Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znamie a onkolog

znamie a onkolog

Polecane posty

Gość znamie a onkolog
up up up ?

Gość chirurgggg
przed chwila usunalem 12-letniemu dziecku w znieczuleniu miejscowym znamie o dlugosci 7cm i szerokosci 5 cm. Kiedy bylem gotowy, rodzice pomogli ubrac spodnie i do domu - 10 min po zakonczeniu ostatniego szwu. Do narkozy ogolnej trzeba wbijac mase igiel, wkladac tubus w dziob - i po co, kiedy dobry chirurg potrzebuje 2 minuty na usuniecie przecietnego znamienia. A material i tak kazdy wysyla do badania histopatologicznego - to obowiazek. Na 1000 znamion jedno-dwa sa zagrozone i trzeba usunac jeszcze obszar 4cm z kazdej strony - ale czemu mialoby byc zlosliwe akurat u Ciebie? Duzo zamieszania o dwa machniecia skalpelem i dwa szwy. Po narkozie czlowiek kaszle, boli go gardlo, czuje sie okropnie.

Gość znamie a onkolog
bardzo delikatnie napisane no coz :P

Gość znamie a onkolog
PODNOSZE :) PISZTA LUDU PISZTA

Gość maleńka ola
Odkąd pamiętam mam znamię na piersi ,a dokładnie na sutku ... Jest nieregularne , czasem pod wpływaem wody , podczas kąpieli trochę się złuszczało , jak skóra . Dermatolog kazał obserwować i powiedział ,żeby poczekać... Po urodzeniu dziecka , karmieniu okazało się ,że dziecko całkowicie usunęło ,,znamię,, podczas ssania :-0 Problem mam teraz bo ponownie się pojawiło :-0 Co mam myśleć ?Boję się i rozmyślam do jakiego lekarza udać się najlepiej po skierowanie i dokąd ?