Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość notatnik papierowy

Ząb mądrości HELP!!

Polecane posty

Gość notatnik papierowy

Mam kilka pytań odnosnie zebów mądrości, ponieważ otatnio zaczęłąm mieć z tym kłopoty. Na początku zacznę od czegoś mnij ważnego- czy ząb mądrości wyrasta tylko 1 czy może być ich więcej? A teraz przejdę do czegoś ważniejszego- ostatnio wyrasta mi ząb mądrości i zaczął kaleczyć dziąsło, co prawda pójdę do dentysty, ale chciałabym się was coś zapytać- czy jest inna możliwość aby na to zaradzić niż wyrywanie zębów? Nigdy nie miałam wyrywanych dlatego też ciekawi mnie czy to mocno boli. BOJĘ SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!

Gość sa 4 zeby madrosci
po kazdej stronie szczeki i na kazdej szczece ... jezeli zab bedzie mial miejsce i wyrosnie normalny to nie musisz go usuwac, ale jeseli miejsca nie ma to trzeba go wyrwac, a lbo jezeli jest taki mały gdzies tam z tyłu ulokowany, w koncu dojdzie do wyrwania, bo ciezko te zeby myc i one przez to szybko sie psuja

Gość notatnik papierowy
a nie można przypiłowa czy coś?

Gość jak przypiłowac
?? to jest normalny ząb, zwyczajnie wyrasta, za duzy (szeroki) jest na przypiłowanie go jezeli chodzi ci o to ze wysoki urosnie. wszystko zalezy od tego czy ma miejsce do wyrosniecia, czasmi tylko troche moze przesunac ci inne zeby, ale czasmi jest tak ze w ogóle nie ma miejsca i trzeba go wyrywac

Gość jestem...
Nie, trzeba wyrwac. Najlepiej wszystkie 4 na raz. Ja tam mialam. Uszkodzili mi przy tym siodemke i tez musieli usunac, bol okropny trzymal mnie przez 3 miesiace. ale to byl szczgolny przypadek, zazwyczaj w 3 dni jest po wszytkim. Nie ma sie czego bac, samo wyrywanie nie boli. :)

Gość notatnik papierowy
Bolało cię 3 MIESIĄCE??? To ja w takim razie chyba w najbliższym czasie nie będę mieć czasu na wizytę;) Tzn. muszę się duchowo do tego przgotować i uzbroić się w jakieś leki przeciwbólowe;) A chociaż szybko ci go wyrwali?

Gość jestem...
Sluchaj, u mnie to byl przypadek jeden na milion. Wyrwanie nic nie boli, i gdyby mi tej siodemki nie uszkoszodzili to nie ma zadnego bolu. Idz jak najszybciej zanim zacznie pozadnie rosnac, bo wtedy tez boli.

Gość notatnik papierowy
on w zasadzie to nie tyle zaczyna co kończy rosnąć, tzn. już prawie cały wyszedł,

Gość jestem...
Idz wyrwij, bo z tymi zebami zawsze sa problemy. Pozniej Ci jedynki zaczna na siebie zachodzic z braku miejsca.

Gość notatnik papierowy
noe no nie chcę mieć krzywych zębów:P Pójdę oczywiście

Gość pogryziona
yyyy .... no ale o co chodzi ?? co Ci sie dzije ?? normalnie Ci rosnie a Ty panikujesz .. mi wlasnie wyrastaja wszytskie cztery i zyje .. dentysta uwaza ze sie mieszcza a milam z tym kiedys problem bo mi sie nie miescily i teraz sa krzywe i mialam jakiegos mleczaka zdrowego wyrywanego bo sie nie miescily i mysle ze bolalo ... ale nie pamietam :P