Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maleństwo123

plamy po solarium, jak tego się pozbyc?! ślub za 1,5 mies!!!

Polecane posty

Gość maleństwo123

byłam na solarium i wyskoczyły mi plamy! za 1,5 mies mam ślub .... jak mam sie pozbyc tych plam? pomocy! to pewnei skutek uboczny tabletek,ktore w tym miesiacu zaczłam brac... bo wczesniej chodzilam na solarium i nie bylo problemow ....

Gość bosze zlituj się nad
pustką pod sufitami niektórych

Gość j.w
trzeba było wyjść na słońce się poopalać nad jeziorem czy czymś innym, a nie siedzieć w zamkniętej sztucznie naświetlanej kopule :P Rozumiem solarium w zime, ale w lato?!

Gość maleństwo123
nie czekałam na krytykę, ale poprosiłam o radę...

Gość trzeba było przeczytać
ulotkę swoich tabsów albo ginekologa spytać. teraz to najwyżej dermatolog może ci pomóc.. .

Gość Madda
no właśnie - tabletki hormonalne, leki,wchodzą w interakcje ze słońcem. Trzeba by było spróbować złuszczyć te plamy - najlepiej udać się do dermatologa, może po peelingu zejdą, obawiam się, że 1,5 miesiąca to mało, jak najszybciej idź poradź się lekarza, istnieją zabiegi, które likwidują przebarwienia

Gość wez
calcium panthotenicum, mialam to samo i pomoglo. 3 razy dziennie po 2 tabletki przez conajmniej 5 dni i zejda te plamy :)

Gość maleństwo123
czytałam ulotkę, ale myślałam,że mnie to nie spotka... :-( a teraz :-(

Gość maleństwo123
coż to za tabletki? na recepte czy można od ręki kupić w aptece? i ile kosztują?

Gość salaman
co za glupia pinda nie umie czytac ulotek a za maz sie wybiera a nawet jak nie ulotki to w kazdym solarium jest tablica z przeciwskazaniami do opalania a dobrze takim krowom

Gość maleństwo123
odezwało się to co najwięcej wie!

Gość salaman nie krowom tylko
pustakom...

Gość salaman
masz racje pustakom choc to nie forum budowlane

maleństwo czy Ty się dobrze czujesz..... nie dośc, że narobiłaś sobie problemów, to teraz te problemy chcesz rozwiązać pytając na forum? skoro Ci zalezy na ładnej buzi to biegusiem do dermatologa. Nic na właśną rękę

Gość maleństwo123
nie mam wyjścia muszę pójść i zrrobię to jutro.. kurczę :( a po ślubie mamy jechać do Tunezji... teraz to już i słońca się boję.... przecież nie będzie siedziała przez dwa tygodnie w pokoju... a tabletki muszę brać, bo mam torbiel na jajniku...

Gość Madda
to nie chodzi o to, że masz siedzieć w pokoju, tylko kup sobie jak najwyższe filtry na ciało, np 69 z erisa, a na twarz nawet 100 znajdziesz w aptekach

Gość tylko dermatolog tu pomoże
jak wrócisz od lekarza to napisz co Ci zalecił i jak wszystko się potoczyło. zdrówka życzę i nie martw się. na pewno Ci pomoże, tylko nie zwlekaj, bo czasu i tak masz już mało. 🖐️

co do filtrów, to Eris nie ma fotostabilnych, zaś SPF 100 jest już rzadkością, gdyż po reformie oznaczeń najwyższy dostępny faktor to SPF 50+ (pod którym to oznaczeniem kryją się wcześniejsze i SPF 60, i SPF 100).

Gość maleństwo123
heh :) plamy prawie znikly :) maść cebulowa pomogła :)

Gość coc jeszcze
czy cos jeszcze innego ci pomoglo czy tylko ta masc cebulowa??na recepte jest i ile kosztuje??ja chodze na solarim biore pixy juz bardzo dlugo i na szczescie nie mam plam, ale pytam z ciekawosci.dzieki za odpowiedz

malenstwo...a ta plama byla jaka? jasniejsza czy ciemniejsza od opalenizny? uzywałaś cepanu?? Daj znac !!

Gość malenstwo123
plamy były ciemniejsze... a cepan bez recepty ok 12 zl kosztuje! moja kumpela dostala malych jasnyh plam na plecach i ma jakies leki brac....