Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fionka 1111111

Czy lecieć z trzyletnim dzieckiem do Turcji na wczasy?

Polecane posty

Gość Fionka 1111111

Zastanawiamy się z mężem czy lecieć czy nie. Czy trzylatek nie jest jeszcze za mały na takie wczasy. Hotel byłby niezły, ale jak to jest z lotem? Czy jest ktoś kto był może w Turcji i mógłby coś nam doradzić?

Gość lec dziewczyno

Gość Fionka 1111111
Czy dzieci jakoś szczególnie źle reagują na zmianę klimatu?

Gość jiyhkytgfryj

Gość w Turcji
jest bardzo specyficznyklimat, przy ogromnym upale duża wilgotność, co bardzo źle odczuwamy, reagujemy też sensacjami żołądkowymi na inną florę bakteryjną, mnóstwo ludzi ląduje w szpitalu

Gość w Turcji
tak że odradzałabym Turcję, zwłaszcza teraz, chyba, że egejską, ale nie Alanię, do tego dochodzi długi i męczący transfer z lotniska

Gość w Turcji
a jaki hotel i gdzie? bo w prospektach to one są zawsze niezłe ;)

Gość ja kiedyś b yłam w Turcji w
sierpniu:o To było 5 lat temu a ja nadal mam problemy z żołądkiem:o Nigdy wcześniej nie miałam nawet zwykłej sraczki, miałam niezniszczalny żołądek... Aż do tego wyjazdu:o Potem miałam rok wyjęty z życiorysu- sraczka codziennie, nie mogłam wyjść z domu. A wszyscy lekarze twierdzili, że nic mi nie jest i mówili mi: proszę się nie denerwować:o

Gość szyt
ja bylam w turcji w zeszlym roku, było fajnie, i nawet jednego dnia nie miałam sraczki nie mówiąc już o szpitalu! nie przesadzaj! jedź! miłych wakacji

Gość ojej tam sraczka
mialam owszem przze tydzien jak wrocilam z bliskiego wschodu i zyje, a co do turcji to 3 latek mysle ze spoko, kolezanka byla z 3-latka w tunezji i wszystko bylo w porzadku.

Gość Fionka 1111111
Ja się nie martwię o siebie, tylko o dziecko. A z tymi sensacjami żołądkowymi to poważnie?

Gość konwalijka Jego
a nie boisz sie terrosrystow? szkoda dziecka...

Gość Fionka 1111111
Terroryści są wszędzie .....

Gość konwalijka Jego
tak, ale co przeyje dziecko gdy je zobaczy.. przeciez oni napier gardla podcianja chodza z karabinami potem wysadzaja... jedz z nim nad Ballaton, jets pieknie albo na plaze chorwacji:) sa piekne kamieniste, jedz samochodem. na samoloty przyjdzie czas

Gość tak poważnie
niektórzy wczasowicze chodzili z kroplówkami na takich jeżdżącyh stelażach przy basenie:( Bo tam była przychodnia. I oczywiście zawsze się tam dziwili, że w ogóle kogoś może brzuch boleć, bo oni nie znają takich przypadkó. Po czym otwierali szufladę i tam były ulotki o tym, jak postępować w przypadku ostrego zatrucia pokarmowego w conajmniej 5 językach:o Aha, badanie tam polegało na tym, że cię obmacali, zmierzyli temperaturę i ciśnienie i kazali sobie zapłacić 40 dolarów (!!!!) za takie coś:o Żenada. Jeszcze stwierdzili, że konieczne będą badania w laboratorium, ale na szczęście już się dogadałam z tępą farmaceutką i dała mi cos na sranie, także nie musiałam płacić 5000dolarów za to, że pobiorą ode mnie kawałek kupy:o

Gość tak poważnie
Turcja to ciekawy i piękny kraj, ale albo się go pokocha, albo znienawidzi. No, chyba że ktoś tylko będzie siedział w hotelu- wtedy jest jak wszędzi indziej. Wszystko jedno gdzie się jedzie- wszędzie te same hotele, identyczne miasteczka, wszystko takie samo... Więc jak nie masz zamiaru podróżwoać po kraju, to wybiezr coś bliżej i będzie tak samo.

