Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pogryziona

czy 100/55 to prawidłowe cisnienie ???

Polecane posty

Gość pogryziona

dla osiemnastolatki ??? nie za niskie ??

Gość za niskie

Gość nie jest tragicznie

Gość pogryziona
zawsze mialam takie idealne 120/70 a moze mnie ztego glowa bolec ???

Gość oj moze
sama mam niskie ciśnienie żyję tylko dzięki kawie jak nie wypiję wystarczajacej ilości kawy lub nie wypiję jej o własciwej porze to tak mnie boli głowa, ze wytrzymac nie mogę i tabletki nawet nie pomagaja i spać bym wtedy mogła 24 godz na dobę

Gość pogryziona
chym ... ja wogole kawy nie pije ... tabletki czasmi zadko pomagaj .. ale to moga byc zatoki tez chociaz zdjecia nic nie wykazuja albo z alergi ( ni udowodnionej :P ) chyba ze to wszytko przez cisnienie .... chym ...

Gość dr Q
Ja mam 90/60, chodzę, pracuję i dobrze się mam. Nie martw się, w gorszej sytuacji są ci z nadciśnieniem.

Lekarze twierdzą, że przy dolnym ciśnieniu poniżej 60 przestają pracować nerki i wątroba :) Widać chyba się mylą :) Od niskiego ciśnienia jak nabardziej MOŻE boleć głowa.

Gość Askadudi
Myśmy z bratem kupowali na gwiazdkę babci nowy ciśnieniomierz i ten model nazywa się Senior. Wiem, że działa jej cały czas bez jakiś problemów a najbardziej to jest zadowolona z dużego ekranu i dużego klawisza.

Gość gość
Dokładnie wyniki podaje nasz Senior i też fajną ma rozbudowaną pamięć, duże przyciski łatwo wszystko obsłużyć sobie.

Gość gość
Wygodny mankiet jest w modelu Senior, chyba pierwszy ciśnieniomierz gdzie mnie ręka podczas pompowania nie boli.

Gość gość
Ma dobre funkcje Simple, można sprawdzić arytmię, wyniki się zapisują razem z datami, krótko – polecam.

Gość gość
Na dzień babci kupiłam automat Senior fajna uproszczona budowa, nie ma tu większego zamieszania z podłączeniem i potem z odczytaniem wynikow

Gość gość
Dobrze sobie moi rodzice radzą z automatem Senior oni mają akurat z zasilaczem kupione, ponoć szybko mierzy i jak sam ostatnio próbowałem to zaskoczyło mnie że tak mankiet nie ściskał na maksa jak mi się zawsze badanie ciśnienia kojarzyło

Gość gość
Senior popsuł mi się dwa tygodnie od kupienia. Nie polecam tego szajsu

Gość gość
Nam córka kupiłam jakiś czas temu automat naramienny Senior, korzysta się bez zarzutu, duży wyświetlacz i duży klawisz sterowania ułatwia całą obsługę

Gość gość
Kupowaliśmy ostatnio pierwszy raz w życiu ciśnieniomierz i wybór padł na Smartcardio na pewno polska marka mnie zachęciła i też fakt, że nie ma tutaj całej tej rurki z powietrzem, przez co całe urządzenie mniej miejsca zajmuje jest bardziej poręczne, lżejsze,, łatwiejsze w użyciu

Gość gość
Pomiary mi zapamiętuje Simple, od razu mam w pamięci wyniki z datami, także jak potrzebuję porównać badania to można szybko te starsze sobie przejrzeć.

Gość gość
ja mam przeważnie 65/50 i żyje

Gość gość
Super pompuje SmartCardio jak zazwyczaj ciśnieniomierze mi robiły kuku na ręce tak tutaj badanie nie jest w ogóle uciążliwe ani bolesne

Gość gość
Ciśnieniomierze teraz robią rózne, sama kupiłam sobie coś bardziej innowacyjnego bo SmartCardio, nie ma klasycznego połączenia przez przewód, tylko mankiet jest złączony z urządzeniem, mi to pasuje, łatwiej poradzić sobie przy mierzeniu.

Gość gość
Zadowoleni jesteśmy z Simple żona znalazła a ja kupiłem :) Proste urządzenie z dobrą pamięcią wyników i wygodnym mankietem

Gość sercee
Jest to trochę niskie ciśnienie zwłaszcza że jesteś młodą osobą. Proponuję pójść do dobrego kardiologa żeby wykonał badania czy nie masz jakiś problemów z sercem/ układem krążenia .Polecam tutaj poszukać https://ranking.abczdrowie.pl/

Gość gość
Nam córka sprezentowała niedawno ciśnieniomierz Senior i jeszcze tak wygodnego ciśnieniomierza to nie mieliśmy – bez bólu, mankiet nie miażdży ręki przy pompowaniu.

Gość gość
Używam Simple już drugi rok, cały czas mierzy tak samo dokładnie i tak samo szybko. Nie mam uwag.

Gość gość
Swoim rodzicom sprawiłem ostatnio ten model – Senior właśnie z zasilaczem i są zadowoleni jak do tej pory. Nie dalej jak wczoraj rozmawiałem z ojcem przez telefon to mówił że wszystko działa dobrze wyniki są dokładne pompuje szybko ale nie ma tego ucisku na ramieniu jaki się zdarza czasem od mankietu.

Gość gość
U nas w domu nikt nie choruje na serce ale ciśnieniomierz mamy tak na wszelki wypadek. Kupiłam też ten polski SmartCardio marki Sanity. Duża wygoda - żaden przewód nie plącze się pod łokciem, mankiet jest zintegrowany z ciśnieniomierzem. No i ten akumulator jest bardzo w porządku, mocny, wydajny.