Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zozol

bije sie rączkami

Polecane posty

Moj 6-cio miesieczny synek prawie calyczas bije sie rączakmi, głównie po udach i brzuszku.Poza tym ociera jedna stópka o drugą-wydaje mi sie ze robi to bardzo mocno.Co to moze oznaczac? Czy jest to normale zachownie dziecka w jego wieku? Pozdrawiam serdecznie:)

skonsultuj z neurologiem, mogą (ale oczywiście nie muszą) to być zaburzenia z zakresu integracji sensorycznej.

Gość anulka damulka
A moja roczna córka bije się często po głowie!

Twoj synek ma raczki i je wykorzystuje. Moj tez klepie sie po brzuchu, a jak sie ktos nawinie i plaska p buziach:) Takie male dziecko ma nieskoordynowane ruchy i dlatego moze wydaje sie Tobie, ze wali mocno. Jak zaboli pare razy to chyba stonuje co? Nie pedz od razu do lekarza tylko poobserwuj malenstwa w podobnym wieku Pa

Przytakne poprzedniczce - dziecko odkrylo raczki i moze tak je poki co wykorzystuje - moj 7 miesieczny synus tez ma tak czasami jeszcze - z radosci najczesciej czy z szeroko pojetego podniecenia jakas czynnoscia zaczyna sie uderzac raczkami po brzuchu. A zamiast neurologa - powiedz najpierw pediatrze - jesli on uzna, ze to nic niepokojacego, poczujesz sie lepiej :)

nasza tez ale szczypie sie po brzuchu głownie jak jest zmeczona ciagnie za włosy drapie z tyłu głowy, uderza w uda ale nie tak mocno choc czasem jej sie mocno zdarzy. zwłąszcza pod koniec dnia i gdy ma za duzo bodzców z zewnatrz

mój mały podczas karmienia piersią klepie sięrączką w główke i raczej nie myśle że to coś niepokojącego ,ma 9,5m-ca