Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cemonka

Jeszcze nigdy nie goliłam nóg. Czy to prawda że...

Polecane posty

Gość cemonka

Jeszcze nigdy nie goliłam nóg, bo nigdy nie miałam widocznych włosków. Mam takie jasne krótkie, ale gdy sie zobaczy pod słonce to sa takie sterczące. Słyszałam że gdy się nigdy nie goliło nóg i powyrywa się je z cebulkami to one więcej nie odrastają. Czy to prawda????

Gość nie.

Gość mariolek234
co ja bym dała zeby miec takie niewdoczne wloski... jak juz masz depilowac to wyrwij bo jak ogolisz to wyrosnba napewno twardsze i bardziej widoczne

Gość cemonka
jak to jak sie uchowalam? Normalnie. Oczywiscie gdybym miala widoczne włosy to bym je goliła. Ale że ich nie widac gołym okiem , dopiero pod swiatlo troche to ich nie goliłam. Zawsze mi kolezanki zazdroscily ze nie musze golic nóg. Ale gdy usłyszałam że nie odrastają te pierwsze włosy to jasne że bym je wydepilowała

Gość nie.
na jakiej podstawie naukowej się opiera Twoja teza?:D nie ma żadnego powodu, dla którego przy pierwszej depilacji miałyby nie odrosnąć a przy drugiej już tak.:D jesli masz maleńskie włoski to możesz wyrwać - urosną jeszcze słabsze.

Gość wcale niepradwa
Jak masz słabe włosy, to możesz golić. Ja tak robię już 9 lat. I wcale nie mam supermocnych włosów.Jak odrosną długie, to są takie same jak kiedyś z zasadzie, tylko po prostu nie zwężają się proporcjonalnie do góy, bo są ucięte. Jetsem blondynką, też miałam od dziecka dużo cienkich, białych włosków na nogach. Zdecydowałam się na depilację, bo kiedyś mój kolega spojrzał się na moje nogi i stwierdził, że mam owłosione jak facet:o Pewnie chciał być nie miły... No i mu się udało:D Tylko za pierwszym razme ni wiedziałam, jak to zrobić, miała troszkę podrażnień na nogach. Ale potem już było spoko:) Do tej pory golę nogi i jak np. ogolę sobie rano, to do wieczoram mam idealnie gładkie, nawet następnego dnia są zupełnie gładkie, mogą chodzić w spodenkach albo spódnicy. Także się nie martw:) AHa, jak byłam młodsza i chodziłam w krótszych niż teraz spodenkach:p to goliłam też uda. Teraz nie golę, a włosów tam ani nie czuć, ani nie widać. Także nic się nie wzmocniło. Próbowałam depilacji woskiem, ale zerwałam plastry ze skórą. I to tylko z łydek! Próbowałam wielokrotnie, mogę depilować wszystko oprócz łydek. No i po wosku częst włosy mi wrastają. Nawet po maszynce czasami...:o Bo są słabizny:P

Gość xxxxxxxxxxxxxx
Napewno nie gol! bo to koszmar! po jakims zcasie nawet po ogoleniu beda widoczne czarne kropki, wlosy szybko odrastaja, z kadym goleniem sa coraz mocniejsze coraz szybciej rosna. Nie gol! moze idź do kosmetyczki to Ci woskiem wydepiluje - wyrwie z cebulkami ale one i tak odrosna, jednak po kilku zabiegach zanikaja, ale nie wszystkie wlosy. Albo sama kup wosk w plastrach - takie cienkie wloski wyrwie bez problemu:) i wyrwij i potem odrosna - zobaczysz po ikus razach beda slabe i coraz marniejsze az niektore przestana wychodzic, ja tak mam:)

Gość cemonka
a czym najlepiej wydepilowac? Woskiem czy czyms innym? A czy nie beda potem wrastac?

Gość cemonka
Acha spoko dzieki za wypowiedzi:)

Gość xxxxxxxxxxxxxx
oj to chyba jakis wyjatek ktorej po goleniu wlosy nie rosna mocniejsze. A jak sie depiluje plastrami to trzeba naciagnac skore i szybko oderwac, na takich wloskach zaden bol:) nie gol maszynka, tez mialam slabiutkie a teraz musze golic codzienie! i to jakies podraznienia, chorsty na udach i na lydkach, cos okropnego.

