Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suzyy

co zamiast ziemniaków i chleba

Polecane posty

Gość Ziemniaki zastap kaszami
ryżem,nie rezygnuj z chleba,jest tyle różnych mniej tuczących:razowe,owsiane,gryczane.Jedz często ale małe porcje

Gość gsglhsx
dobrze gadasz

Gość gsglhsx
np, gryczaną hehe

Gość Obelia
Ja już od dawna nie jem ziemniaków i pieczywa. Za ziemniakami jakoś mocno nie tęsknię, ale za chlebem tak:) dlatego w weekendy zawsze odpuszczam sobie dietę i jem to na co mam ochotę. Z reguły na cały tydzień mam zaplanowany jadłospis. Na śniadanie pije szejka wspomagajacego odchudzanie. Dobralam sobie takiego, który rownież jest pyszny w smaku (niestety na rynku są tez takie że odrzuca) i do tego zjadaam banana. Do obiadu jestem pełna;) Na obiad jem np. Sałatkę z kurczakiem lub krewetkami. Nalezy pamiętać żeby dodać do niej coś porzywnego ja najczęściej dodaje zwykła czerwona fasole z puszki. Do sałatek dodaje rownież dużo kurczaka, wkoncu trzeba sie czymś najesc:) Jadam tez grilowane ryby z soczewica i warzywami. Na kolacje omlety z białek (zawsze robię z 3 jaj i dodaje 1 żółtko, lepiej smakuje) z guacamole na boku i oczywiście fasola;) Nalezy pamiętać żeby dobrze przemywac fasole, nie umyta powoduje straszne wiatry:/ Oczywiście do diety potrzeby ruch;)

Gość gość
Ja uważam, że rezygnacja z chleba to po prostu bzdura. Jak kupujesz zdrowe, naturalne pieczywo, to dajesz organizmowi samo dobro, takie jak z tej piekarni: http://www.piekarniaratynski.pl/intro/

Gość Ziemniakowa29
Ja bym zdecydowanie nie przekreślała ziemniaków z codziennej diety. Warto dać im szansę i odkryć na nowo, szczególnie że wbrew powszechnej opinii są niskokaloryczne i bogate w szereg witamin. Trzeba tylko wiedzieć jak je przyrządzić. Nie są również kaloryczne - w 100 g kartofli gotowanych w wodzie jest 75 kcal! Miąższ ziemniaków zawiera lekkostrawne węglowodany, a białko dorównuje jakością sojowemu, uznawanemu za najzdrowsze białko roślinne na świecie. Co prawda jest go o połowę mniej niż w tej samej ilości soi, ale można przecież zjeść ziemniaki z jajkiem sadzonym, zsiadłym mlekiem czy kawałkiem piersi z indyka. To tak ode mnie odnośnie wspomnianych w tym temacie ziemniaków.

Gość gość
Ja zamiast ziemniakow czasem podaje fasolke szparagowa, kalafiora, kasze

Gość gość
warzywa na patelnię:)

Gość dowcipniś69
Polecam Frytki i tosty lub grzanki jak kto woli. Dziękuję.