Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podła krówka

czy 4000 netto na dwie osoby jest ok ?

Polecane posty

Gość podła krówka

ostatnio usłyszałam od znajomych, że mamy kasy jak gnoju, a my jakoś nie szalejemy, a czasem zdarza się, że nie starcza do końca miesiąca. miasto ma około 130.000 mieszkańców. ceny unormowane, opłaty wynoszą Nam około 1200 zł.

Gość k o k o s y

Gość podła krówka

Gość jak na Wielkopolskiego
jest bardzo nawet OK

Na twoim miejscu darowalabym sobie ten topik.Zastanawialas sie moze jak zyje 4 osobowa rodzina za 1000 zl miesiecznie?Chcialas tutaj zablysnąć?Nie wiem czy ci sie udalo :(

Gość podła krówka
czemu w Tobie tyle żołci, myślisz, że nie wiem jak zyja ludzie, to znaczy, że mam się zamknąc w szopie i jeść placki z trawy!? apetyt rośnie w miarę jedzenia, a ja tego świata nie zbawię swoją pensyjka, więc sobie oszczedź.

4000 na 2 os jest srednią krajową, da sie zyc noramlnie bez luksusow, ale zalezy od standardu zycia wszystko jest wzgledne, odejmujac 1200 zostaje niby AŻ 3200 ale: +2 komorki 200 zl internet 50 benzyna 200 jadacie na miescie i lubicie dobrze sie ubrac-jest to MALO chodzicie na imprezy-100 zl w kazdy weekend na 2 osoby-400 zl w miesiacu jesli macie mieszkanie wlasnosciowe i 350 zl oplat tylko i jezdzicie tramwajem na bilecie miesiecznym za 50 zl to zostaje wam duzo wiecej zalezy od przyzwyczajen mowi sie ze powinno sie zaoszczedzic 10% wiec gdyby udalo sie wam odlozyc chocby te 400 zl/miesiac to znaczy ze 4000/2 os jets ok i dobrze gospodarujecie

Gość podła krówka
w tych 1200 jest juz komórka i internet, nie doliczyłam jeszcze beznzyny, mieszkam w domku, więc w zimowe miesiące dobijają mnie opłaty za gaz. no wiadomo sa też opłaty okresowe tj. ubezpieczenie za samochód itp.

Jak wystarcza to ok Jak na polskiej realia to naprawde duzo;)

Gość majątek to to nie jest
ale można spokojnie przeżyć, nie odmawiając sobie niektórych rzeczy. Moim zdaniem to jest już przyzwoita kwota, choc to nie znaczy, ze nie mozna mieć i wydawać więcej;p

zalezy tez od planow-jelsi chcecie: miec dziecko latem-wakacje przecietne np Chorwacja Grecja zima-tansze wypady jak np narty na Slowacji chodzic na kursy jezykowe...itp to moze braknac moze warto zalozyc trzecie konto na oszczednosci i 400 zl/miec odlozyc to 4800 w roku by bylo (=letnie wczasy dla dwojga)

Gość przyzwoita kwota
żeby w miarę normalnie funkcjonować