Gość xxxxxxxxxxxxxx
jesli bedziesz robic codziennie przy kapieli masaz gabka to nie bada wrastac, i raz albo2 w tygodniu peeling, nic sie nie stanie, nie beda wrastac:) naprawde gdybym mogla cofnac czas... nigdy nie siegnelabym po maszynke

Gość do nie
jeśli przy pierwszej nie odrosną, to drugiej nie będzie :O aleś zabłysła, ja pindole :O

Gość to co ze sa niewidoczne
ja nie rozumie jezeli nawet sa niewidoczne bo jasne i słabe to jak dotkniesz reka to czuc ze owłosione !! Jakby mnie miał mezczyzna dotknac i poczuc ze moje nogi sa niewydepilowane to bym chyba spalila sie ze wstydu nie rozumiem dlaczego nie depilowałas nog

Gość cemonka
Na udach to bym chyba nie goliła. Raczej od kolan w dół. A taką miałam wygode gdy nie musiałam golić:( W sumie to nie musze , nikt mnie nie zmusza, ale fajnie by bylo miec całkiem gładziutkie nogi

Gość pozazdrościć takich nóg... ale
zajrzyj na: http://www.wizaz.pl/images/jkrawczyk/depilacja_cukrowa/index.php oraz: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=57463&page=12&pp=30 nie boli w przeciwieństwie do wosku, jest zabójczo tania a ja mam na 2 miesiące spokój (jestem szatynką, ale włosy mocne jak 150) Tylko żę stosuję już od paru mięsięcy. Ale u Ciebie powinno zadzialać rewelacyjnie. Pomocne bardzo są wskazówki z tego forum. 🌼

Gość nie.
pierwsza depilacja maszynką a druga - wyrywanie. przecież o to pyta autorka. coś niejasnego dla ciebie?

Gość do nie
"Słyszałam że gdy się nigdy nie goliło nóg i powyrywa się je z cebulkami to one więcej nie odrastają." (autorka topiku) "nie ma żadnego powodu, dla którego przy pierwszej depilacji miałyby nie odrosnąć a przy drugiej już tak." (nie.) no tak, niejasne. Jeśli przy pierwszej depilacji nie odrosną to jak można depilować drugi raz?

Gość posłuchajcie mnie kobiety
ja też miałam cienkie i jasne włosy, ale nie wytrzymałabym z nimi na nogach :O dziś nie wyobrażam sobie życia bez golenia... no właśnie- ja golę nogi maszynką... nie mam żadnych śladów, włosy nie rosną grubsze (przynajmniej ja nie widzę specjalnej różnicy). Moja mama też nie ma śladów a całe życie goliła maszynką (jednorazową ;) ). Więc nie rozumiem tego, co piszecie, wystraszyłyście mnie! a czy jeśli się goli maszynką a po jakimś czasie wydepiluje, to włosy też odrosną grube czy raczej takie, jak były na początku, naturalne?

Gość posłuchajcie mnie kobiety
proszę o odpowiedź, o Mądre Znawczynie... nie mam kogo spytac i mam nadzieję, że mi pomożecie

Gość nie.
aleś się uczepiła błędu stylistycznego. zawsze jesteś tak czepliwa czy dziś masz zły dzień? odkąd tu mieszkam to dochodzę do wniosku, że Polacy to naród, w którym wszyscy znają się na polityce, sporcie i języku polskim. wyjaśniłam raz. nie da się dokładniej. skoro nie rozumiesz to trudno.

Gość do nie
zawsze :P wyjaśniłaś tak, że smiać się chce :) po prostu przyznaj się, że głupotę napisałaś :D pozdrawiam SZANOWNĄ PANIĘ ŁASKAWIE PRZYBYŁĄ DO NAS ZZA GRANICY ;)

Gość do nie
Panią*

Gość nie.
zza żadnej granicy. mieszkam w Polsce od zawsze. od czasu, kiedy wirtualnie zamieszkuję to forum nabrałam przeświadczenia o wszechwiedzy krajan.

Gość cemonka
A jeszcze takie pytanko. Uda tez golicie? Czy same łydki

Gość kobiety posłuchajcie mnie
tak, uda też golimy ;) błagam o odpowiedź! na moje pytanie, plissss

Gość nie.
dlaczego miałyby odrosnąć gube? po wyrwaniu odrastają trochę słabsze.

nawet jeśli się je wcześniej goliło?

??????

Gość wcale nieprawda
Ale jak masz słąbe zwłosy, to na pewno będą wrastać:( Mi nawet po maszynce czasami wrastają... Chyba, że codziennie będziesz sobie robić jakieś ostre peelingi. I nie będziesz się opalać, bo to powoduje zgrubienie warstwy rogowej naskórka... No nie wiem, jak chcesz:) Ja golę i jest ok. Stan włosów moim zdaniem nie zależy od golenia.

Gość wcale nieprawda
aha, wiem jak się depiluje woskiem:) Na udach, nawet na bikini wszystko jest ok (oczywiście na początku na bikini widoczne są podrażnienia, ale po jednym dniu już jest ok.) Ale z tyłi łydkami to koszmar. Nie wiem, dlaczego. Skóra zschodzi razem z plastrem i mam potem takie wielkie rany:o