namawiam Cię, ale możesz wypróbować Diane.

na opryszcze pomaga mi vratizolin ;) :classic_cool: tez mam jesli to cie pocieszy :P cholerna zmiana pogody i tez pol gornej wargi ;)

dzieki za wypowiedzi!! szczerze mówiac lilly rose, to troche mnie to podnioslo na duchu ze masz to samo co i ja.. ja dzis dopiero piewszy dzien! takze bede sie z tym meczyc tydzien!! nic mi nie pomaga. nawet komus w domu wstydze sie pokazac.. ;( nie przesadzam.. co do diane to duzo sie o tym naczytalam.. i chyba wiecej negatywnych wypowiedzi. :( siedze sobie tak caly dzien w domu.. chodze w te i spowrotem i chcac nie chcac zaglądam w lustro.. :( jestem brzydka. a ten trądzik tak mnie dołuje....... co chwile tez cos wycisne :( nie moge sie powstrzymac!! nienawidze.......................................................

Gość DDDD
młoda smutna brak mi sił...... Doskonale wiem co czujesz!!! 15 czerwca dostałam okres i tak mi wszystko wywaliło ze płakałam przez 4 dni i nie wychodziłam z domu przez 8, było naprawde cieżko! I własnie wtedy gdy tak całymi dniami siedzac przed kompem płakacząc, czytałam wypowiedzi na forum! Zajrzałam na :" Urynoterapia- czy ktoś ją jeszcze stosuje?" i postanowiłam sie przelamac, powiedziałam sobie ze zrobie wszystko aby moc wyjsc z domu bez tradziku na twarzy, a gdybym mogła bez makijazu to byłam bym bardzo szczesliwa! Nio i od 19 czerwca stosuje urynoterapie ( dodam ze jakies pół roku temu babcia powiedziała mi zeby smarowała twarz uryną i bedzie lepiej, wtedy jakos krzywo na to patrzyłam ). Postanowiłam rzucic palenie i rzuciłam bez problemu mimo tego ze kusiło mnie ale zawsze myslałam w tej chwili ze to wszystko dla cery! Zaczełam prowadzic diete i przede wszystko skonczyłam z makijazem trudno było wyjsc z domu nie umalowanym z moja buźka ale przelamałam sie i to pewnie dlatego ze teraz sa wakacje i tak z pudrem =/! A wiec w tej chwili mam przebarwienia ( i to chyba te co pozostawłam mi kosmetyczka niestety po oczyszczaniu =(...odradzam!!! ) Mam nadzieje ze po dłuzszym czasie stosowania urynoterapii bedzie coraz lepiej! I takze mam nadzieje ze i TY znajdziesz sposób no swoj "ochydny" problem! Powtarzam ze doskonale Cie rozumiem =((

hm.. przyznaje ze ja keidys tez stosowałam ta urynę.. ale nie widzac zadnej poprawy, a moze nawet pogorszenie, "ODSTAWIŁAM TO". niewiem.. jezeli to mogloby mi pomoc, gotowabylabym zaczac to stosowac na dlzuższą metę, ale ile czasu bede wyglądała.."gorzej"... zaglądaj tu czasem i pisz jak sie czujesz, czy uryna Ci pomaga.??. pozdrawiam.

Wpisz sobie w wyszukiwarce \"Kampania antytrądzikowa\" ( na forum ) i wejdź i czytaj :) duuuuuużo porad duuużo stron, aż będziesz się cieszyć, że Ty tak wyglądasz a nie inaczej i zobaczysz ile jest możliwości poprawy stanu cery.. trzymam kciuki bo znam ten ból, zwłaszcza, że mi już blizny zostały.. ech

od zoviraxu lepszy i tańszy jest heviran. lub: 1.Zioła - cztery razy dziennie przykładaj wacik nasączony gotowaną nalewką z nagietka (do kupienia w sklepach zielarskich) albo schłodzonym naparem z szałwii lub melisy. 2.Olejki - do dwóch łyżeczek olejku nagietkowego dodaj po 4 krople olejków: bergamotowego, eukaliptusowego i geraniowego. Nasącz mieszanką wacik i przykładaj kilka razy dziennie do chorego miejsca. (Preparat ten zwiększa wrażliwość skóry na słońce, dlatego przez 30 min. po jego nałożeniu unikaj eksponowania skóry na promienie UV).

Gość dulce.marta
Głowa do góry ! Nie Ty jedna masz opryszczke :) Napewno nie długo zejdzie,jezeli nie będziesz jej drapać.

Gość Spróbuj
BREVOXYL albo tribiotic

młoda smutna brak mi sił...... Na trądzik spróbuj maść Brewoxyl, może Ci pomoże... powodzenia :D będzie dobrze