Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qqqqqqqqqqq

praca mgr

Polecane posty

Gość qqqqqqqqqqq

czy jak pisze na podstwanie ustaw slowo w slowo to musze dac cudzyslow? czy nie? bo one i tak sinie zaliczaja do literatury te ustawy

Gość qqqqqqqqqqq
promotorka powiedzila ze ustawy i jkaies akty prawne nie aliczaaja sie do literatury no a jak ja mam caly rozdzial ze prawie na podstawie aktow to nie bede miala w nim zadnej literatury to tak mozna>?

Gość qqqqqqqqqqq
???????????

Gość qqqqqqqqqqq
no wiemze sa wakacje i wogle ale moze jednak ktos mi odpowie?

Gość qqqqqqqqqqq
plissssssssss

Gość qqqqqqqqqqq
zmuszacie mnie zebym zalozyla kilka tajkich topicow

Gość qqqqqqqqqqq
?????????

Gość bysia
najlepiej kursywą i bez cudzysłowia

Nie musisz cytatu robić. Wystarczy, że napiszesz np. tak: Zgodnie z treścią przepisu art. 39 Kodeksu pracy, pracodawca nie może wypowiedzieć umowy o pracę pracownikowi, któremu... bla bla bla, możesz cały przepis przepisać. Tylko dodajesz na końcu pracy wykaz ważniejszych aktów prawnych i już.

Gość pani mgr 30
Moim zdaniem to wszystko co cytujesz dosłownie powinno być w cudzysłowiu i przypis. A jeśli piszesz na podstawie czegoś i zmieniasz treść to też przypis ale bez cydzyslowia.

Gość bysia
oczywiście jeśli cytujesz ustawe słowo w słow, jęsli się tylko do niej odwołujesz to piszesz co to za ustawa w nawiasie na końcu akapitu

Gość qqqqqqqqqqq
do pani halinki ale przypis na dole daje tak?

Gość qqqqqqqqqqq
pani halinko gdzie pani poszla? kurde ze tez nie ma jednoznacznych wytycznych jak to pisac :O

To różnie. Możesz zrobić tak, że piszesz tak, jak wyżej napisałam i wtedy przypisu nie robić. Ale jeśli w treści pracy nie wspominasz konkretnego artykułu, tylko samą treść wrzucasz, to wtedy dajesz przypis i w przypisie piszesz np. tak: Zob. art. 39 Kodeksu pracy (ust. z dnia 26 czerwca 1974r., Dz.U. Nr. 24, poz. 141 z późn. zm.)

Gość qqqqqqqqqqq
potem ludzie nie wiedza jak i zawracaja dupe innym na kafe np

Gość pani mgr 30
przypisy można zrobić na dole strony lub na końcu pracy przed załącznikami.

Gość qqqqqqqqqqq
jakimi zalacznikami? to musza byc jeszcze jakies zalaczniki? :O

Gość qqqqqqqqqqq
a wogle to myslicie ze ja jakas glupi ze wakacje a ja prace pisze mimo ze mam jeszcze rok?

Gość qqqqqqqqqqq
az mi wstyd troche isc do biblioteki bo sobie jeszczecos pomysla

Gość qqqqqqqqqqq
ekonomia o finansach gminy

Gość pani mgr 30
przecież nie każdy ma jakieś załączniki - to zależy od pracy. Ale np. spis tabel, wykresów, rysunków itp. daje się na końcu pracy, tak samo jak bibliografię

Gość pani mgr 30
ja miałam kolejno po zakończeniu pracy: przypisy bibliografia spis tabel, wykresów, zestawien itp. aneksy

qqqq, w takim wypadku dobre wrażenie zrobisz, jak po bibliografii wrzucisz wykaz ważniejszych aktów prawnych i może wykaz ważniejszych orzeczeń, jak znajdziesz jakieś ;) najlepiej się udaj na jakiś wydział prawa, oni mają na kompach jakiegoś lexa na pewno (taka baza aktów prawnych, przeczeń i takich tam) i masz wszystko na widelcu ;) tylko w ciągu roku monitoruj zmiany, żebyś nie miała przeterminowanej pracy ;)

Gość qqqqqqqqqqq
ja bede mial,a Zakończenie Bibliografia Spis tabel, wykresów i rysunków

Gość qqqqqqqqqqq
ustawy wszytskie mam najnowsze one sa dostepne w necie tylko ja nie wiem ak to pisac od striny technicznej

Wklejam jedno zdanie z mojej magisterki. Polski k.p.c. przyjął zasadę swobodnej oceny dowodów, której dał wyraz w przepisie art. 233. Przepis ten, w paragrafie pierwszym stwierdza, że **sąd ocenia wiarygodność i moc dowodów według własnego przekonania, na podstawie wszechstronnego rozważenia zebranego materiału**, natomiast w myśl przepisu paragrafu drugiego – **na tej samej podstawie sąd oceni, jakie znaczenie nadać odmowie przedstawienia przez stronę dowodu lub przeszkodom przez nią stawianym w jego przeprowadzeniu wbrew postanowieniu sądu.** To zaznaczone gwiazdkami to dokładnie spisana treść przepisu. Tak się pisze na podstawie ustaw ;)

Gość WQWQW
a co sadzicie o tym a wogle to myslicie ze ja jakas glupi ze wakacje a ja prace pisze mimo ze mam jeszcze rok?az mi wstyd troche isc do biblioteki bo sobie jeszczecos pomysla