Wróciłam z Turcji w poniedziałek. Problemy żołądkowe - tzw zemsta sułtana dotykają naprawdę nielicznych pechowców i to tych którzy nie przestrzegają podstawowych zasad, które i u nas mają zastosowanie - typu picie wody z kranu, nie mycie owoców czy spożywanie nieświeżego żarcia. Turcja to bardzo przyjazny i piekny kraj. W moim hotelu były trzy rodziny z naprawdę małymi dziećmi i nic się nikomu nie stało - mimo korzystania z jednej kuchni, jednakowych toalet, jednego basenu itp. Oczywiście trzeba dzieci chronić prtzed słońcem które tam jest mordercze i upałem - ja miałam 45 st C Moja rada oczywiście jechać - tzn lecieć, bo podróży samochodem nie polecam.

Gość tak poważnie
Aha, ja byłam już w hiszpanii ( i na kontynencie w kilku miejscach i na Majorce), we Francji, w Grecji, we Włoszech, na Litwie, na Słowacji, w Niemczech, w Czechach, w Norwegii, w Szwecji, w Danii, no i najbardziej jeżeli chodzi o plażowanie i takie tam polecam Majorkę- cudowne plaże, klimat, najczystsze morze ze wszystkich innych miejsc (gdzie byłam...), a jeżeli chodzi o góry, to polecam Słowację:)

Gość tak poważnie
o, przepraszam, ja nic nie spożywałam. Pierwszego dnia wypiłam colę, i to z butelki, nalałam do szklanki i zjadłam kawałek mięsa z grilla i kawałek arbuza na hotelowej kolacji. Skutki były opłakane:o

Gość konwalijka Jego
turjca p[rzyjazna? nie za bardzo w 2000 roku znajoma para poleciała, i jej facet gdzie sie zgubil trafił do rzeki czy cos takiego gdzie ubrane Turczynki sie myły, ale:P one tak sie myją w ubraniu a tu zza muru turek z nożem! ona podeszła i on spasował, zobaczył ze On ma swoja kobiete, a zatem nie czyha na te turczynki. Niedaleko był hotel i to gwizadokoiwy wiec trzeba uwazac.

W Polsce jak się zagubisz zwłaszcza wieczorem na jakimś blokowisku to możesz dostać nie tylko nożem ale na poprawkę jeszcze bejsbolem wiec nie ma co generalizować. Osobiscie widziałam jakiegoś Turka który po jakimś meczu nieco zawiany coś wykrzykiwał w barze - z miejsca zgarnął go patrol policji. U nas wytatuowani kibole drą się i rzucają z okien butelkami do białego rana a wzywana policja i tak się nie pojawia - w Turcji czułam się naprawdę bezpieczniej.

Gość Fionka 1111111
Chyba jednak zrezygnuje z tej Turcji. Oferta była niezła cenowo i niezłe atrakcje w hotelu. Ale cóż może coś znajdziemy jeszcze....

Ja myślę, że Turcja jest piękna i warto tam jechać ale nie koniecznie z takim małym dzieckiem. Moja kuzynka była tam z rodzicami w wieku 5 lat i naprawdę uważali co je i pije ale i tak załapała salmonellę i bardzo ciężko to przeszła. Dodam tylko, że co roku wyjeźdzali z nią w różne zakątki Europy i nigdy nie miała problemów żołątkowych a tym bardziej tak poważnych jak salmonella.

Gość gość
Turcja? Kiepski pomysł pod wzgledem bezpieczenstwa, a do tego horrendalnie drogo. Ja w tamtym roku byłem z 3 letnią córeczką w fajnym ośrodku w Chorwacji - piękny kraj, a miejscówka naprawdę tania i godna polecania pod względem przystosowania dla maluchów. O, mam nawet adres, byliśmy dokładnie na tej kwaterze http://www.orebic.com.pl/wczasy-chorwacja/orebic-2/nikola