Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iguana

Jaka ilość herbatki dla tygodniowego maulcha?

Polecane posty

Witajcie, mam pytanie zwiazane z podawaniem herbatkitygodniowemu maluchowi. Jest oraco i sama piers jej nie starcza, Podaje jej herbatki z kopru i rumianku, ale robię słabszy roztwór od zalecanego, Na 100ml wypija ok 70, czyto nie za dużo na raz? Wprawdzie nie ma zadnych objawów jakoby miało byc cos nie tak, ale martwię sie, bo ona to wypilaby i cała 100. Jak to jest? W jakich ilosciach podawac herbatki? Podaję jej w te upaly 3 razy na dobę. Z góry dziękuję za pomoc.

Gość 120 ml w podzielonych porcjach

no tak, na dobę ;)

Gość moglyscie pomyslec wczesniej
a dlaczego wy nie traktujecie dziecka jak malego czlowieka, ktore ma swoje indywidualne potrzeby tylko jak komputer, ktory chcecie zaprogramowac. jak bedzie mu sie chcialo, to bedzie pil, nie to nie. na sile nic nie zdzialasz....

pewnie, że dziecko ma swoje potrzeby ale trzeba sie mniej więcej orientować czego ile dawać a nie poić tyle ile wlezie :P

No wlasnie ja jej nie wyrywam jeśli chce pić, dlatego dostaje zdecydowanie więcej niż 120 :( Nie iem tylko czy nie jest za mała, dlatego dolewam więcej wody, żeby roztwór był słabszy. Skoro nic się nie dzieje, to chyba jest okej...

Nic na siłę Iguana - a je dobrze? Przybiera na wadze? Jeśli wszytsko jest ok to nie ma sensu się przejmować

Fakt faktem,że polową się opluwa, więc to tez robi swoje. No ale nic, dzięki za pomoc!

Je bardz dobrze - na raz ściąga dwa cyce, spi i znowu to samo i tak w kolko. Jest sporo przenoszona i lekarz stwierdził,że to może byc tez powód jest zwiekszonych potrzeb.

Uważam, że nie ma się czm martwić ale zaznaczam, nie jestem lekarzem Moje dziecko też piło więcje niż przewidywały normy i tak jest do tej pory, a nie mam z nim problemów z tego względu

Po pierwdze to GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D Teoretycznie to nie trzeba dopajać dzieci, które są na piersi. Trzeba je tylko częściej przystawiać. Pediatra powiedział mi ze mogę to robić tylko w wyjątkowych sytuacjach, czyli przy bardzo dokuczliwych upałach. Ja od czasu do czasu podaje małej saszetke herbatki plantex, a tak to bardzo czesto przystawiam.

grzywa- dziękuję!:) Tak, tylko ona na jeden raz sciaga dwa naprawde wielkie cyce i jej mało! I za chwile nie ma juz nic-jest najedzona bo beka serem, a chce jej się pic. Wiec modle sie, byzasnela, coby mi naszło pokarmu, bo jest to mały głodomor :) Wiesz, mi w szpitalu tez mowiono, zeby tylko cyc, bo teraz to takie modne zeby karmic piersia. Ale w szpitalu dwa dni idwie noce to ciezko - obgryzione brodawki (teraz zreszta tez), sama siara i to jeszcze niewiele, dziecko nie umie dobrze chwytac, upał... Drze sie, krzyczy, wiec oddaje mała do siostr, a tam lezy 20 maluchow i wszystkie spia...Ciekawe dlaczego? Po prostu dopajaja, a jak oddaja dziecko matce to mowia\' pani jestzestresowana dlatego dziecko placze, ja je przytulilam i jest spokoj\' - bardzo smieszne... A zachwile dzieciak wypluwa na mnie wodę gestą od glukozy. Mam nadzieję,że Twoja mała się ma dobrze i Ty tez :)

proponuje dziecko przyzywczaic do picia przegotowanej wody jak przyzwyczai sie do słodkiego nic wiecej nie wypije a woda mineralna przegotowana jets zdrowsza od słodkiej herbatki

Iguano ----> gratuluję :D ... Z kolei jeśli chodzi o dopajanie malucha... Uwierz mi, najlepiej zakupić wodę mineralną dla dzieci lub, co jest prostsze, podawać maluchowi zwykłą, przegotowaną wodę... Bo herbatki zawierają cukier, który może potem szkodzić maluchowi. Poza tym, zwykła woda lepiej gasi pragnienie... Ilość - nie ma ograniczeń :D ... Maluch i tak wysiusia nadmiar :D...