Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *white angel*

witaminki na łamiące i rozdwajające się pazurki

Polecane posty

Gość *white angel*

Możecie mi polecić jakieś dobre witaminki na łamiące i rozdwajające się pazurki? Od jakiegoś casu zaczęły mi się strasznie łamać paznokcie przy kciukach, ale to tak dziwnie... bo jak rośnie mi paznokieć, to na środku paznokcia pojawia mi sie takie malutkie rozdwojenie i później robi się coraz wieksze i to boli nawet czasem i muszę czekać aż on troche odrośnie, żeby nie oderwała go od skóry. Ale to bardzo brzydko wygląda i nie moge nawet pożądnie zapuścić paznokci. Ale ogólnie mam raczej słabe i rozdwajające się pazurki, więc jeśli możecie to proszę, polećcie coś dobrego :) Dzięki za wysłuchanie i z góry dziękuję za pomoc :)

Gość Mi pomógł
Mi pomógł krem belvita wcierany w płytkę paznokci kilka razy dziennie plus witamina A i Cynk raz dziennie doustnie :)

Gość Mi pomógł
Poponad miesięcznej kuracji - pazurki jak szpony ;)

Gość Esterie
- tabletki: "Wyciąg ze skrzypu polnego + witaminy i mikroelementy" lub SILICA Naturell; dodatkowo moze byc cynk i preparat z żelazem, np. Falvit - odżywka Killys - pilniczki papierowe - wyrzucić zmywacze z acetonem! Oto mój sposób. Słyszałam też że pomaga olejek rycynowy wsmarowywany w paznokcie i jest tani.