Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Loralay

Przygotowania przed porodem!! Pomóżcie!!

Polecane posty

Gość Loralay

Hej!! Za 6 tygodni ma termin porodu i teraz dopiero mam czas przygotować się na narodziny dziecka. Problem jest taki,że gubię się w tym wszystkim, nie wiem od czego zacząć, co jest najważniejsze..itd Proponuje wszystkim przyszłym i obecnym mamusiom wpisywanie tutaj DOBRYCH PORAD, dosłownie wszystkiego co mogłoby pomóc mnie i nie nie tylko przygotować się do tego momentu... DZIĘKUJĘ.........!!!!!!!

to zależy na jakim etapie przygotowań jesteś, na początek jedna rada wez sobie do szpitala odciągacz do pokarmu bo mi bardzo pomógl, kiedy miałam natłok pokarmu i zaczęły mi się robić zastoje, ważna jest też maśc na poranione sutki BEPANTHEN

z odciągaczem jest tak, ze nie kazda kobieta go potrzebuje. Ja mysle o tym zeby go kupic jezeli bedzie potrzebny.Chyba ze kupie jakis tanszy reczny, widzialam w hurtowniach od 15 zl , wiec to zadna kasa

ja kupiłam odciągacz taki zwykły w aptece za 10zł i mi wystarczył a naprawde pomógł

Gość lena_78
Loralay o jakie przygotowania pytasz konkretnie? Co zabrać do szpitala?

Witam Mi poogła maść MALTAN(do pielęgnacji brodawek sutkowych), stosuje go sporadycznie nawet teraz chociaż nie mam już problemów. Zabierz ze sobą podpaski(najlepiej większego rozmiaru). Nie wiem jak u Ciebie jest w szpitalu tam gdzie będziesz rodzić,ale ja potrzebowałam dla dziecka :pampersy,zasypka do pupy, możesz wziąść ze sobą ciuszki dla dziecka(kaftanik+śpioszki), chociaż dzieciątko po porodzie ubiora pewnie w szpitalne ciuszki, ale ja wolałam je przebrać w swoje, bo te szpitalne były w kiepskim stanie. ja zabrałam ze sobą rożek, mi pomógł, ty zdecuduj. Myśle że jeśli czegoś zapomnisz to ktoś Ci przywiezie jeśli zajdzie taka potrzeba. Zapomniałabym o jeszcze bardzo ważnej rzeczy woda niegazowana. Przed i po porodzie bardzo potrzebna.

Gość mama Filipka
witam:) co do odciagacza pokarmu to ja tez kupiłam taki za 15zł i był spoko podpaski bella te duze są to nawet pieluchy poporodowe dla bobaska nie brałam nic..dowieżli mi rozek ubranka pampersy bo :):):)acha i oliwkę nivea poniewaz syn urodził sie w 42tyg i mu się strasznie naskórek łuszczył. życzę szczęśliwego zakończenia i w miare łatwego i lekkiego porodu buziaki pozdrawiam